Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Koos zoekt een huis | Prentenboek met een boodschap

Koos zoekt een huis | Prentenboek met een boodschap 30 april 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Koos zoekt een huis

Een schitterend prentenboek met een zo mogelijk nóg mooiere missie. Dat is Koos zoekt een huis. Via Koos de Koala maken kinderen (en de rest van het gezin!) kennis met klimaatthema’s op een toegankelijke manier. Vandaag lees je bij ons alles over dit boek.

Koos zoekt een huis

Hoog in het Australische dierenbos woont Koos met zijn vriendjes. Hij leeft een heerlijk en rustig leven in zijn boom. Maar op een dag verschijnen er gele monsters (bulldozers) die zijn huis vernielen omdat alle bomen worden gekapt. Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen voor hem en zijn vrienden. Helpen jouw kinderen hem een nieuw huis te vinden?

Het boek Koos zoekt een huis is niet zomaar een prentenboek. Het is onderdeel van een grotere missie. Via Koos worden klimaatthema’s aan de kaak gesteld. Maar wel op een manier die voor kinderen begrijpelijk en toegankelijk is. Het team achter Koos de Koala is ook in het televisieprogramma Dragons’ Den geweest. Via een online kinderserie, sociale media en het prentenboek willen de initiatiefnemers gezinnen kennis laten maken met klimaatthema’s. Het is niet alleen een verhaal; er staan ook allerlei tips in van Koos. Zo krijgen kinderen de opdracht om afval te zoeken op de pagina’s. Bovendien staan er verschillende tips in het boek die ervoor zorgen dat we minder hout gebruiken.

Op de website van Koos de Koala kun je niet alleen alles lezen over het boek. Er zijn ook onder meer een TV-serie, knutseltips, recepten en tips voor activiteiten.

Koos zoekt een huis

Koos zoekt een huis is geschreven door Liselot Jansen en Yondi Schmidt, geïllustreerd door Sarina Reilingh en uitgegeven door Billy Bones. Koos zoekt een huis is voor €14,99 verkrijgbaar. De opbrengst gaat deels naar het goede doel.

Wat vonden wij van het boek?

Dit is één van de mooiste prentenboeken in onze verzameling. De illustraties zijn schitterend en het verhaal is leuk en goed te volgen. Onze kinderen van 6 en 4 waren onder de indruk. Het prentenboek op zichzelf staand is al top, maar de hele missie erachter maakt het nóg mooier. Ook de website met leuke activiteiten geeft het extra gouden randje. Ben je op zoek naar een mooi cadeau? Met dit boek heb je én een tof boek in huis en je doet wat goeds. Ideale combi toch?

Koos zoekt een huis

Meer prentenboeken? Ken je Ik heb lekker een hele grote trekker al?

Koos zoekt een huis

14,99
10

Leesplezier

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

10.0/10

Pros

  • Schitterend boek
  • Maakt onderdeel uit van een bredere missie

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.