Informatief & Tips

Dit wil je scoren op de Vrijmarkt! – Speelgoed kopen met Koningsdag

Dit wil je scoren op de Vrijmarkt! – Speelgoed kopen met Koningsdag 27 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Speelgoed kopen met Koningsdag

Vandaag is het eindelijk zover: Koningsdag! De vrijmarkten vind ik zelf het leukste onderdeel van Koningsdag. En speelgoed kopen met Koningsdag, dat vind ik misschien nog wel het allerleukste. Op de vrijmarkten kun je namelijk allemaal speelgoed kopen voor heel weinig geld. Vandaag geven je wat tips! Want op wat voor een speelgoed moet je letten als je langs al die kleedjes loopt?

LEGO & Duplo

Speelgoed kopen met KoningsdagLEGO & Duplo is typisch speelgoed dat nooit zijn waarde verliest. Het gaat generaties lang mee en blijft boeien. Je ziet het bijna nooit in kringloopwinkels en via Marktplaats vragen mensen er nog best veel geld voor. Als je mazzel hebt en deze bouwstenen ziet liggen, zou ik ze zeker meenemen. Zo kocht ik ooit een mooie Duplo grondplaat voor slechts 50 cent op de vrijmarkt. Een nieuwe plaat kost al snel 14 euro. Zie je Fabuland liggen? Zeker meenemen!!

K’NEX, Nopper en ander bouwspeelgoed

Niet alleen met Duplo en Lego kunnen kinderen mooie bouwwerken maken, maar ook met allerlei andere soorten bouwspeelgoed. Denk bijvoorbeeld aan K’NEX en Nopper. Als je dit allemaal nieuw koopt, kost het best een aardig bedrag. Maar op de vrijmarkt heb je kans op het scoren van een bak vol met dit speelgoed voor een prikkie!

Boekjes

Speelgoed kopen met KoningsdagBoekjes! Daar kun je er natuurlijk nooit genoeg van hebben. Ik vind het heerlijk om over de vrijmarkten te lopen en te zoeken naar leuke nieuwe boekjes om voor te lezen. Een aantal jaar terug heb ik een heel mooi prentenboek gekocht met allemaal mooie dierenverhalen erin. Die lees ik nu nog steeds voor, dus het wordt wel weer eens tijd voor wat nieuws. Voor enkele dubbeltjes kun je op de vrijmarkt nieuwe boekjes scoren!

Vintage Fisher-Price speelgoed

Speelgoed kopen met KoningsdagHou altijd je ogen open voor vintage Fisher-Price speelgoed zoals hier op de foto. Deze set heb ik een keer goedkoop kunnen kopen in een kringloopwinkel en met winst weer verkocht. Er zijn speciale Facebookgroepen voor waar dit speelgoed verkocht wordt. Ook kun je er op Marktplaats nog een aardig bedrag voor vragen. Ziet het speelgoed er nog mooi uit en is het goedkoop? Meenemen! Sowieso leuk voor de kinderen om mee te spelen, maar dus zeker ook om een zakcentje mee te verdienen.

Puzzels

Een beetje in de categorie van boekjes. Ons zoontje puzzelt graag, maar dezelfde puzzels continu maken gaat op den duur vervelen. Voor een puzzel ben je nieuw ook al snel rond de 10 euro kwijt. Op de vrijmarkt kun  je vaak al puzzels kopen voor ongeveer 1 euro. Zeker de moeite waard dus om je ogen voor open te houden!

Vond je dit leuk om te lezen? Lees ook: Tweedehands speelgoed kopen – zo pak je dat aan!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.