Informatief & Tips

Tweedehands speelgoed kopen – zo pak je dat aan!

Tweedehands speelgoed kopen – zo pak je dat aan! 14 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

tweedehands speelgoed kopen

Tweedehands speelgoed kopen is iets wat ik graag doe. Via Marktplaats, via groepen op Facebook of op beurzen. Ik vind het leuk om lekker rond te struinen. Daarnaast kun je een heleboel geld besparen door tweedehands speelgoed te koop in plaats van alles nieuw te kopen. Vandaag geef ik een paar tips over hoe je goed tweedehands speelgoed in kunt slaan!

Marktplaats

Om maar met het bekendste voorbeeld te beginnen: Marktplaats is natuurlijk mega populair. Om tweedehands speelgoed te kopen en te verkopen. Maar stel je zoekt echt iets specifieks, dan heeft Marktplaats een hele handige tool. Vul je zoekterm in, ik heb als voorbeeld ‘Hot Wheels’ gebruikt. Je ziet dan boven de zoekresultaten een knop ‘bewaar’.  Als je daarop klikt, krijg je voortaan een melding in je mail en via Markplaats als er iets nieuws wordt geplaatst met de zoekterm ‘Hot Wheels’. Handig hè? Nu is er van dit product sowieso wel veel aanbod, maar stel je zoekt iets waar minder vaak iets van verschijnt, dan is dit echt een ideale manier om gelijk op de hoogte te zijn van nieuwe advertenties.

tweedehands speelgoed kopen

Facebook

Tweedehands speelgoed kopen kan ook perfect via Facebook! Alleen een sociaal netwerk is het al lang niet meer. Facebook heeft ook een Marketplace, waar je allerlei producten te koop aan kunt bieden. Ook daar kun je in zoeken. Ik heb hieronder bijvoorbeeld gezocht op Paw Patrol. Je kunt allerlei filters instellen, net als op Marktplaats. Denk aan de prijs en het aantal kilometers dat de verkoper van jou af mag wonen.

tweedehands speelgoed kopen

Wat ook echt een ideale manier is om speelgoed te kopen, zijn de groepen op Facebook. Je hebt groepen voor alleen jouw woonplaats waar tweedehands spullen worden verkocht, maar ook groepen voor specifiek speelgoed dat je zoekt. Zo zijn er groepen waar alleen Paw Patrol speelgoed wordt verkocht, maar ook allerlei groepen waar je op zoek kunt naar houten speelgoed.

Kinderkleding- & speelgoedbeurzen

Geen type voor online shoppen, maar kijk je liever in het echt naar het speelgoed? Dan zijn kinderkleding- en speelgoedbeurzen een goede tip voor je. Mijn favorieten zijn de beurzen Kinderkleding- & Speelgoedbeurzen XXL. Dit zijn gigantische beurzen die slechts een paar keer in het jaar zijn, onder meer in Amsterdam en Hilversum. Ik vind het echt hele leuke beurzen. Het is wel altijd erg druk, zie de foto hieronder die ik tijdens een editie in Hilversum maakte. Maar je scoort er vaak mooi tweedehands speelgoed. Vaak zijn er ook in buurthuizen kleinere beurzen die leuk zijn om in de gaten te houden. Tip: houd de website meukisleuk in de gaten voor allerlei leuke rommelmarkten en aanverwanten.

tweedehands speelgoed kopen

Tweedehands speelgoed kopen bij kringloopwinkels

Ik houd zo van kringloopwinkels! Niet alleen om speelgoed te scoren, maar ook kinderkleding. Ik doneer ook veel speelgoed aan een kringloopwinkel hier in de buurt waarvan alle opbrengsten naar goede doelen gaan. En voor weinig geld gaan we er op zoek naar nieuw speelgoed. Ideaal ook om er bijvoorbeeld nieuwe boekjes te kopen. Voor weinig geld kun je hier leuke dingen scoren. Het is een favoriet uitje van mij en mijn zoontje. Samen lekker snuffelen en op zoek naar nieuw speelgoed!

Dit zijn de plekken waar ik tweedehands speelgoed zoek en koop. En binnenkort natuurlijk de vrijmarkten op Koningsdag! Ik kan niet wachten! Kopen jullie ook wel eens tweedehands speelgoed?

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.