Crayola Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Glitter Dots van Crayola: glitters zonder troep!

Glitter Dots van Crayola: glitters zonder troep! 13 november 2019Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Glitter Dots

Ik vermoed dat Crayola heeft meegelezen met mijn vorige blog over de Num Noms Shimmer Playset. Want deze moeder heeft een hekel aan glittertroep in huis! Daar lijkt Crayola een oplossing voor gevonden te hebben; namelijk de Crayola Glitter Dots. Een mix van lijm en glitter, verpakt in een gekleurd balletje. De lijm zorgt ervoor dat de glitters niet door je huis vliegen en de lijm is ook weer niet zo plakkerig dat het overal aan vast blijft plakken. En wij mogen het gaan testen dus…. Laten we het maar gaan uitproberen!

Wat zit er allemaal in de doos?

In de set zitten drie sleutelhangers met afdekplaatjes. Om er een sleutelhanger van te maken, zitten er ook drie sleutelringen, clips, gespen en een draagkoord bij. Om de sleutelhanger nog wat meer te pimpen, heb je ook nog 20 kralen om het koordje te versieren. Dan ontbreken natuurlijk de glitters nog; het zijn 42 glitter dots. Daarmee kun je de sleutelhanger opvullen met glitters. De kleuren zijn goud, blauw, paars, groen, roze en oranje.

Hoe werkt het?

Een kind kan de was doen. Je drukt de dot met glitter uit de verpakking en gebruikt je vingers en modelleermesje om de glitter in het vakje in de sleutelhanger te boetseren. Soms zit er niet genoeg glitter in een balletje om een vak te vullen, dan heb je er één extra nodig. Andere keren houd je juist een deel van het balletje over, omdat het vakje te klein is voor de dot. Je zou technisch gezien dat balletje in een luchtdicht bakje kunnen bewaren, maar dat hebben wij niet gedaan!

Zodra alle vakjes gevuld zijn, kun je het afdekplaatje erop drukken. Dan doe je er een veterkoord doorheen, versiert het koord met kralen en knoopt het touw met een sleutelring dicht. Et Voilá

Wat vinden we ervan?

Over het algemeen vinden we het erg geslaagd. Ten eerste omdat het glitteren met veeeeeeel minder troep is. Zonder troep glitteren blijkt gewoon onmogelijk. Maar een groot voordeel van de Glitter Dots zijn dat de glitter niet door heel het huis ligt en het ‘natter’ is dan normaal glitter en dus makkelijker op te ruimen.

Een klein nadeel is dat de kids wel wat hulp nodig hebben bij het maken van de sleutelhangers. Het liefst laat ik ze zelf etteren en ontdekken hoe het moet, maar dat was met de Glitter Dots soms nog wel een uitdaging. De balletjes uit de verpakking krijgen, was te lastig voor henzelf. Net als de vakjes vullen met de goede hoeveelheid glitter.

Inmiddels hangen de sleutelhangers van Crayola Glitter Dots al een tijdje aan de tas als glitterige accessoire. Maar het afdekplaatje zit niet heel stevig vast. Zo’n tas wordt nog wel eens op de grond gekwakt en het duurde dan ook niet lang voordat het uit elkaar lag. Bij één van de sleutelhangers zijn we onderweg het afdekplaatje kwijtgeraakt. Dat betekent dat het overgebleven gedeelte in de prullenbak kan. Dus denk goed na hoe je de afgemaakte sleutelhanger gebruikt.

Een groot voordeel van Crayola Glitter Dots sleutelhanger set is de zachte prijs. Je kunt het online al vinden voor zo’n 12 euro. En daar kan je in principe heel lang lol van hebben. Want je kan de sleutelhanger zo vaak als je wilt leeg maken en weer opnieuw vullen met glitters. Er zitten bij deze set genoeg balletjes om drie sleutelhangers te vullen. Maar de ballen zijn los ook te koop. Een ideaal cadeau voor in de zak of schoen.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.