Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

De Magische Bieb – Bieb op Stelten | Review

De Magische Bieb – Bieb op Stelten | Review 1 maart 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Magische Bieb - Bieb op Stelten

Wanneer je onze blogs regelmatig leest, dan weet je dat wij gek zijn op speelgoed. Veel speelgoed is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook lezen is super belangrijk! Vandaar dat we het vandaag gaan hebben over een nieuwe boek geschreven door Femke Dekker. We hebben het natuurlijk over De Magische Bieb – Bieb op Stelten!

De Magische Bieb – Bieb op Stelten

Het boek De Magische Bieb – Bieb op Stelten gaat over Jonas. Wanneer Jonas achterna wordt gezeten door een aantal pestkoppen, rent hij een oud gebouw in. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij in de bieb terecht is gekomen. Wat een ramp, Jonas haat boeken. Gelukkig voor Jonas blijkt dit geen gewone bieb te zijn, hij ontmoet eigenwijze Wilgje en vrolijke Stan en ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in deze bieb. Wanneer ze ontdekken dat er een magisch wezen rondsluipt in de bieb besluiten ze deze te vangen. Het begin van vele avonturen voor deze drie nieuwe vrienden!

De Magische Bieb - Bieb op Stelten

Fenna over het boek: De Magische Bieb

Het boek De Magische Bieb – Bieb op Stelten is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud (groep 4/groep 5). Qua leeftijd en niveau ideaal voor Fenna (7). Fenna gaat ontzettend graag naar de bibliotheek en is gek op boeken vol met spannende avonturen. Toen we dit boek binnen kregen om te reviewen was ze direct enthousiast. Om te beginnen is het boek prachtig geïllustreerd, wat Fenna ontzettend aan spreekt. Een boek vol avonturen is leuk, maar ze heeft ook nog de leeftijd waar een boek vol tekst niet echt leuk is. De combinatie van tekst en illustraties is dus perfect!

Bieb op Stelten
Bieb op Stelten

Waar Fenna normaal graag in haar bed leest, kon ze hier niet wachten. Het boek ging dus meteen open en ze begon te lezen! Na een aantal bladzijdes zei ze direct, dit is leuk! Ze bracht het boek naar boven en besloot in de avond nog verder te lezen.

De Magische Bieb - Bieb op Stelten

Een aantal avonden verder en het boek was uit. Fenna vroeg direct of er meer van dit soort boeken zijn, dan kan je toch wel concluderen dat het een geslaagd boek is. Toen ik haar vroeg wat er allemaal in het boek is gebeurd, ratelde ze aan één stuk door over alles wat ze had gelezen. Wat mij betreft is het dan een geslaagd boek, heerlijk hoe Fenna van De Magische Bieb – Bieb op Stelten heeft kunnen genieten!

Oh en om de vraag van Fenna te beantwoorden. Er zijn op dit moment nog geen andere boeken in de reeks de Magische Bieb. Maar als we nog even geduld hebben, dan kan Fenna over een aantal maanden het boek De Magische Bieb – De jacht op de frobbels lezen! Het tweede boek in deze reeks volgt in mei 2022 en is al te reserveren!

Ook leuk om te lezen: Escape School – Het gevaarlijke toverboek

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.