Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Escape School – Het gevaarlijke toverboek | Review

Escape School – Het gevaarlijke toverboek | Review 29 januari 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Escape School - Het gevaarlijke toverboek

Met de Escape School – Het gevaarlijke toverboek haal je een grappig en interactief lees- en puzzelboek in huis voor beginnende lezers. Dit keer ga ik het niet hebben over een Escape boek voor volwassenen, dit keer zijn de kinderen aan de beurt. Dit boek is namelijk geschikt voor kinderen van 6 t/m 8 jaar oud. Lees je mee?

Escape School – Het gevaarlijke toverboek

Op Espenstein gebeuren rare dingen! Heb jij wel eens gehoord van kobolden? Deze wezens zetten hele school op stelten. Maar waar komen ze vandaan? En heeft het gevaarlijke toverboek uit de bibliotheek er iets mee te maken? Samen met Tom en Anna gaan start de lezer van het boek een spannende zoektocht. De woeste wezentjes uit de school verdrijven lukt namelijk alleen als je de puzzels maakt en de raadsels oplost. Ben je er klaar voor?

Escape School - Het gevaarlijke toverboek

Wij zijn er in ieder geval wel klaar voor! Fenna (7) was ook direct enthousiast bij het zien van Escape School – Het gevaarlijke toverboek . Zou dat enthousiasme blijven nadat ze aan de spannende zoektocht begon? Ik ga het je vertellen, maar eerst even meer over het boek.

Hoe lees je het Escape School boek?

Een boek waarbij het niet alleen draait om lezen maar ook om het oplossen van puzzels? Hoe werkt dat dan precies vraag je je wellicht af. In eerste instantie gewoon als leesboek. De eerste paar bladzijdes kan je gewoon lezen voordat je aan het puzzelen slaat. De eerste puzzel wordt beschreven tijdens het lezen en op de pagina ernaast kan je de oplossing vinden. Lukt het je niet de puzzel op te lossen dan kan je altijd even gluren achterin het boek waar de antwoorden staan. De puzzels bestaan o.a. uit zoekplaatjes, doolhoven, woordzoekers, etc.

Escape School - Het gevaarlijke toverboek

Wat vinden wij van het boek?

Fenna (7) is sinds ze kan lezen gek op lezen.Maar een lees- en puzzelboek in één was nieuw voor haar. Escape School – Het gevaarlijke toverboek viel wel direct in de smaak. Ze sloeg het boek open en riep meteen: dit kan ik wel lezen hoor! Dus enthousiast begon ze voor te lezen. Je wordt direct meegezogen in het avontuur dat je samen beleeft met Tom en Anna. Op bladzijde 8 kwam de eerste puzzel, een mooie opwarmer. Het was een kwestie van even goed lezen en toen was die zo opgelost.

De eerste puzzel
De eerste puzzel

Je merkte aan Fenna dat ze het boek nu meteen begreep. Waar een lees- en puzzelboek in één wat lastig leek, had ze al snel de smaak te pakken. Alle puzzels worden goed uitgelegd en zijn zeker goed te doen voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 8 jaar oud. Na het lezen van Escape School – Het gevaarlijke toverboek riep Fenna meteen ‘Ik wil nog meer van dit soort boeken’. Zou ze op haar moeder lijken, die ook gek is van Escape Rooms/boeken/spellen ;)?

Ook leuk om te lezen: Nieuwe Escape Room Thrillers (voor volwassenen)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.