Buitenspeelgoed Overige Trends

Huisnummer Bingo maakt wandelen nog leuker!

Huisnummer Bingo maakt wandelen nog leuker! 3 januari 20214 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Huisnummer Bingo

Ben je de lockdown en het binnen zitten zat? Heel begrijpelijk! Tijdens de eerste lockdown hadden wij hier al last van en besloot ik een huisnummer bingo te maken. Niet wetende dat het bij mijn kinderen zo goed zo aanslaan. Afgelopen week vroegen ze dan ook of ik nog een keer zo’n bingo wilde maken. Nou vooruit dan maar, dan maar meteen voor iedereen!

Wat is huisnummer bingo?

Het is heel simpel, waarschijnlijk ken je het spelletje bingo wel. Iemand draait aan een rad en er rolt een balletje uit. Dit nummer streep je weg op een papier en wanneer jij alle nummers hebt doorgestreept roep je: BINGO!

Dit principe passen we hier ook toe, maar dan met huisnummers. Ga lekker de deur uit en wandel door de wijk. De kinderen geef je een bingovel mee en laat je lekker zoeken naar de juiste nummers. Wij deden dit afgelopen week weer, kijk je mee?

Huisnummer Bingo Lockdown Maart 2020
Huisnummerbingo tijdens de eerste lockdown

Wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je vrij weinig nodig, een pen of stift, een bingovel en bij koud weer warme kleding! Oja, een clipboard of tijdschrift onder het bingovel houden is een aanrader, dat streept net wat makkelijker af. Een bingovel is eenvoudig te maken, teken een aantal vierkanten op een papier en vul deze met getallen.

Tip! Kijk even op Google Maps welke route je gaat lopen en langs welke huisnummers je gaat lopen.

Om jullie op weg te helpen heb ik een aantal voorbeelden gemaakt. Deze bingovellen kun je uitprinten als je een printer in huis hebt en anders zelf natekenen! Er zijn twee varianten, bingovellen met huisnummers t/m 100 en huisnummers t/m 150!

Huisnummer Bingo – huisnummers t/m 100

Elke versie heeft verschillende varianten zodat je in één keer de bingovellen voor 1 t/m 4 kinderen kan uitprinten.

Download versie 1 – huisnummers t/m 100
Download versie 2 – huisnummers t/m 100
Download versie 3 – huisnummers t/m 100
Download versie 4 – huisnummers t/m 100

Huisnummer Bingo – huisnummers t/m 150

Download versie 1 – huisnummers t/m 150
Download versie 2 – huisnummers t/m 150
Download versie 3 – huisnummers t/m 150
Download versie 4 – huisnummers t/m 150

Klik op de bovenste linkjes om een bingovel te openen en printen maar!

Aan de slag

Met de bingovellen, een tijdschrift voor eronder en een pen gingen we op pad! De kinderen vroegen vooraf of we langs opa en oma konden lopen dus daar gingen we!

Huisnummer Bingo
Lekker wandelen
Nummers afstrepen

We hebben ruim 75 minuten gewandeld met een korte stop bij opa & oma tussendoor. De kinderen hadden het naar hun zin, we hebben even lekker bewogen en ons zeker niet verveeld! Wat Jamie & Fenna betreft een aanrader! Je kan er ook altijd nog iets leuks aanhangen. Hier mochten de kinderen kiezen wat we zouden gaan lunchen als ze allebei bingo hadden gehaald. Op en top motivatie dus!

Hebben jullie al eens huisnummer bingo gespeeld?

Nog meer vermaak nodig voor tijdens de lockdown? Hebben jullie al een knikkerbaan van wc-rollen gemaakt?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

4 comments

  1. Leuke verandering in mijn huisnummer opdrachten ;-).

    Zoals klap x in je handen, draai een rondje, sta .. tellen op 1 been of stil, spring als een kikker, stop kaartje in brievenbus bij nr ..,
    bij huinr .. loop achteruit en ga zo maar door.

    Mijn wandeling naar de speeltuin duurt ruim 25 minuten ipv 5 minuten ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.