Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Nieuwe delen van De Magische Bieb & Game Helden

Nieuwe delen van De Magische Bieb & Game Helden 29 augustus 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Game helden tegen de Dino's 1

Eén van onze favoriete uitgeverijen als het gaat om kinderboeken is Billy Bones. En Billy Bones komt met twee nieuwe boeken van geliefde series: De Magische Bieb én Game Helden. Wij mochten beide boeken lezen en vandaag vertellen we je er alles over!

De Magische Bieb

Dit boek is een vervolg op deel 1: Bieb op stelten en deel 2 De Magische Bieb – De jacht op de frobbels. Daar vertelden we je al eerder over! Het boek De Magische Bieb – Bieb op Stelten gaat over Jonas. Wanneer Jonas achterna wordt gezeten door een aantal pestkoppen, rent hij een oud gebouw in. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij in de bieb terecht is gekomen. En het blijkt geen gewone bieb te zijn. Er gebeuren namelijk vreemde dingen. Hij ontmoet er eigenwijze Wilgje en vrolijke Stan. Wanneer ze ontdekken dat er een magisch wezen rondsluipt in de bieb besluiten ze deze te vangen. In deel 2 keerden de vrienden al een keer terug. Dat brengt ons tot het nieuwste deel: Eenhoorn in paniek. Het is feest in de bibliotheek: er komt een illustratrice langs om een tekenworkshop te geven. Stan heeft er eerst helemaal geen zin in, totdat hij per ongeluk een magisch potlood in handen krijgt… De eenhoorn die hij daarmee tekent, komt tot leven! Voordat hij en zijn vrienden Wilgje en Jonas het weten, rent het magische wezen de bibliotheek in. Help, de eenhoorn slaat op hol! Hoe gaan de vrienden dit nou weer oplossen?!

Game Helden

Een andere serie waar deel 3 van verschijnt is Game Helden. In Game Helden tegen de monsters draait alles om – je raadt het al – games! Raff, Phileine, Manú en Puck spelen iedere dag een andere game. Wanneer Manú per ongeluk een portaal opent, komen ze per ongeluk in een geheime zaal vol enge monsters terecht. Deze monsters vormen het leger van De Leeuwin, zij wil de monsters tot leven wekken om de wereld te veroveren. Met behulp van Blag de Blob proberen de Game Helden de Leeuwin te stoppen. Maar wanneer ze de monsterzaal laten exploderen, staat ineens hun échte leven op zijn kop. Daarna verscheen Game Helden tegen de zombie-cowboys. In dit deel blijkt dat de vrienden hun superkrachten uit de game naar de echte wereld hebben meegenomen. Ook daar schreven we al eerder over! Nu is er Game Helden tegen de Dino’s. Na een schoolreisje naar een dinopark wordt de bus gekaapt door De Leeuwin, de grootste vijand van de Game Helden. Wanneer Manú de klas per ongeluk naar de prehistorie stuurt, moeten de Game Helden samenwerken met De Leeuwin en haar klonen. Maar dan stuiten ze op een woeste Spinosaurus! Lukt het de Game Helden om veilig terug te keren naar het heden? En kunnen ze De Leeuwin vertrouwen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.