Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Nieuwe boeken van uitgeverij Billy Bones!

Nieuwe boeken van uitgeverij Billy Bones! 20 mei 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De Magische Bieb - De jacht op de frobbels 3

Kinderboekenuitgeverij Billy Bones komt met twee nieuwe boeken van geliefde series: De Magische Bieb én Game Helden. Wij mochten beide boeken lezen en vandaag vertellen we je er alles over!

De Magische Bieb

Dit boek is een vervolg op deel 1: Bieb op stelten. Het boek De Magische Bieb – Bieb op Stelten gaat over Jonas. Wanneer Jonas achterna wordt gezeten door een aantal pestkoppen, rent hij een oud gebouw in. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij in de bieb terecht is gekomen. En het blijkt geen gewone bieb te zijn. Er gebeuren namelijk vreemde dingen. Hij ontmoet er eigenwijze Wilgje en vrolijke Stan. Wanneer ze ontdekken dat er een magisch wezen rondsluipt in de bieb besluiten ze deze te vangen.

In De Magische Bieb – De jacht op de frobbels keren de drie vrienden terug. Ze ontdekken dat er allerlei letters missen in de boeken. En wat blijkt? Deze worden opgegeten door kleine magische wezentjes. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Dit moet wel allemaal stiekem. Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheime zaken onderzoeken in de bieb! Wij hebben deel 2 al kunnen lezen en het is net zo spannend en grappig als deel 1. Een serie die wat ons betreft zeker veel populariteit verdient!

Game Helden

Een andere serie waar deel 2 van verschijnt is Game Helden. In Game Helden tegen de monsters draait alles om – je raadt het al – games! Raff, Phileine, Manú en Puck spelen iedere dag een andere game. Wanneer Manú per ongeluk een portaal opent, komen ze per ongeluk in een geheime zaal vol enge monsters terecht. Deze monsters vormen het leger van De Leeuwin, zij wil de monsters tot leven wekken om de wereld te veroveren. Met behulp van Blag de Blob proberen de Game Helden de Leeuwin te stoppen. Maar wanneer ze de monsterzaal laten exploderen, staat ineens hun échte leven op zijn kop….

En nu is er Game Helden tegen de zombie-cowboys. In dit deel blijkt dat de vrienden hun superkrachten uit de game naar de echte wereld hebben meegenomen. Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster. Ook dit boek hebben wij al mogen lezen. Het is een schitterend vormgegeven boek geworden, waarin verschillende stijlen zich afwisselen. Sommige stukjes zijn bijvoorbeeld een cartoon. Omdat het boek over games gaat, is het zeer herkenbaar voor kinderen en Spencer (7) vond het dan ook erg leuk om over te lezen!

Tot zover alles over de nieuwe boeken van Billy Bones! We zijn benieuwd welk boek jij graag zou willen lezen met jouw kind(eren).

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.