Informatief & Tips LEGO

Onze ervaringen in LEGOLAND Billund in Denemarken

Onze ervaringen in LEGOLAND Billund in Denemarken 26 mei 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ervaringen in LEGOLAND Billund

Vorig jaar zomer bracht ik samen met mijn gezin twee heerlijke weken vakantie door in Billund in Denemarken. Denemarken is een hartstikke leuk land, heel erg kindvriendelijk en er is meer dan genoeg te doen. En een bezoekje aan Denemarken is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan LEGOLAND! Vandaag delen we onze ervaringen in LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund

Ervaringen in LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund is het oudste park dat op LEGO is gebaseerd. Het werd geopend in 1968. Het park bestaat grotendeels uit LEGO. Je kunt er onder meer Miniland bezoeken, waar werkelijk alles van de steentjes is gemaakt. Er zijn in totaal meer dan 55 attracties. Er is ook een Ninjago deel, een Duplo-deel voor de allerkleinsten, een onderwaterdeel, bootjes, auto’s en natuurlijk vooral een heleboel LEGO. Daarnaast zijn er uiteraard restaurants en winkels waar je (hoe kan het ook anders) een heleboel LEGO kunt kopen. De winkel bij de entree van het park is overigens echt een aanrader. Je vindt er allerlei soorten LEGO en DUPLO, kinderen kunnen zelf een poppetje samenstellen en het is erg leuk om je te verademen aan alle zeldzame sets LEGO die daar allemaal te verkrijgen zijn. Niet goedkoop overigens, maar wel erg leuk om allemaal te zien.

De hoofdattractie is Polar X-plorer, de eerste achtbaan ter wereld die een 5 meter val combineert met een bezoek aan levende pinguïns. Met een topsnelheid van 65 km/u raast de rollercoaster door een ijslandschap gebouwd uit LEGO. Na een botsing met het ijs, die een vrije val tot gevolg heeft, mindert de rollercoaster vaart.

Onze ervaringen in LEGOLAND Billund

Ervaringen in LEGOLAND Billund

Omdat onze kinderen nog niet op school zitten, konden wij buiten het hoogseizoen om. Wij waren er twee weken in juni. We sliepen in het naastgelegen Lalandia resort, wat overigens echt een enorme aanrader in. Wat een fantastisch park! En op loopafstand van LEGOLAND. Bij het park krijg je polsbandjes voor onbeperkte entree tot onder meer LEGOLAND. Omdat ons zoontje pas 2,5 was en een hele dag attractiepark nog wat veelgevraagd was, zijn wij dus in de loop van de twee weken meerdere keren geweest. De eerste week was het nog duidelijk geen vakantieseizoen en was het heerlijk rustig in het park. Miniland is echt fantastisch, alles is zo mooi gemaakt. Dat was heel erg leuk om allemaal te bekijken. We konden ook in een heleboel attracties omdat er praktisch geen wachtrij was. Het DUPLO-deel is voor kleine kinderen echt een heel leuk speelgedeelte. Alle restaurantjes en winkels zijn ook erg gezellig, overal kan met LEGO gespeeld worden.

De tweede week was het seizoen in Denemarken duidelijk begonnen en was het hartstikke druk. Gelukkig hadden we bijna alles toen al gezien en hebben we vooral nog wat rondgelopen en heeft ons zoontje met DUPLO gespeeld. Er zijn ook overal leuke speelhoekjes in het park.

Kindvriendelijk

Zoals gezegd is Denemarken superkindvriendelijk en dat geldt ook zeker voor LEGOLAND. Er is een prachtig gebouw dat speciaal voor ouders met (jonge) kinderen is. Compleet met luiers en billendoekjes, een magnetron, heerlijke zitplaatsen en zelfs een bed. Daar kunnen een heleboel Nederlandse parken een voorbeeld aan nemen!

Aanrader!

Al met al is het park een absolute aanrader. Ook al ben je niet een enorme LEGO-fan, dan zijn de attracties op zich al heel erg leuk. Omdat de Denen buitengewoon (kind)vriendelijk zijn, is het een hele prettige bestemming voor een gezin met kinderen. Zelfs voor de allerkleinsten is er voldoende te beleven. Het is allemaal niet goedkoop, je kunt Denemarken qua prijzen met Nederland vergelijken. Tot zover onze ervaringen in LEGOLAND Billund!

Vond je dit leuk om te lezen? Lees hier alles over het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.