Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Nieuwe delen van De Magische Bieb & Game Helden

Nieuwe delen van De Magische Bieb & Game Helden 24 november 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De Magische Bieb - Trol op toverschoenen 1

Jaaa er zijn weer nieuwe delen van twee van onze favoriete kinderboekenseries: De Magische Bieb én Game Helden. Dit zijn twee series van één van de allerleukste uitgeverijen op het gebied van kinderboeken,  Billy Bones. Wij mochten de nieuwe boeken lezen en vandaag vertellen we je er alles over!

De Magische Bieb

Dit boek is een vervolg op deel 1: Bieb op stelten en deel 2 De Magische Bieb – De jacht op de frobbels. Daar vertelden we je al eerder over! Het boek De Magische Bieb – Bieb op Stelten gaat over Jonas. Wanneer Jonas achterna wordt gezeten door een aantal pestkoppen, rent hij een oud gebouw in. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij in de bieb terecht is gekomen. En het blijkt geen gewone bieb te zijn. Er gebeuren namelijk vreemde dingen. Hij ontmoet er eigenwijze Wilgje en vrolijke Stan. Wanneer ze ontdekken dat er een magisch wezen rondsluipt in de bieb besluiten ze deze te vangen. In deel 2 keerden de vrienden al een keer terug. In deel 3,  Eenhoorn in paniek, kwam er per ongeluk een getekende eenhoorn tot leven! En dat brengt ons alweer tot deel 4: Trol op Toverschoenen. Er is een magische struik in de bieb. Wat zit daar toch achter? Dat gaan Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken! Ze komen terecht in een bieb vol elfjes, feeën, heksen en… een grote trol. De trol denkt dat Wilgjes rolschaatsen toverschoenen zijn. Die wil ze hebben! Hoe legt Wilgje uit dat het gewoon rolschaatsen zijn? En krijgt ze ze nog wel terug?

Game Helden

En ook deel vier in de populaire serie Game Helden is verschenen: Game Helden tegen de piraten. In Game Helden tegen de monsters draait alles om – je raadt het al – games! Raff, Phileine, Manú en Puck spelen iedere dag een andere game. Wanneer Manú per ongeluk een portaal opent, komen ze per ongeluk in een geheime zaal vol enge monsters terecht. Deze monsters vormen het leger van De Leeuwin, zij wil de monsters tot leven wekken om de wereld te veroveren. Met behulp van Blag de Blob proberen de Game Helden de Leeuwin te stoppen. Maar wanneer ze de monsterzaal laten exploderen, staat ineens hun échte leven op zijn kop. Daarna verscheen Game Helden tegen de zombie-cowboys. In dit deel blijkt dat de vrienden hun superkrachten uit de game naar de echte wereld hebben meegenomen. Toen kwam Game Helden tegen de dino’s, waar alles ontspoorde na een schoolreisje naar een dinopark. En nu zijn we dus al bij deel 4! De Leeuwin, de vijand van de Game Helden, heeft snode plannen: onsterfelijk worden met behulp van de bloedsteen. Ze dwingt de Game Helden terug in de tijd te gaan om de steen te stelen van Kapitein Bloedneus. Net als de vrienden de Leeuwin en Kapitein Bloedneus in de val proberen te lokken, doemt er een gigantisch zeemonster op… Lukt het de Game Helden om de slechteriken te stoppen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.