Baby en Peuter

Samenwerking Sophie de Giraf en Artsen Zonder Grenzen

Samenwerking Sophie de Giraf en Artsen Zonder Grenzen 1 september 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Sophie de Giraf Awardset

Sophie de Giraf, het wereldberoemde babybijtspeeltje, en internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen zijn een bijzondere samenwerking aangegaan in de strijd tegen de mazelen. Met de verkoop van de speciale Sophie de Giraf Awardset worden namelijk drie mazelenvaccinaties gefinancierd. Dankzij deze bijzondere samenwerking zijn er inmiddels wereldwijd al 75.000 vaccins mogelijk gemaakt. Sinds kort is de Sophie de Giraf Awardset ook in Nederland verkrijgbaar. Hiermee verwen je niet alleen je baby met een prachtig cadeau, maar zorg je er ook voor dat drie kinderen kunnen worden ingeënt tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Sophie de Giraf Awardset

Sophie de Giraf AwardsetDe Sophie de Giraf Awardset is een cadeauset bestaande uit de originele Sophie de Giraf en een vanille bijtring. Het populaire girafje is gemaakt van 100% natuurlijke rubber, zodat ze volledig vrij is van schadelijke stoffen als BPA, PVC en Phthalates. Hierdoor kunnen baby’s er naar hartenlust veilig op bijten en sabbelen. De set is herkenbaar aan de speciale hartvormige sticker op de verpakking en is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Strijd tegen mazelen

Mazelen is een ziekte die wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke mazelenvirus. Zonder behandeling kan het levensbedreigend zijn, vooral bij kleine kinderen. Gelukkig bestaat er een goed preventief vaccin. Kinderen in Nederland worden ertegen ingeënt via twee BMR-vaccinaties als ze 14 maanden en 9 jaar oud zijn. Echter, omdat dit vaccin in ontwikkelingslanden vaak niet of onvoldoende beschikbaar is, sterft er toch nog elke 9 minuten een kind aan de gevolgen van mazelen. Via deze bijzondere samenwerking hopen Sophie de Giraf en Artsen Zonder Grenzen een belangrijke stap te zetten in de strijd tegen mazelen.

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen werd in 1971 als Médecins Sans Frontières (MSF) opgericht door twee Franse artsen en heeft als doel mensen te helpen die in nood verkeren en medische hulp hard nodig hebben, maar die niet krijgen. Ongeacht hun ras, politieke overtuiging of religie. In 1999 werd MSF onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede. Inmiddels zendt MSF rond de 1.000 hulpverleners uit. Die werken ter plaatse samen met zo’n 7.500 lokale medewerkers en bieden hulp in ongeveer 25 landen.

Vond je dit interessant om te lezen? Lees hier meer over de Senso’Ball van Sofie de Giraf.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.