Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker 20 juni 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ik heb lekker een hele grote trekker

Wij hebben een nieuw favoriet kinderboek thuis: Ik heb lekker een hele grote trekker. Dit rijmprentenboek van Harmen van Straaten kregen we thuisgestuurd voor een recensie en sindsdien lees ik het iedere avond voor.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker draait om Rijk. Hij wil de race winnen op zijn trekker en zo de gouden beker bemachtigen. Maar er doen ook allerlei dieren mee, zoals varkens, een nijlpaard, een neushoorn en een muis in een trapauto. Ze scheppen allemaal behoorlijk op dat zij de race gaan winnen en plagen Rijk met zijn trekker. Maar Rijk laat zich uiteraard niet zomaar uit het veld slaan.

Ik heb lekker een hele grote trekker
Ik heb lekker een hele grote trekker

Eerder verschenen al andere vrolijke rijmprentenboeken van Harmen van Straaten, waaronder het bekende Hé, wie zit er op de wc? Zijn boek Wat rijmt er op stoep staat volgend jaar in de Prentenboek Top 10.

Wat vinden wij van het boek?

Onze kinderen zijn 5 en 3 en elke avond lees ik ze voor. Nieuwe prentenboeken zijn altijd welkom. Ik heb lekker een hele grote trekker is heel erg goed in de smaak gevallen. Elke avond moet deze tevoorschijn gehaald worden. Het boek is geheel op rijm en daardoor leuk voor te lezen. Het is te lang en je kunt dus ook het hele boek voorlezen, in plaats van slechts een hoofdstuk of iets dergelijks.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Onze kinderen leven elke weer weer opnieuw mee met Rijk en zijn trekker. De dieren vinden ze ook erg leuk, vooral de muis in de trapauto. Die lijkt op een muizenknuffel die ons zoontje heeft. Echt een aanrader dus!

Zoek je een leuk nieuw prentenboek voor thuis? Dan is Ik heb lekker een hele grote trekker een leuke aanvulling voor in de boekenkast!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.