Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Party Bugs van White Goblin Games

Review | Party Bugs van White Goblin Games 24 mei 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Party Bugs White Goblin Games

Met het spel Party Bugs van White Goblin Games heb je in ieder geval een heel vrolijk spel in huis! Het doosje is vrolijk gekleurd en staat vol met dansende kakkerlakken! Deze beesten wil je natuurlijk eigenlijk niet in huis hebben, dus probeer ze maar zo snel mogelijk naar het feestje bij de buren te sturen!

Party Bugs – dansende kakkerlakken

Het spel draait om dansende kakkerlakken. Ze zijn gekleed in prachtige kostuums en hebben zin in een feestje. Tijdens een gekostumeerd bal dansen de kakkerlakken er op los!

De inhoud

Het Party Bugs kaartspel zit in een klein doosje en bevat de volgende onderdelen: de spelregels, een discobal en de speelkaarten. Ideaal om mee te nemen op vakantie, past zo in een reistas of koffer.

Party Bugs de inhoud

De speelkaarten bevatten een spiegelkaart, een gelijkspel-kaart en zes keer de kaarten 1 t/m 13 in verschillende kleuren.

Party Bugs speelkaarten

Hoe werkt het?

Party Bugs van White Goblin Games speelt zich af op de dansvloer en deze creëer je door de discobal in het midden van alle spelers te leggen. Alle spelers krijgen vervolgens 13 kaarten in een eigen kleur en schudden deze kaarten goed. De bovenste kaarten worden omgedraaid en om de discobal heen gelegd.

Party Bugs Kaartspel

Deze kaarten bepalen de spelvolgorde. De speler met de laagste kaart krijgt de gelijkspel-kaart. Deze kaart bepaalt later in het spel wanneer iemand aan de beurt is. Als er twee kaarten met dezelfde kaarten worden gespeeld, mag de speler die de gelijkspel-kaart heeft of er het dichtstbij zit (met de klok mee gerekend) als eerste een handeling uitvoeren.

Party Bugs White Goblin Games

Nadat iedere speler een kaart bij de discobal heeft gelegd pakt hij de bovenste drie kaarten van zijn eigen stapel en bekijkt deze. Nu is het de bedoeling dat je een kaart kiest en deze niet zichtbaar voor je neerlegt. Als alle spelers dit gedaan hebben draaien ze allemaal tegelijk de kaart om. En dan? De speler met de laagste kaart mag als eerste een kaart pakken die rondom de discobal ligt. Opvolgend doen alle spelers dat, totdat alle kaarten op zijn. Vervolgens schuif je de kaarten die je hebt opengedraaid richting de discobal en pak je een kaart van jouw eigen stapel zodat je weer drie kaarten op hand hebt. De stappen herhaal je tot de kaarten op zijn.

De laatste ronde

In de laatste ronde van het spel Party Bugs liggen er alleen nog kaarten bij de discobal die verdeeld moeten worden. Hier komt de gelijkspel-kaart weer kijken. De speler die rechts van de speler met de gelijkspel-kaart zit mag als eerste een kaart bij de discobal wegpakken. Je maakt de ronde (tegen de klok in) af totdat iedereen een kaart heeft. Het is nu tijd om de punten te tellen!

De Partyking!

Het is je misschien wel opgevallen dat de kaart met de 13 een echt feestbeest is! Deze kaart mag in de eerste ronde niet bij de discobal liggen, maar mag daarna wel worden gespeeld. Als je deze kaart speelt betekent dit dat je alle kaarten rondom de discobal moet pakken. Iedereen heeft de Partyking tussen zijn kaarten zitten en moet hem spelen, houd hier dus rekening mee!

Hoe win ik?

Maar hoe win je nou eigenlijk? Het is de bedoeling om zo min mogelijk punten te scoren. Dus eigenlijk moet je zo min mogelijk kaarten bij je hebben liggen. Je mag twee kaarten op de aflegstapel leggen op het moment dat je twee dezelfde getallen hebt verzameld. Denk dus goed na welke kaarten je pakt en wanneer je de Partyking speelt.

Onze ervaring met Party Bugs

Wij zijn gek op tactische kaartspelletjes dus waren mega nieuwsgierig naar Party Bugs van White Goblin Games! Het hele doosje zit vol vrolijke kleuren en geeft meteen al een feestelijk gevoel. Op de kaarten staan kakkerlakken die je normaal natuurlijk liever niet in huis hebt, maar met dit spel hebben we daar geen problemen mee.

Party Bugs speelkaarten

Het spel is te spelen met minimaal 3 en maximaal 6 spelers en heeft een doorlooptijd van 10 á 15 minuten, ideaal dus. Het was in eerste instantie even de spelregels goed doorlezen en het een ronde proberen. Mocht je de bovenstaande uitleg ingewikkeld vinden, het wijst zich echt vanzelf!

Party Bugs Kaartspel spelen

Na de oefenronde hadden we het allemaal al vrij snel door. Dit is een tactisch spel waarbij je goed moet nadenken. Wil je in een ronde als eerste een kaart pakken om deze samen met één van jouw eerder verzamelde kaarten weg te spelen of is het handiger om de Partyking te spelen. En niet te vergeten wat gaan de andere spelers doen, azen zij op dezelfde kaart? Het is echt een ontzettend leuk spel. Wij hebben het met 6 personen meteen enkele uren zitten spelen en dat gaan we zeker ook nog veel vaker doen. Het viel bij ons allemaal goed in de smaak!

Ook leuk om te spelen: Escape Tales van White Goblin Games

Hebben jullie Party Bugs van White Goblin al eens gespeeld?

Party Bugs

€10,95
9.8

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

10.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Dit spel blijft elk spel weer uitdagend!
  • Heerlijk tactisch spel
  • Vrolijke kaarten, een echt feestje.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.