Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Review | Laika Kosmoheld

Review | Laika Kosmoheld 16 april 20198 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Laika Kosmoheld

Vandaag mogen we een ontzettend leuk boek weggeven. Is jouw kindje erg geïnteresseerd in de ruimte? Dan is het boek Laika Kosmoheld een absolute aanrader!

Laika Kosmoheld

Laika Kosmoheld gaat over het hondje Laika. Dit hondje schrijft geschiedenis want ze vliegt als eerste hond baantjes om de aarde. Het boek staat vol allerlei leuke weetjes over ruimtereizen en het heelal. Dit prentenboek is geschreven door Kim Crabeels en telt 32 pagina’s. Het boek verscheen vorige maand bij Uitgeverij Lannoo. Naast alle toffe ruimteweetjes gaat het boek over vriendschap en durven opkomen voor jezelf. Het zit boordevol leuke woordspelingen van Kim Crabeels en is prachtig geïllustreerd door Emma Thyssen.

Laika Kosmoheld

Ons oordeel

Ons zoontje vindt de ruimte, planeten en raketten ontzettend interessant, dus dit boek valt goed in de smaak. Het boek ziet er dan ook prachtig uit. Het is een vrij groot boek, met hele mooie illustraties. Het hondje Laika komt langs allerlei interessante zaken. Ondertussen krijg je als lezer uitgelegd wat bijvoorbeeld ruimtestof, planetoïden, gele kristallen en satellieten eigenlijk precies zijn. Zeer leerzaam dus. Ook voor de papa’s en mama’s!

Laika Kosmoheld

Geschiedenis

Het is niet een boek dat je zomaar even voorleerst. Er zit heel veel in het boek en je moet zelf echt even je best doen het te doorgronden. Laika heeft namelijk ook echt bestaan. Laika, een straathond uit Moskou, werd in november 1957 gelanceerd in een flink koekblik van 113 kilo. In die Sputnik 2 kreeg het hondje zuurstof en vloeibaar voedsel, en werd uitgeademd kooldioxidegas weggevangen. Direct na de lancering maakten de Russen bekend dat het dier niet zou terugkeren naar aarde. De Russen beweerden dat het dier als laatste een koekje zou krijgen met een dodelijk gif, waardoor het pijnloos aan zijn einde zou komen. Dat plan werkte niet. Laika overleed later door oververhitting en stress. (Bron: Volkskrant).

Tot zover de geschiedenisles. In het boek zweeft Laika in de ruimte en heeft ze een brief geschreven aan haar nieuwe baasje. Ze vertelt haar levensverhaal en ondertussen geeft ze nog wat goede tips over hoe je voor jezelf moet opkomen!

Zoek je een mooi prentenboek? Wat dacht je van De Grote Dierenatlas!?

Winactie!

En jij kunt dus dit mooie boek Laika Kosmoheld winnen! En meedoen is heel erg simpel! Lees snel verder.

– Like de Facebookpagina van Alles Over Speelgoed en like het bericht van deze winactie.
– Reageer onder het Facebookbericht dat je graag kans maakt op de prijs.

Extra kans maken?

– Deel het bericht op Facebook
– Volg ons op Instagram
– Volg ons op Twitter
– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De winnaar wordt op zaterdag 27 april bekendgemaakt.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

8 comments

  1. Mijn zoontje zal dit vast een interessant boek vinden, zelf ben ik ook wel nieuwsgierig. En tips om voor jezelf op te komen is zeker niet verkeerd.

  2. Heel graag waag ik een kansje voor mijn kleinzoon, die iets heeft met de ruimtevaart.
    Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.
    Hoop dat dat ook mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.