Bouw en Constructie DUPLO LEGO Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

LEGO DUPLO bestaat 50 jaar!

LEGO DUPLO bestaat 50 jaar! 9 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO DUPLO bestaat 50 jaar

DUPLO bestaat dit jaar alweer 50 jaar! LEGO Group onthulde in 1969 de eerste bouwsteen voor de kleine handjes. En een halve eeuw aan DUPLO levert natuurlijk diverse hoogtepunten op. Lees je mee?

Waarom bouwen met DUPLO?

We spelen graag, dit is nou eenmaal onze natuur. Zo leren we de wereld om ons geen begrijpen. We leren wat het betekent om ergens bij te horen en we leren hoe het voelt om gelukkig te zijn. Vanaf de geboorte tot het vierde levensjaar ervaren kinderen het snelste leer- en ontwikkelingsproces dat ze ooit zullen ervaren. DUPLO draagt bij aan dit proces!

Bouw en constructie speelgoed

Het LEGO Play Well Report

Met veel zorg wordt er gekeken naar de ontwikkeling van de producten. Peuters inspireren en hen helpen ontplooien door een creatieve en speelse ervaring te bieden is het doel van DUPLO. En dat is ook wat veel ouders vinden. Dit blijkt uit het LEGO Play Well Report uit 2018. De belangrijkste punten uit dit rapport:

  • 94% van de ouders vinden dat dat DUPLO de verbeeldingskracht van hun kind stimuleert
  • 91% oordeelt dat hun kind er nieuwe dingen door leert en ontdekt
  • 84% is van mening dat het helpt bij de ontwikkeling van de sociale vaardigheden
  • 91% vindt het stiekem gewoon ook leuk om zelf te spelen of met het gezin

De ontwikkeling van DUPLO

LEGO DUPLO is voor het eerst op de markt gebracht in 1969, maar daar is het niet bij gebleven. In de late jaren ’70 besloot Kjeld Kirk Kristiansen (de eigenaar van LEGO Group) om LEGO DUPLO verder uit te bouwen tot een afzonderlijk merk. Vanaf dat moment is het bekende rode konijn niet meer van de verpakking verdwenen. Gedurende de jaren heeft het konijn wat make-overs gehad, maar het blijft het symbool van het merk.

Bouwen

Naast het bekende konijn werden er direct ook diverse andere DUPLO-dieren toegevoegd aan de collectie. Paarden, koeien, schapen, leeuwen, olifanten en zelfs dinosaurussen. En later werden er ook steeds meer personages aan het assortiment toegevoegd, wat dacht je van politieagenten, dokters, cowboys, landbouwers en nog veel meer! Voor ieder kind was er wel een dier of personage om heerlijk mee te spelen.

Kwaliteit en veiligheid

LEGO DUPLO is ontwikkeld met als inspiratiebron: kinderen! En dan kom je al snel bij het gedeelte kwaliteit en veiligheid. Zeker voor jonge kinderen is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden, kinderen moeten veilig kunnen spelen. Dit is dan ook de reden dat alle producten voldoen aan de strengste internationale veiligheidsregels voor speelgoed.

DUPLO bestaat 50 jaar

Het zogenaamde safety-by-design benadering staat altijd centraal bij het ontwikkelen van de fysieke en digitale spelervaringen. DUPLO heeft hiervoor verschillende leeftijdscategorie├źn in het leven geroepen, zodat kinderen op het voor hen gepaste niveau kunnen spelen en tegelijkertijd ook worden uitgedaagd. Leer meer over de kwaliteit en veiligheid van de LEGO Group producten in de onderstaande video.

Ook leuk om te lezen: Brikkon – extra plezier met DUPLO

Wist je dat?

Wij houden van spelletjes dus spelen we het spel ‘Wist je dat?’! Weet jij bijvoorbeeld waar de naam DUPLO van is afgeleid? Dat komt van het Latijnse woord ‘duplex’ dat dubbel betekend. En dubbel heeft te maken met het formaat van het bouwblokje. Deze is namelijk dubbel zo groot als het originele LEGO-blokje in hoogte, diepte en breedte. Nou, vertel! Wist jij dat?Voor de echte fans onder ons is het het heel leuk om de tijdlijn van 50 jaar DUPLO te bekijken.

Ben jij een echte LEGO DUPLO fan?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.