Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Dobbelspel Beam Me Up | Review

Dobbelspel Beam Me Up | Review 1 juli 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dobbelspel Beam Me Up

Ben je op zoek naar een dobbelspel voor het hele gezin? Maak dan kennis met het dobbel spel Beam Me Up van uitgever Tucker’s Fun Factory. In dit spel draait het allemaal op blokjes die de ruimte in willen. Lukt het jou om slim te dobbelen en ze zo snel mogelijk in de ruimte te krijgen? Dan win jij het spel!

Dobbelspel Beam Me Up

In het dobbelspel Beam Me Up draait het allemaal om het dobbelen van verschillende combinaties. En deze combinaties kan je wellicht herkennen van het dobbelspel Yathzee! Gooi jij met je dobbelsteen 2, 3, 4 of 5 dezelfde getallen dan stijgen jouw blokjes richting de ruimte. Ook de welbekende straat (4 of 5 opvolgende getallen) ontbreekt niet in dit spel. Maar dat is niet alles met speciale actievelden stijg je sneller of voorkom je dat medespelers je tegen kunnen werken!

De inhoud

Wat mij betreft het eerste pluspunt van dit spel. Het spel zit in een klein uitschuifdoosje waardoor het eenvoudig is mee te nemen en op te ruimen. Dit komt omdat je voor dit spel maar weinig onderdelen nodig hebt.

Dobbelspel Beam Me Up

In het doosje vind je 5 dobbelstenen, 4 kleine speelvelden, 28 houten blokjes en de spelregels:

De inhoud

Hoe werkt het?

Het dobbelspel Beam Me Up heeft een aantal eenvoudige spelregels! Elke speler krijgt een klein speelveld en plaatst in alle kolommen een blokje op de onderste rij. Vervolgens kies je een startspeler. Alle andere spelers mogen daarna alvast één blokje omhoog verplaatsen. Ben jij na de startspeler aan de beurt dan verplaats je één blokje één rij omhoog, ben je als derde speler aan de beurt dan mag je een blokje twee rijen omhoog verplaatsen, etc.

Startopstelling

De speler die het spel begint mag twee keer met de dobbelstenen gooien. De bedoeling is om een worp zo compleet mogelijk te maken, zodat je één van de volgende acties kan uitvoeren:

  • Bij 2 dezelfde getallen: plaats een blokje 1 rij omhoog
  • Bij 3 dezelfde getallen: plaats een blokje 2 rijen omhoog
  • Bij 4 dezelfde getallen: plaats een blokje 3 rijen omhoog
  • Bij 5 dezelfde getallen: plaats een blokje 4 rijen omhoog
  • Bij 4 opvolgende getallen (bijvoorbeeld 2,3,4,5) plaats je het blokje 1 rij omhoog
  • Bij 5 opvolgende getallen (bijvoorbeeld 1,2,3,4,5) plaats je het blokje 2 rijen omhoog

Maar in welke rij mag je dan stijgen? Bestaat jouw worp uit de volgende getallen, 2,2,2,5 en 6, dan mag je het blokje in rij 2 omhoog plaatsen en wel met 2 stappen omhoog. Gooi je een Fullhouse (bijvoorbeeld bij de worp 4,4,6,6 en 6) dan stijgen de blokjes in rij 4 en 6 allebei. Maar dit zijn nog niet alle regels. Wanneer je in een worp 3 of meer dezelfde getallen hebt gegooid, dan stijgt jouw blokje, maar het blokje van je tegenstanders daalt in dat geval. Probeer dus zo goed mogelijk te dobbelen om ook je tegenstanders tegen te werken!

Tot slot nog de extra acties! Op het speelveld zie je ook sterren (groen en roze) en raketten. Kom je op een raket dan mag je een willekeurig blokje een extra rij omhoog verplaatsen. Staat jouw blokje op een ster, dan hoef je deze niet naar beneden te verplaatsen als een tegenstander drie of meer dezelfde getallen gooit. De speler die als eerst 4 blokjes (of 5 bij 2 spelers) in de ruimte heeft staan die wint het spel!

De winnaar

Onze ervaring met het dobbelspel Beam Me Up

Ik ben gek op spelletjes en gelukkig ben ik niet de enige! Ook Fenna (7 jaar) is er gek op! Ze wilde maar al te graag het dobbelspel Beam Me Up met mij testen. Met haar 7 jaar is ze eigenlijk nog te jong, want Beam Me Up is voor spelers vanaf 8 jaar. Maar we probeerden het gewoon! En ondanks dat Fenna Yathzee nog niet kent, had ze de spelregels zo onder de knie. Onze conclusie, dit dobbelspel is inderdaad heel eenvoudig qua regels en met het hele gezin te spelen.

Dobbelspel Beam Me Up

Ook leuk om te lezen: 50 Logicaraadsels voor kinderen

De eenvoud van de regels maakt het spel ook een vlot spel. Om en om rol je met de dobbelstenen en bepaal je een strategie. Let je vooral op je tegenstander en bekijk je hoe je hem of haar kunt tegenwerken? Of probeer je liever zo snel mogelijk jouw eigen blokjes in de ruimte te krijgen? Misschien is een combinatie nog wel handiger! Dit spel is eenvoudig, vlot en lekker tactisch! En dus zelfs al te spelen door Fenna. Na afloop van het eerste potje riep ze al direct: ‘Nog een potje, mama?’. Dan weet je dat het goed zit!

Wat ons betreft een aanrader voor deze zomer! Lekker buiten met een hapje en een drankje of in een hotelkamer. Je neemt het eenvoudig mee op reis en hebt gegarandeerd urenlang speelplezier!

Kennen jullie het dobbelspel Beam Me Up al?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.