Games en Elektronica Reviews Televisie & film Trends

Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars & Pokemon Vstar | Review

Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars & Pokemon Vstar | Review 26 februari 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars & Pokemon Vstar

In november werd het al bekend gemaakt, in het eerste kwartaal van 2022 konden we de nieuwe Pokémon TCG-uitbreiding Sword & Shield—Brilliant Stars verwachten. En het moment is daar, de nieuwe kaarten liggen in de winkels! Het is dus tijd om kennis te maken met de Pokémon Vstar kaarten, want wat kan je daar nou precies mee?

Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars

Het is dus weer tijd voor nieuwe Pokémon kaarten. De Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars set bestaat uit 170 kaarten waaronder de nieuwe VSTAR kaarten. In deze set kan je de volgende kaarten vinden:

  • 20 Pokémon V en 15 full-art Pokémon V
  • 4 nieuwe Pokémon VSTAR
  • 3 nieuwe Pokémon VMAX
  • 22 Trainer-kaarten en 6 full-art Supporter-kaarten
  • 1 nieuwe Special Energy-kaart
Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars

Wat zijn Pokémon Vstar kaarten?

Pokémon VSTAR zijn een evolutie van Pokémon V en gaan een belangrijke rol spelen in de Pokémon TCG-metagame. Maar wat kan je eigenlijk met deze nieuwe kaarten? Alle VSTAR Pokémons hebben een VSTAR Power, een ability of aanval, met een uiterst krachtig effect. De kaarten waarmee je de uitkomst van een gevecht kunt bepalen. Kaarten die je wilt hebben dus! Maar je zult wel eerst een V-versie van de Pokémon op je veld moeten hebben voor je kunt evolueren naar de nieuwe VSTAR-variant. Dus hoewel je deze kaart absoluut wilt spelen, is het niet heel makkelijk. Naast de speciale krachten hebben de VSTAR kaarten ook een hoger HP dan een V-kaart.

Benieuwd welke VSTAR kaarten je kan verzamelen? Het gaat om de Arceus VSTAR, Charizard VSTAR, Shaymin VSTAR en Whimsicott VSTAR! De nieuwe uitbreidinsset bevat tevens een speciale Trainer Gallery-deelset met 30 kaarten van populaire trainers en Pokémon.

De nieuwe kaarten, wat vinden wij ervan?

Wij kregen een aantal pakjes met Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars kaarten toegestuurd. En om te beginnen, hier in huis is het uitpakken al één groot feest!

Pokémon kaarten uitpakken
Pokémon Sword & Shield Brilliant Stars & Pokemon Vstar

Al snel hoorde ik Jamie (9) en Fenna (7) roepen: deze kaarten zijn vet! Jamie was vooral heel benieuwd of er een VSTAR tussen zou zitten, Fenna vindt alle kaarten heel schattig (het zal de leeftijd zijn, haha).

Pokémon VSTAR
Wij vonden helaas nog geen VSTAR kaarten, maar wel heel veel nieuwe kaarten die direct de verzamelmap in gingen. Hier worden de kaarten allemaal netjes bewaard, totdat ze zin hebben om te gaan spelen. Toen er vriendjes van Jamie over de vloer kwamen werden ze meteen tevoorschijn gehaald en allemaal goed bekeken. Balen dat er nog geen VSTAR tevoorschijn is gekomen, maar ze kunnen niet wachten om die te bemachtigen en te gebruiken in het spel!

Wat ons betreft een leuke nieuwe set met kaarten en ook de toevoeging van de Pokémon VSTAR maken het weer extra leuk (verslavend) om alle nieuwe kaarten te verzamelen!

Ook leuk om te lezen: Nostalgie met Pokémon Shining Pearl | Review

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.