Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

De NEEhoorn | Heerlijk eigenwijs prentenboek

De NEEhoorn | Heerlijk eigenwijs prentenboek 25 februari 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De NEEhoorn

Ben je op zoek naar een heerlijk, brutaal en eigenwijs prentenboek? Een boek dat totaal anders is dan vrijwel alle andere kinderboeken? Dan moet je zeker De NEEhoorn aanschaffen. Dit boek is een vertaling van het Duitse origineel van Marc-Uwe Kling. Het boek is ontzettend populair. In een jaar tijd werden er al 50.000 exemplaren van verkocht.

De NEEhoorn – Het verhaal

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

Wat vinden wij van het boek?

Zoals je hierboven al kunt lezen, is De NEEhoorn een totaal ander boek dan alle andere kinderboeken. Het is een beetje brutaal en ondeugend. Het vertelt het verhaal van een zeer eigenwijs eenhoorntje dat alleen maar NEE zegt. Hij gaat op stap en komt onderweg een wasbeer (de WATbeer), een hond (de KUS-m’n-KONT-hond) en een prinses die alleen maar WELLES zegt tegen. Samen beleven ze avonturen en zijn ze vooral lekker chagrijnig samen. Hou je van zeer verantwoorde kinderboeken met een boodschap? Dan moet je niet bij dit boek zijn. Het zit vol grapjes. Aan het eind van het boek staat letterlijk dat dit boek geen moraal heeft. Er is geen moraal van het verhaal en er zit geen opvoedkundige boodschap in. Het is vooral erg geestig en zeer origineel.

Wij hebben het samen met veel plezier gelezen. Mijn zoontje van 7 kan het zelf lezen en dan hoor ik hem lachen om alle grapjes (“ohhh mama er staat ‘kont’ in!”). Ik heb het ook aan hem en mijn dochter van 5 voorgelezen. Zij is helemaal gek van alles wat roze is en eenhoorns. Deze eigenwijze eenhoorn kon ze wel waarderen en ze vond het grappig dat hij op alles ‘NEE’ zegt. Al met al een leuke tip voor een prentenboek dat anders is dan anders!

Meer brutale kinderboeken? Ken je Stinkhond al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.