Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Het Poepspel – het spel waarbij iedereen win(d)t!

Het Poepspel – het spel waarbij iedereen win(d)t! 14 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Review - Het Poepspel - Identity Games

Een spel waarbij iedereen win(d)t? Het bestaat! Maak kennis met het Poepspel van Identity Games, waarbij het hele spel draait om een toilet, wc papier, handen wassen en natuurlijk: poep!

Het Poepspel van Identity Games

Wist je dat speelgoed met poep echt vaak hét cadeau is wat kinderen fantastisch vinden? Het Poepspel van Ravensburger stond dan ook op het verlanglijstje van onze 6-jarige! En toen ze het spelletje kreeg moest dit direct getest worden!

De inhoud

Het Poepspel bestaat uit een aantal onderdelen en is heel eenvoudig! Om te starten heb je de speelkaarten nodig (verpakt in een handig opbergdoosje), het scheetkussen en 5 drollen met hoofdband. Meer is het niet! Maar dit wordt geleverd in een doos en met de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt het?

Het Poepspel werkt heel eenvoudig. Allereerst leg je het scheetkussen midden op tafel of op een andere plek, maar alle spelers moeten erbij kunnen. Je plaatst de drollen met hoofdband op tafel en je verdeelt de speelkaarten. