Trends

Het allerleukste speelgoed uit de jaren ’90

Het allerleukste speelgoed uit de jaren ’90 25 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

speelgoed uit de jaren '90

Ben jij net als wij opgegroeid in de jaren ’90? Had je posters van de Spice Girls of de Backstreet Boys boven je bed, keek je The Fresh Prince of Bel-air en spaarde je Flippo’s? Dan kun je je ongetwijfeld nog dit speelgoed uit de jaren ’90 herinneren!

Super Soaker

speelgoed uit de jaren '90De koning onder de waterpistolen. De pistolen werden aangedreven door luchtdruk en konden daardoor behoorlijk krachtig zijn. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar zodra het bij ons vroeger mooi weer was, zag je overal in de buurt kinderen met Super Soakers rondlopen en elkaar nat spuiten. Overigens bestaan ze nog steeds!

Trollen

speelgoed uit de jaren '90Ik had hele hordes aan trollen met allerlei kleuren haar en in alle vormen en maten. Ook de trollen zijn uiteraard weer helemaal terug. Ze hebben dan wel een make-over gehad, maar de kleurige haren zijn er nog steeds. Compleet met film en bijbehorende merchandising.

Plastic spenen

speelgoed uit de jaren '90Achteraf heb ik werkelijk geen idee meer wat hier nou leuk aan was, maar net als een heleboel meiden van mijn leeftijd liep ik destijds met een ketting met allemaal plastic spenen in allerlei vormen en maten. Soms zie ik ze nog wel eens liggen bij de Action of dergelijke. Maar met tientallen om je nek lopen? Die rage hebben we (gelukkig) in de jaren ’90 gelaten!

Furby

speelgoed uit de jaren '90Ach wie kent ze niet, de Furby’s. Een Furby kan praten en reageert op aanrakingen. En weet je nog? Een uitknop had deze pluizige vriend niet, hij ging slechts slapen. Maar die van mij ging midden in de nacht ook wel eens gewoon praten en dan schrok ik me een ongeluk. Overigens hebben de Furby’s gewoon weer een comeback gemaakt, net als veel speelgoed van vroeger. Ze zijn dus ook nog steeds te koop!

Tamagotchi

speelgoed uit de jaren '90Ook hier heb ik veel te veel tijd in gestopt vroeger. Maar dit virtuele huisdier had ook veel aandacht nodig. De Tamagotchi moest eten en je kon ermee spelen. Maar pas op, hij kon ook doodgaan. En dan kon je dus weer helemaal overnieuw beginnen. Ook de Tamagotchi’s zijn nog gewoon te koop.

Wat is jouw favoriete speelgoed uit de jaren ’90?

Wil je weten wat er nu hip is? Bekijk de laatste trends hier!

Ook leuk om te lezen: Monchhichi, wie kent ze niet?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.