Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Narabi van White Goblin Games

Review | Narabi van White Goblin Games 5 juni 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Narabi White Goblin Games

Ben je dol op spelletjes waarbij je elkaar niet hoeft te verslaan? Spelletjes waarbij je moet samenwerken om het spel te winnen? Dan is het spel Narabi van White Goblin Games misschien wel iets voor jou!

Narabi van White Goblin Games

Narabi van White Goblin Games is een kaarspel dat is geïnspireerd door de mystieke Japanse steentuinen. In het spel staat samenwerken centraal en dit klinkt makkelijker dan dat het is. Er mag namelijk slechte beperkt gecommuniceerd worden met de medespelers. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

De inhoud

Het spel Narabi is verpakt in een klein doosje en heeft eigenlijk wel wat weg van een kaartspel, maar toch ook weer niet. Het grootste gedeelte van de spelonderdelen zijn kaarten, maar je houdt de kaarten niet op hand.

Narabi - de inhoud

In het kleine doosje vind je de spelregels, 15 doorzichtige hoesjes, 15 steenkaarten, 15 voorwaardekaarten, 1 scorekaart en 1 scoreblokje.

Hoe werkt het?

Narabi van White Goblin Games is geschikt voor 3 tot 5 spelers van 10 jaar of ouder en één spelletje duurt ongeveer 15 minuten. Ideaal als je van een korte doorlooptijd houdt! We leggen in het kort uit hoe het spel werkt.

Narabi spelkaarten

Wij speelden het spel met 3 spelers en in dat geval moet je drie van de steenkaarten verwijderen (een witte en een zwarte staan en het getal 9). De steenkaarten zijn te herkennen aan de prachtige boom en steen op de achterzijde. Vervolgens schud je de steen- en de voorwaardekaarten en plaats je ze in het doorzichtige hoesje. De steenzijde boven en de voorwaarde onder, let op de voorwaarde kaart mag je niet lezen! In het geval van 3 spelers schud je de 12 kaarten en geef je iedere speler 4 kaarten.

Narabi White Goblin Games speelkaarten

Alle spelers leggen de kaarten voor zich neer met de steenzijde naar boven en mogen van hun eigen kaarten ook de voorwaarden lezen. Hier kan bijvoorbeeld op staan: ruil deze steen met een steen met een hoger getal of ruil deze steen met een witte steen. Deze voorwaarden vormen het leidraad in het spel Narabi van White Goblin Games. Maar eerst moet je nog even de scorekaart op tafel leggen met het scoreblokje op de 0. Bij elke beurt verplaats je dit scoreblokje een stap verder. Nu is het de beurt aan de oudste speler om te beginnen.

Hoe win je Narabi van White Goblin Games?

Het is natuurlijk handig om te weten hoe je Narabi kunt winnen? En dat heeft alles te maken met de genummerde stenen. De nummers 0 t/m 8 zitten in het spel als je met 3 spelers speelt en het is de bedoeling dat je ze ook op volgorde gaat leggen. Als je aan de beurt bent mag je twee kaarten spelen, maar alleen door te voldoen aan de voorwaarde achter op de kaart.

Narabi spelkaarten

Staat er bijvoorbeeld ‘ruil deze steen met een steen van de speler rechts van je’ dan is dat de enige optie voor die kaart. Je medespelers weten dit niet en dit mag je ze ook niet vertellen! Je mag wel aan één van je medespelers vragen ‘mag ik deze steen met die steen ruilen?’. Jouw medespelers mag enkel met ja of nee antwoorden. Ook mag je de tactiek bespreken zolang je de voorwaarden op jouw kaarten maar niet noemt.

Narabi White Goblin Games

Liggen de kaarten in nummerieke volgorde? Dan hebben jullie gewonnen en geeft de scorekaart aan of jullie dit geweldig, super, goed, acceptabel of slecht hebben gedaan. Lukt dit niet in 24 beurten dan hebben jullie verloren. Wil je het spel moeilijker maken voer dan de gevorderden regels in. Niet praten en stenen niet direct terug wisselen. Dat maakt het spel een stuk lastiger!

Wat vinden wij van het spel?

Wij spelen thuis heel veel spelletjes en zijn eigenlijk gewend om te winnen door de anderen te verslaan. Winnen door samen te werken was met het spel Narabi van White Goblin Games dan ook even wennen! Maar dat maakt het spel wel uitdagend. In eerste instantie leek het spel makkelijker dan gedacht, want de voorwaarden op de kaarten maken het soms toch wel echt lastig. We hebben de eerste ronde gespeeld met praten, de tweede ronde zonder. Laten we het er maar op houden dat we een hoop hebben gelachten, maar nog maar wel even moeten oefenen MET praten!

Narabi scorekaart

Het leuke aan dit spel vinden wij dat het compact is. Je kan het makkelijk mee op reis nemen, want het neemt niet veel ruimte in. Door de korte speeltijd kan je het ook zo even tussendoor spelen. De kaarten schuif je eenvoudig in en uit het hoesje en dit maakt elk spel ook anders. Geen spel is hetzelfde doordat de voorwaarden per kaart veranderen en alle spelers steeds andere kaarten krijgen. Het is een tactisch spel waarin samenwerken centraal staat. Let goed op en onthoud welke voorwaarden bij jouw kaarten horen. Dat kan lastig zijn en voor wat frustraties zorgen maar ook veel hilarische momenten!

Kennen jullie Narabi van White Goblin Games al?

Ook leuk: Party Bugs van White Goblin Games

Narabi van White Goblin Games

€15,95
8.7

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Prijs

9.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.