Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Ludos Imaginem – bouwen op nummer

Ludos Imaginem – bouwen op nummer 8 januari 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ludos Imaginem

Jullie kennen vast het schilderen op nummer wel. Gepriegel met verf in kleine vakjes, maar dat kan makkelijker met Ludos Imaginem! Je hebt geen verf nodig maar kleine bouwsteentjes om te bouwen op nummer, dus geen geknoei!

Wat is Ludos Imaginem?

Bij Ludos Imaginem ga je aan de slag met kleine bouwsteentjes welke je bevestigt op de bijgeleverde bodemplaten. Wij kregen de Ludos Imaginem Startset Jungle toegestuurd om het eens uit te proberen.

De inhoud

De Ludos Imaginem Jungle startersset bestaat uit 6 bodemplaten, bevestigingsmaterialen, 6 tekeningen en meer dan 1250 kleine bouwsteentjes. Daarnaast wordt er een klein pennetje bijgeleverd dat je kunt gebruiken bij het plaatsen van de steentjes.

Ludos Imaginem

Hoe werkt het?

Ludos Imaginem is heel makkelijk in gebruik. Je pakt de bodemplaten en maakt deze aan elkaar, dit kan met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. Vervolgens leg je er één van de 6 tekeningen onder. En je kunt beginnen met bouwen. Kijk goed welke kleur je nodig hebt en plaats de steentjes op het juiste vakje.

Ludos Imaginem

Je kunt dit met je vingers erop drukken, na enkele steentjes begonnen de kinderen te klagen over zere vingers. Maar ook daar is een oplossing voor. In de doos tref je namelijk een oranje pennetje. Hiermee kan je de steentjes op de bouwplaat bevestigen en in een later stadium ook weer verwijderen.

Ludos Imaginem

De #PIXELBYNUMBER app

In de Jungle starterset tref je 6 tekeningen, maar daar stopt het niet. Voor de echte fanatiekelingen is de #PIXELBYNUMBER app ook een hele leuke toevoeging. Op de app zijn nog meer alternatieve tekeningen te vinden. Maandelijks worden er nieuwe tekeningen toegevoegd dus het is zeker de moeite de app in de gaten te houden!

Ook superleuk: Ludos Imaginem K3

Wat vinden wij van Ludos Imaginem, bouwen op nummer?

LEGO is hier in huis favoriet, net als bouwen, puzzelen en spelletjes spelen. In dat geval is Ludos Imaginem ook heel geschikt! Dat bleek wel toen de doos werd geopend, onze 4-jarige begon met een kleine set (bestaande uit slechts één bouwplaat). Onze 6-jarige begon aan de Jungle starterset.

Ludos Imaginem

Al heel snel werd er met de volle concentratie gebouwd. Welke bouwsteentjes horen waar en hoe plaats ik deze het makkelijkste op de bouwplaat? In plaats van schilderen op nummer is het een kwestie van bouwen op nummer! Vooral onze 4-jarige was heel enthousiast, wat wel grappig is want Ludos Imaginem is eigenlijk voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Bouwen op nummer

Na 40 minuten bouwen had zij dan ook de bovenstaande beer in elkaar gezet. En ze bouwde nog rustig mee aan de Jungle starterset. Door de kinderen is Ludos Imaginem goedgekeurd! En ook ik ben enthousiast. Dit speelgoed zorgt voor urenlang speelplezier en dit zonder geknoei. De bouwsteentjes en de bouwplaat zijn van een goede kwaliteit en het aanbod is heel divers. Zo kan je naast de Jungle starterset ook de Sprookjes starterset aanschaffen. Maar er zijn ook nog een aantal kleinere sets beschikbaar, wat dacht je van koe, een tractor of een kuiken?

Ook leuk om te lezen: Bouwen met Twickto

Ludos Imaginem Startset Jungle

€21,99
8.3

Prijs

7.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig
  • Eindeloos speelplezier
  • Een soort schilderen op nummer maar dan zonder rotzooi!

Cons

  • Er zit geen handleiding in de doos, dus het is even puzzelen met het aan elkaar maken van de bouwplaten.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.