Bouw en Constructie Dagje uit DUPLO LEGO

Uittip | LEGO Store in Amsterdam

Uittip | LEGO Store in Amsterdam 28 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen?

Ben je gek van LEGO en heb je een dagje uit richting Amsterdam op de planning staan? Dan is het zeker een aanrader om de LEGO store in Amsterdam eens te bezoeken. Deze winkelde openende in november 2019 en wij mochten er voor openingstijd al even een kijkje nemen.

LEGO Store in Amsterdam

De LEGO winkel in Amsterdam is te vinden aan de Kalverstraat. Ideaal om even te bezoeken tijdens een dagje winkelen. De LEGO Store is de tweede officiƫle LEGO winkel in Nederland. En na Londen, Kopenhagen, Berlijn en Parijs zelfs de allereerste LEGO Flagstore in Nederland.

Wat is er te zien/doen?

Er is van alles te doen en te zien in de LEGO Store in Amsterdam. Je ziet er uiteraard ontzettend veel LEGO en DUPLO bouwsets. Voor jong en oud is er genoeg te zien en eventueel te koop.

LEGO Store
LEGO Store

Je ziet de LEGO bouwsets niet alleen in doos, er zijn er ook heel veel te bewonderen die al in elkaar zijn gezet.

LEGO Store in Amsterdam

En sommige bouwsets zijn tot leven te brengen! Je scant de bouwset en ziet op het beeldscherm de bouwset tot leven komen. Bouw je liever met blokjes zonder een bouwset te kopen? Dat is geen probleem! In de LEGO Store in Amsterdam vind je een grote pilaar met allerlei verschillende blokjes. Je kunt zelf kiezen welke je mee naar huis neemt om te gaan bouwen.

LEGO Store in Amsterdam

Je kunt kiezen voor een klein bakje of een grotere bak. Fenna (5 jaar) mocht het kleinste bakje vullen en vond het echt fantastisch. ‘Mama, dit is zo leuk!’. En dat terwijl je ook zelf je eigen poppetje kunt ontwerpen! Op een aantal touchscreens is het mogelijk het lichaampje van een poppetje zelf te ontwerpen, oftewel de opdruk.

LEGO Store

Is je ontwerp klaar, dan wordt deze in de wachtrij geplaatst en afgedrukt. Vervolgens mag je je eigen poppetje nog samenstellen (hoofd, benen en een accessoire). En je krijgt er een LEGO blokje met je eigen naam bij, hoe leuk is dat!

LEGO Store

Verder is het ook genieten van de prachtige bouwwerken die door de hele winkel te zien zijn. Van huizen tot prachtige schilderen. Je kijkt je ogen uit!

LEGO Store in Amsterdam

Ook leuk om te lezen: Alles over LEGO Hidden Side

In dit artikel zie je maar een gedeelte van de kuntswerken, want het is natuurlijk de bedoeling dat je ze zelf gaat bewonderen. In het echt is het veel mooier. En wat er ook echt heel tof uit zag is de mozaik maker. Neem plaats in het (foto)hokje, laat een foto maken en krijg jouw foto mee in bouwsteentjes. Zo heb jij je eigen gepersonaliseerde LEGO foto!

Wat ons betreft is de LEGO Store in Amsterdam echt een aanrader. Zijn jullie er al geweest?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.