Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Review: tiptoi Starter Set ‘Bij ons thuis’

Review: tiptoi Starter Set ‘Bij ons thuis’ 13 juli 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

tiptoi Starter Set

Soms komt er speelgoed voorbij, dan weet ik gelijk zeker dat dat iets is voor ons zoontje Spencer (3,5). Onlangs vertelden we al over tiptoi van Ravensburger, een toffe interactieve manier van leren en spelen. Wij hadden nog helemaal niets van tiptoi in huis en waren dan ook heel blij dat we de tiptoi Starter Set ‘Bij ons thuis’ mochten uitproberen.

tiptoi Starter Set

Tiptoi

Voor wie het niet kent; tiptoi is speelgoed waarbij kinderen de wereld kunnen ontdekken op een interactieve manier. Tiptoi bestaat uit boekjes, spellen, puzzels en speelfiguren. Daarnaast is de interactieve stift onmisbaar. Daarmee druk je op de plaatjes en teksten en gebeurt er iets. Er gebeurt altijd wat als je op de punten drukt. De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt kinderen uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Zoals gezegd is tiptoi hier thuis nog helemaal nieuw voor ons. Wij mochten een tiptoi Starter Set proberen, eentje waarbij alles draait om in en om het huis.

Tiptoi Starter Set ‘Bij ons thuis’

Het voordeel van een Starter Set is dat je gelijk aan de slag kunt. Je krijgt namelijk en het boek en de stift. Alle bijpassende audiobestanden zijn al op de stift geladen. Dus je hoeft er slechts twee batterijen in te doen en je kunt aan de slag. Deze tiptoi Starter Set draait helemaal om de familie Hofman en hun huis. Hier wonen de kinderen Lara, David en Baby Finn met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky. Met de stift kun je alles tot leven laten komen. Elke bladzijde is weer een nieuw avontuur.

Het boek zit vol mogelijkheden. Op elke 2 pagina’s staat rechts onderin een soort menu van wat je op die pagina’s kunt doen. Je kunt naar het verhaal luisteren bijvoorbeeld of een spelletje spelen. Daarnaast kun je natuurlijk ook willekeurig op de pagina’s dingen aanklikken en dan vertelt de stift iets over datgene dat je hebt aangeklikt.

tiptoi Starter Set

Spelletjes

De spelletjes zijn heel leuk en leerzaam en hier de absolute favoriet. Het leuke is dat het spelletje elke keer anders is en je niet steeds dezelfde opdrachten krijgt. Zo is er bijvoorbeeld een spelletje waarbij wordt gevraagd welke kleur iets heeft. Het antwoord moet je geven door op het vlaggetje in die kleur te drukken met de stift. Maar die opdrachten zijn elke keer anders en zo staat het garant voor heel veel speelplezier. Ons zoontje is helemaal weg van zijn tiptoi Starter Set en de stift en het boek moeten zelfs bij hem in bed slapen. ’s Ochtends hoor ik hem dan al gelijk ermee spelen. En dit is ook het soort speelgoed waarvan ik het aanmoedig dat hij ermee speelt, want het is tenslotte hartstikke leerzaam. Er zitten zoveel zinnen en mogelijkheden in het boek dat de woordenschat van kinderen hier ongetwijfeld mee wordt uitgebreid.

 

Tiptoi Starter Set 'Bij ons thuis'

49.95
8.8

Prijs

7.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Heel veel variatie
  • Leerzaam
  • De stift is ook te gebruiken voor andere tiptoi sets

Cons

  • De batterijen gaan snel leeg
  • Vrij prijzig

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.