Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Mag ik van jou een kusje? | Boekentip!

Mag ik van jou een kusje? | Boekentip! 14 november 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mag ik van jou een kusje

Och, we hebben zo’n leuke en vooral lieve boekentip voor jullie! Zijn jullie al bekend met het boek Mag ik van jou een kusje? van Marianne Busser en Ron Schröder? Dit boek is onlangs opnieuw uitgegeven en wij kregen een exemplaar van dit prachtige boek opgestuurd!

Mag ik van jou een kusje?

Mag ik van jou een kusje? gaat over Muis. Muis is naar een feestje geweest en als ze terugkomt, kan ze daarna niet slapen. Ze heeft namelijk op het feestje een kusje gekregen van iemand. Maar ze weet niet meer van wie! Ze besluit om op onderzoek uit te gaan en alle dieren in het bos om een kusje te vragen, zodat ze weet van wie dat lieve kusje kwam. Maar het kusje van eekhoorn is te nat, dat van kikker is te plakkerig… Als muis honderd kusjes later thuiskomt, blijkt dat ze eigenlijk niet zo ver hoefde te zoeken. Het boek is geheel op rijm geschreven en bedoeld voor kleuters.

Mag ik van jou een kusje

Over de auteurs

Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958) hebben samen inmiddels ruim driehonderdvijftig boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt, waaronder De Winkeltjes en De sproeipoeper. Daarnaast hebben ze veel geschreven voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften, en voor het televisieprogramma Sesamstraat. Wij lazen al eerder het boek Het knapste varken van de hele wereld van dit duo.

Mag ik van jou een kusje

Wat vonden onze kids van het boek?

Onlangs waren wij een midweekje naar Center Parcs en ik had het boek ingepakt om daar voor te lezen. Elke avond heb ik het voorgelezen en onze kinderen genoten ervan! Het is een heel erg leuk boekje om voor te lezen, omdat het op een fijn ritme is geschreven. Alles rijmt en als je het hardop voorleest, hoor je echt hoe goed Mag ik van jou een kusje? loopt.

Mag ik van jou een kusje

Onze kinderen vonden het verhaal ook erg leuk. Toevallig heeft ons zoontje Spencer (4) een lievelingsknuffel die Muis heet, dus een heel boek over – in zijn ogen ‘zijn’ – Muis, viel natuurlijk goed in de smaak. En het feit dat Muis in het verhaal allerlei kusjes kreeg, waarvan sommigen te veel kriebelden of te nat waren, zorgde uiteraard voor pret.
Ik vond het zelf echt een heel lief boek, met schitterende illustraties van Yvonne Windhorst Maaskant. En dus heel leuk om voor te lezen, omdat het zo ritmisch verloopt.

Zoek je nog een mooi voorleesboek voor jouw kids? Dan zou ik deze zeker onthouden!

Mag ik van jou een kusje

Leestip: Stinkhond | Nieuwe kinderboekenreeks

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.