Asmodee Overige Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Het Ticket To Ride Europe bordspel

Review | Het Ticket To Ride Europe bordspel 5 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ticket to Ride Europe - review

Ticket To Ride Europe, het spel dat overal voorbij komt! Het spel dat meer dan 6 miljoen keer verkocht is. En heel eerlijk gezegd, ik kende het spel helemaal nog niet! Reden genoeg om het aan te schaffen en uit te proberen. Is het echt zo fantastisch als dat iedereen zegt?

Wat is Ticket To Ride Europe?

Mocht je net als ik het spel helemaal niet kennen, dan leg ik het je graag even uit. In het bordspel Ticket To Ride Europe draait het om spoorwegen en stations, gebouwd door heel Europa. In dit spel bouw je met maximaal 5 spelers aan een spoorwegennet door Europa. Iedere speler speelt voor zich en probeert zoveel mogelijk punten te scoren. Punten scoor je door het bouwen van spoorwegen, het claimen van routes of het plaatsen van de langste ononderbroken route.

De inhoud van het spel

Het spel zit in een stevige doos en bevat veel onderdelen. In de doos tref je o.a. het volgende:

Ticket to Ride Europe - inhoud

In de doos vind je 240 wagons, in vijf verschillende kleuren (rood, blauw, groen, geel en zwart). Verder 15 stations (3 van elke kleur), 110 treinkaarten, 36 bestemmingskaarten, ‘De langste route’ kaart en 5 pionnen.

Hoe werkt Ticket To Ride Europe?

Het spel begint met het uitdelen van de benodigde wagons, stations en een pion. Vervolgens trekt iedere speler vier bestemmingskaarten, waarbij elke speler één lange route (blauwe bestemmingskaart) krijgt en drie kortere routes. De routes liggen altijd tussen twee Europese steden. Voordat het spel start is het de bedoeling dat je een keuze maakt uit deze routes. Het is de bedoeling dat je minimaal twee van de bestemmingskaarten houdt. Elke speler krijgt ook nog een aantal treinkaarten.

Het spel gaat beginnen!

Als iedereen is voorzien van de benodigdheden kan het spel beginnen. De bedoeling is dat je de routes op je bestemmingskaart gaat leggen op het spoorwegennetwerk van Europa. Je claimt een route door de treinkaarten in de juiste kleur te spelen. Het aantal treinkaarten moet overeen komen met het aantal wagons dat je op de route wilt plaatsen. Je legt een route dus in één keer en niet in meerdere beurten. Voor die routes heb je treinkaarten nodig, welke je mag pakken als je aan de beurt bent. Je maakt dan de keuze tussen het pakken van treinkaarten, het claimen van een route, plaatsen van een station of het pakken van nieuwe bestemmingskaarten.

Ticket to Ride Europe - het spel

Hoe scoor je punten?

Heb jij aan het einde van het spel de meeste punten dan heb je gewonnen! Je scoort punten door routes te claimen, de routes op je routekaart neer te leggen of de langste route op het bord te claimen. Behaal je de routes op je bestemmingskaarten niet, dan worden die punten van je punten totaal afgetrokken. Denk dus goed na over de bestemmingskaarten die je wilt gaan spelen!

Bekijk je de uitleg van het spel liever op video? In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe het Ticket to Ride Europe bordspel werkt!

Uitbreidingen

Het bordspel Ticket To Ride Europe is op zichzelf te spelen, maar er zijn ook een aantal uitbreidingen te koop. Wij hebben ze nog niet in huis, maar zijn heel benieuwd naar Ticket to Ride Nederland en Ticket to Ride Europa 1912. Beide uitbreidingen zijn te spelen wanneer je Ticket To Ride Europ in huis hebt.

Wat vinden wij Ticket To Ride Europe?

In eerste instantie lijkt het een ingewikkeld spel, maar wanneer je aan het spelen bent wijst het spel zich vanzelf. Hier boven hebben we een korte uitleg gegeven, maar het spel heeft nog enkele twists. Het spel speelt vlot, duurt niet lang en bevat genoeg elementen waardoor je heel tactisch moet spelen. Rustig nadenken en je niet gek laten maken is van groot belang!

Ticket to Ride Europe Aanrader

Ik ben groot fan van spelletjes waar je tactisch bij moet spelen, goed moet nadenken en je niet gek moet laten maken. Dus ik kan niet anders zeggen dan, ik ben fan! Alle positieve verhalen kloppen wat mij betreft helemaal. Het spel gaat mee op vakantie en zal zeker voor heel veel leuke avonden zorgen.

Hebben jullie het spel Ticket To Ride Europe al eens gespeeld?

Ticket To Ride Europe

€36,99
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eindeloos speelplezier
  • Eenvoudig
  • Tactisch
  • Laat je niet gek maken!

Cons

  • Te leuk om mee te stoppen!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.