Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Stinkhond | Nieuwe kinderboekenreeks

Stinkhond | Nieuwe kinderboekenreeks 7 juni 20202 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Stinkhond

Boeken kunnen om allerlei redenen in het oog springen. De nieuwe reeks Stinkhond doet dat vanwege de naam. Toen ik de kinderen vertelde dat we een boek gingen lezen met die naam, was het op voorhand al pret thuis.

Stinkhond

Stinkhond is een nieuwe kinderboeken reeks, bedoeld voor beginnende lezers. Het draait allemaal om vriendschap en avontuur. Uiteraard ook prima geschikt om voor te lezen. De boeken zijn over komen waaien uit Frankrijk. Daar is het ontzettend populair met al meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. De boeken zijn vertaald door Sylvia Vanden Heede. Er zijn nu twee boekjes in Nederland verkrijgbaar: Stinkhond zoekt een baasje en Stinkhond gaat naar school. De boeken zijn 9.99 per stuk.

Stinkhond

Stinkhond zoekt een baasje

Wij kregen Stinkhond zoekt een baasje opgestuurd voor een review. Dit boek gaat over Stinkhond, die geboren is in een vuilnisbak. Hij deelt zijn dagen met Plattekat, zijn beste vriendje. Maar Stinkhond wil heel graag een baasje. Hij hoopt namelijk op een warme mand en lekkere brokjes. De zoektocht naar een baasje is dan ook begonnen. Op reis hier naar toe, gebeurt er uiteraard van alles. Stinkhond krijgt een baan en beleeft van alles. Ook wordt hij verguist en kost het vinden van een baasje hem moeite. Maar wil hij eigenlijk wel echt een baasje, of heeft hij eigenlijk al een familie?

Stinkhond

Wat vonden onze kinderen van het boek?

Onze kinderen zijn 5 en 3 en nog te jong om zelf te lezen. Maar ik lees elke avond voor en nieuw leesvoer is dan ook zeer welkom. De naam Stinkhond zorgde gelijk al voor hilariteit. Het hondje beleeft ook zoveel en wekt medelijden op met zijn sneue voorkomen. Onze kinderen leefden dan ook erg mee met hem. Een leuk boek om elke avond een stukje van voor te lezen. En ik bewaar het boek ook zeker voor als ons zoontje zelf kan lezen! Enige kanttekening die ik heb; ik vond het taalgebruik soms wat grof. Wel heeft het boek een mooie boodschap: don’t judge a book by it’s cover! En zo is het maar net.

Stinkhond

Meer kinderboeken? Heb je Mag ik van jou een kusje al gelezen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

2 comments

  1. Dit is een vreselijk boek. Het gaat wel ietsje erder dan “grof taalgebruik”. Deze link eve hond wordt vreselijk gepest, uitgekafd en uitgesloten op zijn eerste schooldagen. Als je nieuwe kinderen op school bang wil maken voor hun eerste dagen moet je dit boek voorlezen. In de haard ermee.

  2. Nou..ik ben 48 en ik heb geen kinderen maar lees toevallig mee door mijn voorliefde voor prentenboeken. En ik weet nog dat ik het als gepest kind wel fijn vond om herkenning te vinden in een boek waar het hoofdkarakter ook gepest werd. De wetenschap dat het dus vaker voorkwam. Dat ik niet de enige was. De kans dat de kinderen in de klas meelopen of zelf pestkop zijn en zo’n verhaal van de kant van het gepeste kind meekrijgen is ook niet verkeerd.
    Pudding Tarzan was zo’n boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.