Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

En nu is het muisstil! | Grappig prentenboek

En nu is het muisstil! | Grappig prentenboek 27 februari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

En nu is het muisstil!

Een prentenboek over een klein muisje dat niet wil slapen. Dat is En nu is het muisstil! van Sherri Duskey Rinker. Het is een grappig voorleesboek dat herkenbaar zal zijn voor kinderen (en hun ouders) die zelf ook niet altijd direct willen slapen.

En nu is het muisstil!

En nu is het muisstil! is een grappig voorleesboek voor het slapengaan. Het staat vol met geluiden die je ’s nachts kunt horen. Het gaat om Kleine muis. Hij wil niet slapen, want hij vindt het veel te stil. Zijn mama zegt dat hij moet luisteren naar alle geluiden van de nacht. En er zijn ’s nachts nogal wat geluiden te horen, zoals een kwakende kikker, een snurkende opa, een boerderij die kraakt en de wind die geluid maakt. Het is een kinderboek van Sherri Duskey Rinker. Zij schreef eerder Slaap maar fijn, bouwterrein. En nu is het muisstil! is geschikt voor kinderen van twee jaar en ouder.

Wat vonden wij van het boek?

Onze kinderen zijn 5 en 7 en gelukkig ligt de fase van niet willen slapen ver achter ons. Ons zoontje kan het boek zelf lezen en heeft daar veel plezier aan. Alle geluiden die voorbij komen in het boek staan uitgeschreven en worden herhaald. In steeds grotere letters komen deze voorbij, dus de verleiding om ook steeds harder de geluiden te maken is er zeker. Onze dochter van 5 lezen we het boek voor. Het is een erg leuk boek, omdat de geluiden herkenbaar zijn. Ook de herhaling maakt het vermakelijk om te lezen. Al met al is het een mooi prentenboek dat ook erg leuk is om cadeau te geven als bijvoorbeeld kraamcadeau of voor een verjaardag. We kunnen het zeker aanraden!

Meer prentenboeken? Lees hier alles over De NEEhoorn.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.