Bouw en Constructie Informatief & Tips LEGO

Plezier met LEGO in het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

Plezier met LEGO in het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen 2 mei 20181 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen.

Zoek je nog een leuke stad om een dagje naar toe te gaan!? Ga naar Oberhausen in Duitsland. Je kunt je daar prima een hele dag vermaken met onder meer het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen en SEA LIFE. Wij werden uitgenodigd om een dagje beide attracties te bezoeken. En dat was hartstikke leuk!

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

LEGOLAND Discovery Centre OberhausenHet LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen is een indoor playground met allemaal, je raadt het al, LEGO. Er zijn twee attracties, een heleboel LEGO speelgedeeltes en er is een 4D bioscoop. Het is niet gigantisch groot, maar meer dan genoeg voor kinderen om zich er prima te vermaken. We waren er al een keer eerder geweest toen ons zoontje 2,5 was. Toen waren we per ongeluk op een Duitse feestdag gegaan en was het gigantisch druk. Nu was het een stuk beter te doen en omdat ons zoontje nu ouder en dus ook langer is, mocht hij in een attractie die ons vorige keer al erg leuk leek; King Quest Laser Ride. Het komt erop neer dat je in een draak gaat zitten, en dan een ritje gaat maken. In je karretje zitten laser guns en onderweg moest je van alles afschieten. En dat was leuk! Ons zoontje had ook helemaal de smaak te pakken en vroeg continu of we nog een keer met de draken konden gaan.

Playgrounds & 4D bioscoop

LEGOLAND Discovery Centre OberhausenOok erg leuk was het Miniland, waar een flink aantal bekende Duitse bouwwerken zijn nagemaakt in LEGO. Het is erg interactief. Zo kunnen kinderen door op knoppen te drukken bijvoorbeeld een reuzenrad laten draaien. Dat vond ons zoontje ook erg leuk! Ook de verschillende playgrounds vielen goed in de smaak. Omdat Spencer pas 3 is, speelt hij voornamelijk nog met Duplo en heeft hij zich vooral daar vermaakt en in het indoor speelgedeelte. Overigens is er onlangs een nieuw deel geopend in het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen, namelijk LEGO City Builder. Daar kunnen kleine LEGO-fans zelf de stad van hun dromen bouwen. Eén van de hoogtepunten van het centrum is de 4D bioscoop. Hier wordt een korte film vertoond met in de hoofdrollen allerlei LEGO personages. In het Duits, dat wel, maar dat mag de pret niet drukken. Leuk zijn de wind- en regeneffecten in de zaal. Onze kleine man vond het erg vermakelijk! Wil je na je bezoek een mooie doos LEGO of Duplo scoren? Dat kan in de winkel. Overigens zit er ook een LEGO winkel in het naastgelegen winkelcentrum CentrO. Er valt genoeg speelgoed te scoren dus!

SEA LIFE

LEGOLAND Discovery Centre OberhausenOp slechts een paar honderd meter van het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen ligt SEA LIFE, het grootste aquarium van Duitsland. Het idee dat hij haaien ging zien, vond Spencer al helemaal spannend. Het mooiste vond hij een glazen tunnel waar je doorheen kunt lopen en dan zie je de vissen en haaien overal om je heen zwemmen. In SEA Life gaat het momenteel allemaal om supervissen. Dat is een interactieve tentoonstelling waar je alles te weten komt over de superkrachten van bepaalde zeedieren. Zo kan een kogelvis zichzelf twee keer zo groot opblazen als hij zich bedreigd voelt, kunnen zeesterren met hun zuignappen rotsen beklimmen en hebben murenen een extra stel kaken die ze naar voren schuiven om hun prooi te verorberen.

In SEA LIFE kun je lekker lunchen en uiteraard is er een mooie speelgoedwinkel waar voornamelijk prachtige knuffels gekocht kunnen worden. Ik heb geprobeerd een superschattig zeepaardje te slijten aan Spencer, maar nee, het moest een stoer horloge worden in de vorm van een haai. Daar loopt hij nu continu mee te pronken!

CentrO

Mocht je dag nu nog niet gevuld zijn, dan zit tegenover deze twee leuke bezienswaardigheden het CentrO. Dit is een reusachtig winkelcentrum. En heel erg leuk om even op bezoek te gaan! Je vindt er onder meer een DM (Duitse zeer goedkope drogist) en een hele leuke foodcourt.

We hebben een hele leuke dag gehad in Oberhausen! Zijn jullie wel eens daar geweest?

Vond je dit leuk om te lezen? Lees ook meer over het Nijntje museum in Utrecht.

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.