Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Genius Fun & Go

Review | Genius Fun & Go 26 april 20187 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Genius To Go

Een klein doosje gevuld met 126 kleine tegels (21 tegels in 6 verschillende kleuren) en een speelhulp. We hebben het hier over het spel: Genius Fun & Go! Een spelletje dat gebaseerd is op het succesvolle bordspel ‘Genius’. Ken je dit bordspel niet? Geen probleem, want het Genius Fun & Go heeft een herkenbaar artwork, maar speelt heel anders dan het bordspel!

Wat is Genius Fun & Go?

Genius Fun & Go is een spelletje dat je kunt omschrijven als eenvoudig, spannend en Genius! In dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk een bepaald aantal tegens van de zes verschillende kleuren te verzamelen. Hierbij kan je gaan voor een eenvoudige en veilige strategie of je gaat voor wat meer spanning en je waagt een gokje. Gaat dit goed dan scoor je de juiste tegels, maar je loopt ook het risico om helemaal geen punten te scoren. Heel spannend dus!

Genius Fun & Go, de spelregels

Het spel is heel eenvoudig. Als eerste draai je alle tegels om en schud je deze door elkaar. Je legt ze op de tafel en pakt drie tegels die je in het midden van de tafel legt met de gekleurde afbeeldingen omhoog. Je kiest een speler die mag beginnen en deze pakt een tegel van de grote stapel en bekijkt deze. Heb je een tegel die overeen komt met één van de tegels die al op tafel lag, dan mag je deze erbij leggen. Pak je een tegel die nog niet op tafel ligt, dan plaats je deze naast de andere drie tegels en de volgende speler is aan de beurt.

Review Genius To Go

Wanneer je een tegel hebt die matcht met een tegel die al op tafel ligt, dan sta je voor de keuze: stoppen of door spelen. Wanneer je stopt mag je alle tegels van dezelfde kleur pakken en bij jouw verzameling tegels neer leggen. Op die manier probeer je van alle zes de kleuren tegels er ook zes te verzamelen. Kies je om te stoppen dan is jouw beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. Let op: er moeten altijd minimaal drie open tegels op tafel blijven liggen.

Genius To Go Review

Speel je door dan mag je van de gedekte stapel nog een tegel pakken. Komt deze overeen met een van de tegels die daar ligt dan mag je deze in je eigen rij plaatsen, maar let op je mag niet meer dan één keer dezelfde tegel hebben liggen. Pak je een tegel die je al hebt liggen of pak je een kleur tegel die nog niet op tafel, dan moet je deze naast de drie tegels plaatsen die al op tafel liggen, je beurt is voorbij. En zo speel je verder totdat er iemand de juiste hoeveelheid tegels van elke kleur heeft verzameld.

Genius Fun & Go

In eerste instantie moesten wij de spelregels even goed doorlezen, maar het blijkt heel makkelijk te zijn. Het spel wordt ook geleverd met een handige speelhulp waar in het kort alle regels op staan. Zo is dit spel voor iedereen prima te spelen!

Wat maakt Genius Fun & Go dan zo leuk?

Genius Fun & Go is een spel met een vlot spelverloop. Het is heel eenvoudig om tussendoor te doen en vooral het spanningselement maakt het erg leuk. Waag je een gokje of help je daarmee de tegenstander aan de juiste tegels? Het spel valt in de leeftijdscategorie 8 tot 99 jaar. Het spanningselement in het spel zorgt ervoor dat hij uitdagend is voor zowel jong als oud!

Ook interessant: Het Qwixx dobbelspel

Genius Fun & Go

€11,35
8.7

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig mee te nemen/ op te bergen
  • Spannend
  • Uitdagend
  • Familiespel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

7 comments

  1. Lijkt mij een erg mooi spel. Hij ziek er mooi uit, en ik hou er wel van om de hersenen even te laten kraken. Ik doe graag mee

  2. Ik vind spelletjes zo leuk. En met mijn dochter speel ik dan ook graag. Het is zo leuk dat ze nu ouder wordt en het niveau van de spelletjes steeds hoger wordt. Van alleen memory en kwartet Naar wie is het en uno naar meer strategie spelletjes. Deze lijkt me super. Uitdagend, snel en verrassend. Ik doe graag mee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.