Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Review | Nijntje Quizzy van Clementoni

Review | Nijntje Quizzy van Clementoni 2 september 20181 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Nijntje Quizzy

Fans van Nijntje opgelet! Bij Kruidvat hebben ze deze week een heleboel Nijntje speelgoed flink in de aanbieding! Ik scoorde onder meer Nijntje Quizzy voor 6,99.

Nijntje Quizzy

Met Nijntje Quizzy kunnen kinderen tegelijk leren en spelen. Het idee is simpel: er is een interactieve pen en allerlei speelkaarten. Elke speelkaart heeft eigen opdrachten. Deze worden bijgeleverd op een los formulier.

Nijntje Quizzy

Heb je de opdracht goed, dan geeft de pen een speciaal geluidje. Zo moeten kinderen de andere helft van bepaalde objecten herkennen, dingen tellen en nog veel meer. Ook zijn er opdrachten waarbij bijvoorbeeld alle etenswaren moeten worden aangewezen of alle dieren die op De Noordpool leven. Het idee is grofweg hetzelfde als dat van tiptoi, al moet ik zeggen dat dit echt minder uitgebreid is. Waar de boeken van tiptoi hele verhalen vertellen, vele opties hebben en daarbij ook opdrachten, zijn dit echt op zichzelf staande opdrachten. Daarnaast zijn de blaadjes met de opdrachten vrij kwetsbaar. Maar goed, er zit ook een flink verschil van prijs in vergeleken met tiptoi.

Ons oordeel

Ik had misschien mijn bedenkingen toen ik de verpakking opende, ons zoontje was helemaal enthousiast. Hij is 3,5 en vindt Nijntje heel erg leuk. En een interactieve pen vindt hij helemaal fantastisch. Mijn man en ik legden de opdrachten uit per speelkaart en hij ging gelijk enthousiast aan de slag. Nijntje Quizzy wordt aangeraden voor kinderen van 3 tot 5 jaar en we merkten dat ons zoontje de opdrachten ook goed begreep.

Nijntje Quizzy

Omdat er best wat speelkaarten bij zitten (12, met op allebei de kanten een opdracht), is een kindje best een tijd zoet ermee. De opdrachten lopen ook echt uiteen, waardoor het niet snel gaat vervelen. Al met al vind ik het toch een aanrader, helemaal als je het nu goedkoop op de kop kunt tikken voor een paar euro.

Nijntje Quizzy

8.3

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Veel variatie
  • Leuke, vrolijke opdrachten

Cons

  • De speelkaarten van papier en dus kwetsbaar
  • Een kindje heeft hulp nodig om de opdrachten te lezen

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.