Bouw en Constructie DUPLO Reviews

Review | Brikkon – extra plezier met Duplo

Review | Brikkon – extra plezier met Duplo 25 maart 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Brikkon Duplo

Onlangs vertelden we jullie al over Brikkon, een manier om spelen met LEGO nog veel leuker te maken. Maar je hebt ook Brikkon voor Duplo! Wij mochten het vliegtuig testen en vandaag lees je onze review.

Brikkon vliegtuig voor Duplo

Wij mochten dus het vliegtuig testen. Deze is speciaal ontworpen voor grote blokken, Duplo dus.

Brikkon Duplo

Je moet het vliegtuigje eerst nog even in elkaar zetten. Dit is gelukkig vrij simpel. Het toestel zit daarna stevig in elkaar en kinderen krijgen het dus niet gemakkelijk los. Daarna kun je gaan bouwen.

Brikkon Duplo

Op de ronde uitsteeksels kun je de Duplo blokken plaatsen. Het vliegtuigje is niet zo groot en er is dus niet enorm veel plek voor Duplo. Je kunt bijvoorbeeld niet op de vleugels ook stenen bevestigen.

Het oogt vrij simpel, maar ik moet zeggen dat onze beide kinderen het ontzettend leuk vinden! Onze kinderen zijn 2 en 4 en zijn sowieso gek op Duplo en bouwen wat af samen. Dit vliegtuigje is dus een leuke aanvulling daarop. Ze proberen allebei een steeds hogere toren te bouwen op het toestel en gaan er vervolgens de hele kamer mee rond.

Brikkon Duplo

Wat is Brikkon?

Brikkon is een coƶperatie van vijf ontwerpers/makers (en ouders). Het idee is ontstaan toen hun eigen kinderen aan het spelen waren met bouwstenen. Bij veel van de bouwstenen (LEGO, DUPLO, Sluban & Mega Blocks) worden vaak voorbeelden geleverd, wat de fantasie van kinderen in de weg kan staan. En toch hoeft vanuit het niets bouwen niet moeilijk te zijn. Vanuit dat oogpunt is Brikkon ontworpen! Brikkon maakt het begin makkelijker en inspireert om verder te bouwen met LEGO of andere bouwstenen.

Alle producten van Brikkon worden ook nog eens gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Prachtig materiaal dat zonder kunststof in kartonnen verpakkingen worden geleverd.

Ons oordeel

Brikkon Duplo

Wij hebben het vliegtuig gekregen om te testen. Anders had ik het denk ik niet snel zelf gekocht. Zo op het eerste oog vind ik 10 euro best duur voor een houten vliegtuig. Maar ik ben daar echt op terug gekomen. Als ik zie hoeveel plezier de kinderen ervan hebben, is het het zeker waard. Daarnaast is het echt topkwaliteit hout en erg stevig. Ik ga er vanuit dat het vliegtuig dan ook jaren meegaat en net als de Duplo bewaard kan worden voor de volgende generaties!

Brikkon Vliegtuig

9,95
8.3

Plezier

8.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

7.0/10

Pros

  • Stevig materiaal
  • Duurzaam
  • Bevordert creativiteit

Cons

  • Duur

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.