Boeken, School en Vrije tijd

Ga voor groen! Kinderboek boordevol groene tips

Ga voor groen! Kinderboek boordevol groene tips 7 april 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ga voor groen!

Hoe maak je kinderen ervan bewust dat ze goed voor de aarde moeten zorgen? Wat is ‘groen’ leven en hoe leef je zelf groen en duurzaam? Wellicht allemaal ingewikkeld om aan kinderen uit te leggen. Daarom is er nu het boek Ga voor groen! van Liz Gogerly dat is uitgebracht bij Uitgeverij Witte Leeuw.

Ga voor groen! – Het verhaal

Na een leuk verjaardagsfeestje kijken vier vrienden om zich heen. Wat een troep! Overal liggen etensresten, inpakpapier, ballonnen en plastic speelgoed… Wat gebeurt er met dit afval? Lulu, Daan, Emma en Amir gaan op onderzoek uit en leren hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. Tot hun verrassing is groen leven helemaal niet zo moeilijk! Alle beetjes helpen en ook jij kunt meedoen. Neem een zero waste lunch mee naar school, trek een trui aan als je het koud hebt of tover oude rommel om tot iets nieuws. Dit boek staat boordevol groene tips voor een betere wereld.

Op zoek naar een mooi en leerzaam kinderboek? Wat dacht je van De Grote Dierenatlas?

Ga voor groen! op scholen

Ga voor groen! is ook geschikt om op scholen te behandelen. Het boek richt zich op kinderen van 8 jaar en ouder. Om leerkrachten te helpen is er een lesbrief ontwikkeld. Daarin wordt onder meer besproken hoe je de klas kunt voorbereiden op het lezen van het boek. Weten kinderen ├╝berhaupt wel wat groen leven is? En doen de kinderen nu al iets voor het milieu?

Ook zijn er vragen ontwikkeld die je als leerkracht kunt vragen tijdens het lezen van het boek. Het boek kan na het lezen bijvoorbeeld worden besproken tijdens een kringgesprek. Ook doet de lesbrief allerlei suggesties voor doe-opdrachten waarbij zelfs de hele school betrokken kan worden!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.