Dagje uit

De leukste pretparken voor jonge kinderen

De leukste pretparken voor jonge kinderen 25 januari 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

pretparken voor kleine kinderen

Pretparken zijn één van de grootste hobby’s van mijn man en mij. We vinden het leuk om met onze kids (5 en 2) zoveel mogelijk verschillende pretparken in Nederland te bezoeken en ook daarbuiten. Ook met vakanties zoeken we vaak locaties uit waar een pretpark in de buurt is dat we nog niet kennen. We namen onze kids al vrij jong mee naar allerlei parken. Daarom leek het me leuk een overzicht te maken van de leukste pretparken voor jonge kinderen!

Pretparken voor jonge kinderen in het buitenland

Disneyland Parijs

Ik geloof dat ons zoontje drie maanden was, toen mijn man al begon over Disneyland Parijs haha. Uiteindelijk hebben we gewacht tot ons zoontje 3 jaar toen we voor het eerst gingen. Onze dochter was toen net 1. Dit park is uitermate geschikt voor jonge kinderen. Er is een heel deel voor kleine kids, Fantasyland, waar van alles te doen is. Van draaiende theekopjes tot een grote draaimolen en van de populaire Peter Pan attractie tot een doolhof. Ook in andere delen is er voldoende te doen. Zo kun je naar de vliegende tapijten in Walt Disney Studios. Ook hebben we onze dochter al vrij jong naast ons gezet bij de Buzz Lightyear attractie en zelfs in Pirates of the Caribbean zat ze vanaf 1,5 al om zich heen te kijken. Helpt wel dat we een dochter hebben die niet snel bang is.

pretparken voor kleine kinderen

Gardaland

Eén van mijn favoriete pretparken waar we ooit zijn geweest is Gardaland in Italië. Dit ligt vlakbij het Gardameer waar wij vorig jaar twee weken vakantie hebben gehad. Gardaland is een schitterend park met veel verschillende delen. En zeker ook één van de leukste pretparken voor kleine kinderen. Er is een groot Peppa Pig deel. Daarnaast zijn er allerlei attracties voor kleine kinderen, zoals een schitterend ritje in een autootje door een soort boerenwereld. Mocht je ooit in Italië in die regio zijn, dan is Gardaland echt een aanrader voor de pretparkliefhebbers onder ons. Schitterend park!

pretparken voor kleine kinderen

Legoland Billund

Toen Spencer 2,5 was en Jasmijn slechts 6 maanden zijn we naar Billund in Denemarken geweest. Denemarken is sowieso een erg kindvriendelijk land en Legoland Billund is een erg leuk pretpark voor kleine kinderen. Er is een groot Duplo deel waar sowieso alle attracties geschikt zijn voor jonge kids. Ook zijn er veel plekken waar met Duplo gespeeld kan worden. Een erg mooi en netjes park waar veel te doen is! Ook leuk trouwens als je van LEGO houdt: het LEGO Discovery Centre in Oberhausen.

Ervaringen in LEGOLAND Billund

Movie Park Germany

Movie Park Germany ligt bij de Duitse plaats Bottrop, niet ver over de grens. Het park opende in 1996. Misschien ken je het nog onder de vorige naam, Warner Brothers Movie World. En je raadt het al, alles hier draait om films. Er zijn verschillende delen in het park, zoals Santa Monica Pier en Nickland. Ga je met (jonge) kinderen naar Movie Park Germany? Dan is Nickland waarschijnlijk het deel waar je de meeste tijd door zult brengen. Dit deel staat geheel in het teken van de series de worden uitgezonden op Nickelodeon. Denk bijvoorbeeld aan Umizoomi, Spongebob, Teenage Mutant Ninja Turtles, Backyardigans en Jimmy Neutron. Daarnaast is er recent een Paw Patrol deel aan toegevoegd.

Movie Park Germany

Pretparken voor jonge kinderen in Nederland

Sprookjeswonderland

Eén van onze favoriete pretparken voor jonge kinderen in Nederland is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. We hebben hier zelfs een jaarabonnement op gehad. Eigenlijk is dit hele park geschikt voor jonge kinderen. Er is van alles te doen, zoals het sprookjesbos met allerlei huisjes waar sprookjes worden uitgebeeld. Ook is er een kinderboerderij en nog veel meer. Daarnaast is het park erg betaalbaar. Entree is niet duur en ook als je er iets wilt eten en drinken, dan kan dat voor een normale prijs. Aanrader!!

pretparken voor kleine kinderen

Toverland

Onlangs zijn we voor het eerst naar Toverland geweest. Voor ons is dit behoorlijk uit de route, maar we waren nu in het zuiden op vakantie, dus we konden een keer gaan. Het was de winterversie van Toverland, dus alleen de twee indoorhallen waren open. Maar alleen dat al is echt superleuk en er is meer dan genoeg te doen, zeker ook voor jonge kinderen. De Maximus’ Blitz Bahn was onze favoriet!

pretparken voor kleine kinderen

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt verscholen in de bossen vlakbij Nijverdal. En daar is Dreumesland. En Dreumesland is echt ontzettend leuk om met kleine kids heen te gaan. Dit deel ligt achter een fantastische, grote speeltuin. In Dreumesland mogen alleen kinderen spelen die onder de 1m20 zijn. Erg leuk dus omdat onze kinderen zelf in alle attracties mochten. Echt een aanrader dit park!

Avonturenpark Hellendoorn

Hiernaast kunnen we natuurlijk nog heel veel pretparken opnoemen. Uiteraard de Efteling, Duinrell, Slagharen en de Julianatoren. Wil je graag naar een pretpark met jonge kinderen en heb je nog wat tips nodig? Je kunt ook op Pretparken.nl kijken voor allerlei handige informatie!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.