Bouw en Constructie LEGO Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Jeugdsentiment – Fabuland van LEGO

Jeugdsentiment – Fabuland van LEGO 17 april 20196 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Fabuland

Wekenlang zwierf het ergens door mijn hoofd, een superleuk soort LEGO/DUPLO, met superschattige dierenpoppetjes enzo. Ik speelde er vroeger als kind mee, maar kon toch niet meer op de naam komen. En gisteren schoot het me opeens te binnen: Fabuland!

Wat is Fabuland?

Fabuland was inderdaad van LEGO en uitgebracht in 1979. Het was bedoeld voor kindjes van ongeveer 2 tot 6 jaar. Tussen DUPLO en LEGO zat toen nog wel enige ruimte qua leeftijd en dat werd prima opgevuld door Fabuland. Helaas werd tien jaar later in 1989 de productie van Fabuland stopgezet. Ik ben zelf geboren in 1983 en ik kan het me nog goed herinneren dat ik hiervan thuis spullen had als kind. Die poppetjes waren zo schattig!!! Je had er van alles van, huisjes, een draaimolen (die had ik!), auto’s en bootjes, noem maar op. En als ik nu plaatjes zie van al dat geweldige speelgoed, dan had ik er best veel van.

Fabuland

Verzamelwoede

Nu heb ik een beetje een afwijking. Als ik dan iets helemaal geweldig vind, dan wil ik er alles van hebben. Ik zou er bijna zelf weer mee gaan spelen. Helaas heb ik zelf mijn Fabuland van vroeger niet meer, maar gelukkig is daar de geweldige uitvinding van het magische internet dus ik ging op zoek. Maar helaas is er niet zo makkelijk meer aan te komen en wat je dan vindt, is vrij prijzig. Toch zit het nu in mijn kop en wil ik die schattige dierenpoppetjes hebben. Zucht. Dat wordt dus rommelmarkten enzo afstruinen. Gelukkig ben ik gek op rommelmarkten, kofferbakmarkten en alles wat daarop lijkt, dus dat geeft me weer een doel de volgende keer.

Vind je dit leuk om te lezen? Lees hier alles over het leukste speelgoed uit de jaren negentig!

Fabuland

Weer in productie!

Het allermooiste zou natuurlijk zijn als LEGO Fabuland gewoon weer in productie zou nemen! Ik weet zeker dat kinderen dit nog steeds leuk speelgoed zouden vinden! Dus lieve, lieve, lieve, lieve LEGO, wat denken jullie ervan?? Moet ik maar een petitie beginnen?!

Heb jij thuis nog Fabuland en wil je er vanaf? Ik houd me aanbevolen!

Speelden jullie ook met Fabuland vroeger?

De foto’s komen van Brickset.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

6 comments

 1. Toevallig spelen mijn kinderen nu met mijn fabuland. Heb nog maar 1 popje en een paar losse onderdelen… En ik had zoveel setjes vroeger. Joost mag weten waar mijn andere 99% gebleven is maar de prijzen op marktplaats schrikken wat af om een extra setje te halen zodat meneer paard een vriendje heeft en meer dan 2 dakpannen boven zijn hoofd .. Ben het trouwens nog nooit op rommelmarkten tegen gekomen, ik vrees dat de meesten wel weten wat het waard is… Iig succes met je speurtocht. 🙂

 2. Ja zou super zijn als dit terug zou komen.
  Toevallig vandaag van de zolder gehaald voor mn dochter…
  Ze heeft er de hele middag mee gespeeld.
  Moest ook eerst googlen hoe de naam er ook alweer van was.
  Zelfs ik vond het weer leuk jeugdsentiment…
  Helaas mis ik hoop onderdelen maar dat mag de pret niet drukken…wij hadden veel.speelplezier vanmiddag dus ik zeg ja laat fabuland terug komen….

  1. Hai,
   Hier mensen nog geinteresseerd?
   Ik had alles bewaard, boekjes, dozen etc maar mijn kids spelen er niet mee. Ben het nu compleet aan het maken.
   Ik heb Loesjes tuin, het gemeente huis, de garage de bakker en de ijssalon en dan nog veel losse poppetjes met hun onderdelen.

   1. Weet U misschien hoe de geit heet op het setje met een motor/scooter en een bezem en ? achterop
    Het nummer van dit fabuland figuurtje zou ik ook graag weten.
    Heel internet afgezocht maar het zelfde setje kwam ik niet tegen.
    Bij voorbaat hartelijk dank voor U reactie,
    Groet van Ineke Mallekoote

 3. Je bracht me op een idee! Ik had alle Fabuland en de bouwbeschrijvingen van mijn (inmiddels 35-jarige) zoon netjes in een aparte krat bij zijn legokratten bewaard in afwachting van een kleinkind. En ha! Mijn 2,5 jarige kleinzoon is gek op duplo en gelukkig heeft hij een oma die de verleiding van een nieuwe doos Duplo niet kan weerstaan ?. Ik dacht dat Fabuland voor oudere kinderen was maar nu ik de krat geopend heb (o dear, daar gaan mijn plannen voor vandaag; ik ga heerlijk Fabuland bouwen), verheug ik me op het gezicht van mijn kleinzoon als hij zondag een heel nieuw dorp op zijn speeltafel aantreft ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.