Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Het favoriete speelgoed van Spencer (4 jaar)

Het favoriete speelgoed van Spencer (4 jaar) 6 juni 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Vandaag vertelt één van de mensen achter deze site, Nicole, over het favoriete speelgoed van haar zoontje Spencer. Spencer zien jullie geregeld voorbij komen op de site. Hij test speelgoed en dat zie je onder meer terug op Alles Over Speelgoed. Zoek je nog meer cadeautips voor een kind van 4? Daar hebben we eerder al een handig artikel voor geschreven!

Speelgoed voor een jongen van 4 jaar

Spencer is zoals gezegd 4 jaar oud. Hij heeft heel veel verschillende soorten speelgoed waar hij graag mee speelt en speelt ook graag samen met zijn zusje Jasmijn. Zij is 2 jaar.

1. Kleien

Play Doh

Vraag je aan Spencer wat hij wil doen, is het antwoord vrijwel altijd kleien. Hij kan werkelijk uren zoet zijn met een potje klei en een paar vormpjes. Spencer heeft heel veel verschillende soorten sets, van dino’s tot een set met poep. Kleien is goed voor de motoriek en de fantasie van kinderen, dus we laten hem lekker zijn gang gaan.

2. Kleuren

Kleuren, tekenen en proberen te schrijven is een andere favoriete bezigheid van onze kleine man. We hebben een flinke stapel kleurboeken en veel stiften en potloden. Hij kleurt wat af en maakt tekeningen voor iedereen in z’n omgeving. Ook plakt hij graag stickers erbij. We hebben thuis ook veel van de Crayola Color Wonder, ideaal want dan kan er niet per ongeluk toch op kleding of de meubels of iets dergelijks gekleurd worden. Vooral handig als onze 2-jarige dochter ook wil kleuren.

3. Tiptoi

tiptoi

Een product dat erg populair is hier thuis, is tiptoi. We begonnen ooit met de starterset, maar hebben inmiddels meerdere boeken in huis. 
Voor wie het niet kent; tiptoi is speelgoed waarbij kinderen de wereld kunnen ontdekken op een interactieve manier. Tiptoi bestaat uit boekjes, spellen, puzzels en speelfiguren. Daarnaast is de interactieve stift onmisbaar. Daarmee druk je op de plaatjes en teksten en gebeurt er iets. Er gebeurt altijd wat als je op de punten drukt. De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt kinderen uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Spencer vindt tiptoi helemaal fantastisch en kan heel zoet aan de tafel zitten met zijn boeken en zijn pen. Zoek je een soortgelijk cadeau, maar wat goedkoper? Denk dan aan Quizzy.

4. Bouwen

Brikkon Duplo

Bouwen, bouwen, bouwen. Een andere erg favoriete bezigheid hier in huis. Spencer is gek op Duplo, daar speelt hij nog steeds erg vaak mee. Daarnaast hebben we onder meer magformers, clics en Kid K’NEX. Ook hier kan Spencer goed zijn fantasie in kwijt en de mooiste creaties zien we dus voorbij komen.

5. Robots

Spencer vindt robots fantastisch, in alle soorten en maten. We hebben bovenstaande robot van BB-8 uit Star Wars, maar ook bijvoorbeeld een grote iron man robot en losse robots die we in de loop der jaren bijvoorbeeld hebben gekocht op de rommelmarkt. Ook heeft hij een tekenrobot van Ali Express waar hij gek op is. Ook kregen we enige tijd geleden een hele toffe Chippies om te testen.

Leestip: 10x de leukste cadeaus voor kinderen van 4 jaar!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.