Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Ticket To Ride New York

Ticket To Ride New York 24 januari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ticket To Ride New York

Ben je fan van het spel Ticket To Ride Europe? Dan vind je het vast ook leuk om Ticket To Ride New York eens te proberen. In dit geval reis je niet per trein, maar per taxi in het Manhattan van de jaren ’60!

Wat is Ticket To Ride?

Ticket To Ride is een bordspel dat razend populair is! De meest bekende van de spellen is het Ticket To Ride Europe bordspel. Een heerlijk bordspel voor tijdens een spelletjesavond of voor op een regenachtige zondag. Wij spelen het graag, lees hier onze review over het Ticket To Ride Europe bordspel!

Ticket to Ride Europe - review

Ticket To Ride New York

Mocht je bekend zijn met het Ticket To Ride spel dan weet je vast dat het een spel is dat vrij lang kan duren. Tenminste, als je dus de Europa-editie speelt. Met Ticket To Ride New York verkort je de speelduur aanzienlijk. Ticket To Ride New York is een kleinere en kortere editie, waarin je niet per trein maar met de taxi reist. Geniet van het uitzicht vanaf het Empire State Building of maak een wandeling door Central Park.

De inhoud

Het spel bestaat uit een spelbord, 60 plastic taxi’s (15 van iedere kleur), 44 transportkaarten, 18 bestemmingskaarten, scoreblok, potlood en de spelregels. In vergelijking met de Europa-editie ook veel makkelijker mee te nemen, zit in een kleinere doos!

Ticket To Ride New York - de inhoud

Hoe werkt Ticket To Ride New York?

Tijdens deze kortdurende variant van het spel race je tegen je tegenstanders door de drukke straten van New York. Het doel? Zoveel mogelijk locaties bezoeken om bestemmingskaarten te voltooien. En er zijn ook nog bonuspunten te verdienen door bepaalde locaties te bezoeken!

Ticket To Ride New York bordspel

Maar voordat het zover is leg je het spelbord op tafel, krijgt elke speler een kleur en de bijbehorende taxi’s. De transportkaarten en bestemmingskaarten worden geschud en je bent bijna klaar om te beginnen! Iedere speler krijgt twee transportkaarten en twee bestemmingskaarten. Voordat je begint mag je zelf kiezen of je allebei de bestemmingskaarten wilt spelen of dat je er één aflegt. Alles alles klaar ligt is het tijd om te beginnen. Net zoals bij Ticket To Ride Europe mag je per beurt de keuze maken uit:

  1. Twee transportkaarten trekken
  2. Routes claimen
  3. Extra bestemmingskaarten trekken

De transportkaarten hebben allemaal een bepaalde kleur. Deze kleuren staan gelijk aan de kleuren van de routes op het bordspel. Wil jij een route van 3 oranje taxi’s afleggen, dan is het de bedoeling dat je eerst de benodigde kaarten verzameld. Vervolgens kan je een route claimen. Heb je de bestemming van jouw bestemmingskaart gehaald dan mag je een nieuwe bestemmingskaarten trekken.

Bestemmingskaarten

Uiteindelijk wil je het spel door de bestemmingskaarten te voltooien, speciale locaties te bezoeken en de langste route te claimen. Bij de Europa-editie wordt de score bijgehouden op het spelbord, bij Ticket To Ride New York noteer je dit op het bijgeleverde scoreblok. Haal jij de hoogste score? Dan ben jij de winnaar van het spel!

Wat vinden wij van het spel?

Wij zijn fan van Ticket To Ride Europe, het enige nadeel aan die variant is dat het ontzettend lang kan duren. Maar met Ticket To Ride New York hebben we daar geen last meer van! Wij beslissen vooraf of we zin hebben in een aantal korte spelletjes of één lang spel. En zo maken we de keuze welke editie wij gaan spelen. Beide edities zijn namelijk gewoon echt superleuk. En als we naar de camping gaan dan gaat tegenwoordig altijd de New York editie mee, deze is kleiner en gemakkelijker mee te nemen.

New York - Ticket To Ride

Maar wat maakt de spellen zo leuk denk je dan? Ticket To Ride is een heel tactisch spel. Iedereen probeert bestemmingen te behalen, maar niemand weet wie waar heen gaat. Dit zorgt ervoor dat andere spelers je soms tegenwerken zonder dat zij het door hebben. En daar moet jij dan weer slim mee omgaan. Welk deel van de route claim je eerst? Ga je korte routes leggen of lange? Allemaal vragen die je moet beantwoorden tijdens het spel om zo slim mogelijk te spelen. Elk spel is weer anders en met hoe meer spelers hoe lastiger het wordt!

Wat ons betreft doet geen editie onder voor de ander. Een lang of een kort spel, allebei superleuk!

Hebben jullie al een Ticket To Ride bordspel in huis?

Ticket To Ride New York

€17,99
9.4

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.8/10

Pros

  • Handig om mee te nemen
  • Speelt veel sneller dan Ticket To Ride Europe
  • Handig om op een simpele manier kennis te maken met de Ticket To Ride spellen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.