Bouw en Constructie Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Review | Twickto Aviation #1

Review | Twickto Aviation #1 20 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Twickto Aviation 1

De Twickto Aviation 1 is genomineerd voor de verkiezing ‘ Speelgoed van het Jaar 2018’! Toen wij de vragen kregen of wij de Twickto Aviation 1 wilden testen waren we natuurlijk meteen enthousiast. Al het bouw- en constructie speelgoed hier in huis is favoriet. Dus wanneer we een enorm vliegtuig mogen gaan bouwen zeggen wij geen nee!

Wat is Twickto?

Veel bouw- en constructie speelgoed hebben we hier al in huis. Denk daarbij aan Duplo, K’ NEX, Kapla en LEGO. Twickto was ons nog onbekend, maar dat bestaat ook pas sinds 2015! Het ontstaan gaat echter verder terug in de tijd naar 1995, toen Gert-Jan op zoek ging naar constructiespeelgoed voor zijn twee zoons:

‘’Ik wilde graag iets symmetrisch, iets dat je aan alle kanten kunt koppelen. Dat kon ik in de winkel niet vinden. Toen ben ik het zelf maar gaan bedenken”.

Het ontwerp heeft ruim twintig jaar in de kast gelegen, totdat de zoon van Gert-Jan het in 2015 op de markt brengt. Een nieuw soort constructiespeelgoed is een feit!

De Twickto Aviation 1

In de Twickto serie zitten verschillende voertuigen en de Twickto Aviation 1 is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar. Met deze set bouw je maar liefst vier verschillende vliegtuigen. Of nee, dat is niet helemaal waar! Je bouwt een enorm vliegtuig, een supersonische helikopter of een Spacecraft. Je krijgt een handleiding bijgeleverd voor de creaties die je door de lucht kunt laten vliegen of je gebruikt je eigen fantasie en bouwt totaal iets anders!

De inhoud

Toen wij de doos thuisgestuurd kregen vielen wij van de ene verbazing in de andere. Wat een enorme doos! We hadden dit pakket veel kleiner verwacht, evenals de onderdelen. Dus dit grote pakket viel meteen in de smaak.

Twickto Aviation 1 - de inhoud

In de doos tref je 318 onderdelen, van grote bouwblokken tot wielen en stickers.

Hoe werkt het?

We zijn begonnen met het sorteren van alle onderdelen. En vervolgens komt het lastige, want welke van de 3 modellen ga je bouwen? Je kunt overigens de handleiding voor een vierde model downloaden met de speciale code die je in de doos vindt. Jamie koos voor het vliegtuig, dat later echt enorm bleek te zijn!

Twickto Aviation 1 - bouwen

Stap voor stap volg je de voorbeelden in het boekje om zo het hele vliegtuig in elkaar te zetten. De Twickto Aviation 1 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. We merkte aan Jamie dat hij af en toe wel even wat hulp nodig had om alle onderdelen op de juiste plek te plaatsen. Het bouwen van dit vliegtuig heeft de nodige uurtjes gekost, maar wanneer je dan het einde nadert, waarbij alleen nog wat stickers geplakt hoeven te worden dan voelt dat heel fijn!

Twickto Aviation 1 - stickers

Wetende dat je straks met het mega vliegtuig kan gaan spelen helemaal! Papa heeft de stickers geplakt en niet veel later was het vliegtuig af!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

Twickto Aviation 1 is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over Twickto Aviation 1h zegt de jury het volgende:

Met Twickto kun je heel snel indrukwekkende grote bouwwerken maken, die je vervolgens weer makkelijk uit elkaar kunt halen. Leuk dat er vier modellen met de bouwstenen uit de doos gemaakt kunnen worden.

Wat vinden wij van de Twickto Aviation 1?

De Twickto Aviation 1 is niet voor niet genomineerd. Wij begrijpen heel goed waarom! De onderdelen van Twickto zijn met zorg in elkaar gezet en van goede kwaliteit. Dit speelgoed is absoluut kinderproof. Voor de grap riep ik nog: ‘ Zal mama dit vliegtuig uit het raam gooien, dan kunnen we zien of het echt vliegt!’. We hebben het niet gedaan, maar het zal me niks verbazen als het vliegtuig dat zou overleven. Mochten jullie trouwens benieuwd zijn naar het resultaat, dit is hem geworden:

Twickto Aviation 1

En de doos was dus niet alleen groter dan verwacht, maar ook het uiteindelijke vliegtuig. Volgens mij is deze wel 1 bij 1 meter!

Twickto Aviation 1 - vliegtuig

De kinderen waren tijdens het bouwen al enthousiast, maar daarna helemaal. Jullie hebben het misschien al wel voorbij zien komen op onze Instagram Stories, ze waren er heel enthousiast mee door de tuin aan het rennen.

Twickto Aviation 1 - review

Het leuke aan deze Twickto bouwset is dat deze dus ook heel eenvoudig weer uit elkaar gehaald kan worden. Hiervoor is de zogenaamde Twicktool bijgeleverd. Wij gaan ons binnenkort dus zeker nog eens aan de andere modellen wagen, want volgens mij zijn zowel de helikopter als de spacecrafter ook super tof!

Hebben jullie al een Twickto bouwset in huis?

Twickto Aviation #1

79,99
9.2

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eindeloos speelplezier
  • Educatief
  • Eenvoudig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.