Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Trends

Maak knutselen nog leuker met de Ontdekbox!

Maak knutselen nog leuker met de Ontdekbox! 19 mei 20202 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ontdekbox - het resultaat

Is jouw kindje gek op knutselen? Vind jij het veel gedoe of ontbreekt bij jou de creativiteit? Dan hebben we de oplossing! De Ontdekbox maakt knutselen mogelijk voor iedereen! Eenvoudig en ook nog eens heel leerzaam. Wij mochten een box testen, lees je mee?

Wat is een Ontdekbox?

De Ontdekbox is een uitgebreid knutselpakket dat geschikt is voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Maar het draait niet alleen om knutselen, de box is ontwikkeld middels de STEAM methode. Dit staat voor Science (wetenschap), Technology (technologie), Engineering (bouwkunde), Art (Kunst) en Math (wiskunde). De box stimuleert kinderen om experimenteel te leren, niet snel op te geven, probleemoplossend te denken en biedt hulp bij de ontwikkeling in creatieve processen. Het is dus veel meer dan een knutselbox alleen.

Hoe is de Ontdekbox ontstaan?

De Ontdekbox bestaat sinds dit jaar! En is bedacht door Michelle (mede-eigenaar) om zoveel mogelijk ‘quality time’ met haar dochter te hebben. Creativiteit zit in haar bloed en is een belangrijk onderdeel van een kind. Het plannen, shoppen en klaarzetten van een knutselactiviteit is echter vrij tijdrovend en daarvoor ging Michelle op zoek naar een oplossing.

Het zou zo prettig zijn om een box te hebben waar alles al in zit, zodat niet alleen ik in mijn vrije tijd, maar zelfs oma deze dingen kan doen. Geen zorgen meer over het winkelen, plannen of creatieve dingen zoeken. Elk project zou compleet aangeleverd moeten worden inclusief een stap voor stap handleiding wanneer je deze wilt volgen.

Michelle, mede-eigenaar van de Ontdekbox

Wat zit er in de Ontdekbox?

Maar wat zit er in een Ontdekbox? Dat is de vraag en ook elke keer weer een verrassing. Elke box heeft een ander verrassend en leerzaam thema. Hierbij kan je denken aan reptielen, muziek, het lichaam, vulkanen of dinosaurussen. De Ontdekbox die wij mochten testen heeft het thema ‘Ontdek de Oceaan’ en is geschikt voor kinderen van 5 tot 7 jaar oud.

Ontdekbox - Ontdek de Oceaan

Elke box is gevuld met 4 tot 6 leuke uitdagende projecten en verkrijgbaar in drie verschillende leeftijdscategorieën: 3, tot 4 jaar, 5 tot 7 jaar en 8 tot 12 jaar. En elke box bevat een magazine met de stap voor stap instructies voor alle projecten rond het thema. En ook superhandig, alle benodigdheden voor de projecten vind je in de box. Je hoeft dus niet nog eens allerlei onderdelen te verzamelen, je hebt echt niet meer nodig dan de inhoud van de box. Wij waren meteen heel enthousiast bij het uitpakken, alles ziet er kwalitatief echt goed uit en is ook netjes gelabeld.

Ontdekbox - verpakt per project
Extra benodigdheden

Hoe werkt de Ontdekbox?

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd naar de inhoud, de projecten en de werking van de box. Wij hebben de box mogen testen en vertellen je er graag meer over. De Ontdekbox wordt geleverd in een doosje en daarin zijn alle projecten (apart verpakt per project) en de overige benodigdheden te vinden. Fenna riep heel enthousiast bij het openen van de doos ‘Yes, gaan we knutselen?’ Ze is inmiddels bijna 6 jaar en al vanaf jongs af aan gek op knutselen, de Ontdekbox is dus echt iets voor haar!

Een leerzaam knutselpakket

Hoe de Ontdekbox werkt leer je al snel wanneer je het bijgeleverde magazine opent. Je ziet staan welke projecten er in het leerzame knutselpakket zitten en je maakt kennis met in dit geval de oceaan.

Elk project wordt stap voor stap beschreven en bij elk project wordt de ontdekker in kinderen aangesproken. Er staan namelijk veel ‘Wist je datjes’ bij de projecten en vragen (met antwoorden). Zo leren kinderen dus ook spelenderwijs over het thema.

