Bouw en Constructie LEGO Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Trends

Brikkon maakt bouwen met LEGO nog leuker!

Brikkon maakt bouwen met LEGO nog leuker! 23 februari 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bouwen met LEGO, wie heeft het niet gedaan? Met Brikkon wordt bouwen met LEGO of andere bouwstenen (Duplo, Sluban en Mega Blocks) nog leuker. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Wat is Brikkon?

Brikkon is een coöperatie van vijf ontwerpers/makers (en ouders). Het idee is ontstaan toen hun eigen kinderen aan het spelen waren met bouwstenen. Bij veel van de bouwstenen (LEGO, DUPLO, Sluban & Mega Blocks) worden vaak voorbeelden geleverd, wat de fantasie van kinderen in de weg kan staan. En toch hoeft vanuit het niets bouwen niet moeilijk te zijn. Vanuit dat oogpunt is Brikkon ontworpen! Brikkon maakt het begin makkelijker en inspireert om verder te bouwen met LEGO of andere bouwstenen.

Brikkon Castle (kasteel)
Het Brikkon kasteel met katapult!

De inhoud

Wij kregen de mogelijkheid om het kasteel (met katapult) van Brikkon te testen! Aangezien hier in huis graag wordt gebouwd met Kapla, DUPLO en LEGO wilden we dit uiteraard graag testen. Het kasteel zit in een platte verpakking en bij het openvouwen komen de onderdelen tevoorschijn.

Brikkon het kasteel - de inhoud
Brikkon het kasteel – de inhoud

Het kasteel bestaat uit vier losse delen en de katapult bestaat uit vier losse delen en een elastiek. En natuurlijk een handleiding zodat je precies weet wat je moet doen.

Hoe werkt het?

Als je de onderdelen ziet dan is de handleiding eigenlijk bijna overbodig. Je schuift de onderdelen in elkaar tot je een kasteel hebt gevormd, dit gaat heel eenvoudig. De handleiding hebben wij alleen gebruikt voor de katapult, hier moet een elastiekje worden geplaatst:

Katapult - elastiekje
Het plaatsen van het elastiekje.

Met de handleiding erbij is dat overigens een fluitje van een cent. Als je het kasteel en de katapult in elkaar hebt gezet is het enkel nog een kwestie van bouwen. In ons geval begonnen wij te bouwen met LEGO!

Bouwen met LEGO

Bouwen met LEGO wordt hier in huis graag gedaan. Dus hebben wij de Brikkon getest met LEGO. De bouwstenen passen precies op het kasteel. De hoekjes om is soms even goed opletten, maar verder passen de LEGO-steentjes prima.

Brikkon - Bouwen met LEGO
Bouwen met LEGO op het Brikkon kasteel

Wat vinden wij ervan?

Het antwoord is heel simpel! De kinderen vinden het super leuk! Het was even wat onwennig in het begin, maar al snel zag je dat de fantasie werd geprikkeld. Superleuk om te zien hoe onze kinderen (4 en 6 jaar) samen begonnen te bouwen. Brikkon inspireert om verder te denken en de mooiste creaties te maken. De katapult was ook direct een hit. De LEGO stenen vlogen de kamer door!

Schieten met de katapult - bouwen met LEGO
Schieten met de katapult!

Duurzaamheid

Bouwen met LEGO heb ik vroeger zelf ook heel veel gedaan, net als mijn man. En met diezelfde bouwstenen bouwen nu onze kinderen. Duurzaam speelgoed vinden wij dan ook echt een uitvinding. Speelgoed dan generaties mee kan, fantastisch. En dit geldt ook voor Brikkon! Alles is gemaakt van hout, wat dus ook lekker lang mee kan gaan. Alle producten van Brikkon worden ook nog eens gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Prachtig materiaal dat zonder kunststof in kartonnen verpakkingen worden geleverd.

Bouwen met Brikkon

Spelen met Brikkon stimuleert de creativiteit van kinderen door ze lekker te laten spelen, het is dus nog leerzaam ook! Kinderen kunnen met diverse bouwstenen aan de slag, die bijna iedereen wel in huis heeft. En bouwen is absoluut een verademing in de wereld van de schermen (televisie, tablet, etc.). Wat ons betreft echt aan aanrader.

Ook leuk om te lezen: Ludos Imaginem – bouwen op nummer

De Brikkon producten

Wij hebben het kasteel mogen testen, maar het aanbod is veel groter! Je hebt niet alleen een kasteel, maar je kunt zelfs een hele stad bouwen. Speel je liever een ruimteschip of een vogel? Geen probleem!

Hebben jullie al producten van Brikkon in huis?

Brikkon - Kasteel (met katapult)

€21,95
8.4

Prijs

7.5/10

Speelplezier

8.8/10

Kwaliteit

9.0/10

Pros

  • Eindeloos speelplezier
  • Stimuleert de creativiteit
  • Leerzaam
  • Eenvoudig

Cons

  • Het lijkt een flinke investering voor wat je krijgt. Maar het is duurzaam en kan jaren mee!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.