Dagje uit Informatief & Tips

Uittip | Avonturenpark Hellendoorn

Uittip | Avonturenpark Hellendoorn 10 juli 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Avonturenpark Hellendoorn

We hebben voor deze zomervakantie een leuke tip voor je: Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark in Overijssel lanceerde afgelopen weekend een nieuwe spectaculaire show. En wij mochten die dit weekend bewonderen!

Avonturenpark Hellendoorn

Zijn jullie wel eens in dit pretpark geweest? Voor ons was het de eerste keer. Afgelopen zondag – op mijn verjaardag – mochten we op uitnodiging die kant op. Onze kindjes (van 4 en 2 jaar) waren erg enthousiast. Avonturenpark Hellendoorn ligt verscholen in de bossen vlakbij Nijverdal. Het park is geopend t/m 27 oktober 2019 en de entreeprijs is 24,50 euro. Kinderen t/m 2 jaar en jarigen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Stuntshow De Drakenridders

Sinds 6 juli is de nieuwe stuntshow De Drakenridders te zien in het pretpark. Deze show wordt een paar keer per dag opgevoerd in Avonturenpark Hellendoorn. De show is geschikt voor de hele familie en is tot en met 1 september 2019 te zien. En het is echt een aanrader!

Een team van professionele stuntmannen en -vrouwen doet allerlei stunts vanaf duikplanken. Deze zijn bizar hoog (de hoogste is 25 meter!) en zijn erg spectaculair. Ze zijn in het verhaal op zoek naar een kroon die in het 3 meter diepe waterbassin is verdwenen. Via de meest toffe en gevaarlijke duiken, proberen ze deze kroon te vinden. Eén van de duikers springt zelfs van een duikplank af terwijl hij in brand staat.

De show is niet alleen spectaculair maar zit ook vol met grappige dingen, waardoor het ook voor jonge kinderen erg leuk is. Ons zoontje van 4 vond het echt een hele gave show en leefde heel erg mee. Ook moest hij erg lachen om alle grappige duiken. Ben je in Avonturenpark Hellendoorn? Zeker deze show bezoeken!

Aquaventura Slidepark

Op warme dagen kun je terecht in het Aquaventura Slidepark. Dit is een apart deel van het pretpark en bestaat uit 11 waterglijbanen, een zandstrand en een waterspeelparkje voor de kleintjes. Het slidepark kan alleen bezocht worden in combinatie met een bezoek aan het Avonturenpark. De entree bedraagt 3,50. Je moet er dus extra voor betalen. Toen wij er waren was het niet erg warm en was het waterpark dus dicht. Wel hebben we er uiteraard even gekeken. Op de foto hierboven kun je een deel van de glijbanen zien!

Ons oordeel over Avonturenpark Hellendoorn

Aangezien onze kinderen pas 2 en 4 zijn is het altijd even afwachten of er veel attracties geschikt zijn voor de kinderen in een pretpark. Bij Hellendoorn worden de kinderen bij de ingang opgemeten. Aan de hand van hun lengte krijgen kinderen een polsbandje om. Zo kunnen de medewerkers zien in welke attracties de kinderen wel en niet mogen. Onze kinderen zijn ruim 90 centimeter en ruim een meter en kregen allebei een oranje polsbandje. Dit betekende dat ze (onder begeleiding) in ontzettend veel attracties mochten. En zo zijn we in een toffe wild waterbaan geweest, een achtbaan, een attractie waarbij we met laserpistolen mochten schieten en nog veel meer.

Het leukste deel vonden onze kinderen Dreumesland. Dit deel ligt achter een fantastische, grote speeltuin. In Dreumesland mogen alleen kinderen spelen die onder de 1m20 zijn. Erg leuk dus omdat onze kinderen zelf in alle attracties mochten. En dat hebben we geweten! Het was erg rustig op de dag dat wij er waren en er waren dus vrijwel geen wachtrijen. Onze kindjes mochten dus meerdere keren achter elkaar in attracties en maakten daar dankbaar gebruik van. De Vliegende Hollander (foto hierboven) was favoriet. Al met al hebben we een groot deel van de dag doorgebracht in dit deel van het park.

Zinderende zomeravonden

Iedereen die extra lang wil genieten van alle attracties en shows in het Avonturenpark Hellendoorn is welkom tijdens de Zinderende Zomeravonden. Op woensdag 31 juli, 7, 14 en 21 augustus zijn de attracties geopend tot 21.30 uur en wordt de avond om 21.45 uur afgesloten met een spetterende vuurwerkshow (doorgang afhankelijk van de weersomstandigheden).

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.