Ontdekbox - het magazine
Projectomschrijving
Voor de ontdekkers

De projecten uit de box

Fenna besloot aan de slag te gaan met project 1 uit de box: zand kunst. Dit project stimuleert de creativiteit en fantasie van kinderen. Om te starten met een project pak je het geleverde projectzakje en het magazine (de handleiding). Je leest samen met je kindje(s) het stappenplan en vervolgens kan je aan de slag! Bij dit project maak je dus een mooi zandkunstwerk. En het werkt heel eenvoudig.

Ontdekbox - project 1

Bij dit project zit een tekening met zeedier en 6 zakjes zand. Verwijder het gele laagje van de tekening om een plaklaagje tevoorschijn te toveren. Strooi de gewenste kleur zand erover en doe dit voor de hele tekening!

Project 1 - haal het velletje los
Strooi het zand
Project 1 - zand strooien
Kleur de hele tekening met zand

En na een tijdje zoet te zijn geweest, het resultaat: een prachtige zandtekening! En Fenna vond dit echt fantastisch, op haar verlanglijstje voor haar verjaardag staan meteen nog meer zandtekeningen!

Ontdekbox - zand kunst

Een aantal dagen later begonnen we aan nog een project: een vrolijke vissenkom. Bij dit project heb je iets meer nodig dan de benodigdheden uit het zakje, maar ook hier vind je alles in de Ontdekbox! Zelfs de lijm wordt netjes in gelabelde potjes geleverd, dus je kan eigenlijk echt niks fout doen.

Project 4 - Vrolijke Vissenkom

Bij dit project maak je een vissenkom en dat begint bij het maken van het water. Fenna mocht beginnen met het plakken van losse papiertjes op het plastic vel. Vervolgens had ze mijn hulp even nodig om de vissenkom in elkaar te lijmen en de vissen erop te plakken.

Het water in de vissenkom maken
Ontdekbox - project 4
Ontdekbox - het resultaat

Ook leuk om te lezen: Leuke en leerzame productee

En hoe leuk is ook dit project! Met beide projecten is Fenna ongeveer 30 tot 45 minuten bezig geweest. Met vijf projecten in de box zit je dus al snel aan minimaal 2,5 uur knutselplezier. En voor ons ook het grote pluspunt, het educatieve aspect. Zo leerde Fenna spelenderwijs dat een walvis de grootste vis is en dat deze wel 12 meter lang kan worden.

Wij hebben nog drie projecten te gaan en we kijken er naar uit. Wij kunnen nog een zeepaardje maken, een heuse haaien racer (leer problemen oplossen en bouwvaardigheid te ontwikkelen) en we gaan een zeilboot bouwen (ontwikkel de wetenschappelijke kennis en bouwvaardigheid).

Onze ervaring met de Ontdekbox

Onze ervaring met de Ontdekbox is vrij eenvoudig te omschrijven: superleuk, leerzaam en fantastisch opgezet. Het is echt ideaal voor iedere (werkende) ouder die graag zijn of haar quality time zo efficiënt mogelijk wil besteden. Maar ook voor iemand die gewoon niet zo creatief is, maar wel graag wil knutselen met kinderen. De positieve punten op een rijtje:

  • Een volledig pakket met 4 tot 6 projecten thuisbezorgd
  • Beschikbaar in verschillende thema’s
  • Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (verdeeld over 3 leeftijdscategorieën
  • Origineel, leerzaam en ontzettend leuk
  • Per project verpakt en je hebt echt geen extra spullen nodig
  • Educatief, opgezet middels de STEAM methode

Waar bestel ik deze toffe knutselbox?

Dan de belangrijkste vraag, waar bestel je de Ontdekbox? De box is te bestellen via een abonnement of los. Kies je voor een abonnement op de Ontdekbox dan ontvang je elke maand een toffe box zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. De betaling wordt geregeld en de box wordt opgestuurd! Maak je liever eerst kennis met de Ontdekbox door een losse box te bestellen, ook dat is geen probleem. De oprichters zijn zelfs bereid om de boxen op maat te maken, bijvoorbeeld voor op scholen. Alle informatie over de box vind je op de website www.ontdekbox.nl!

Hebben jullie de Ontdekbox al eens geprobeerd?

De Ontdekbox

Zie de website
9.8

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

9.5/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Een volledig pakket met 4 tot 6 projecten thuisbezorgd
  • Beschikbaar in verschillende thema's
  • Origineel, leerzaam en ontzettend leuk
  • Educatief, opgezet middels de STEAM methode

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.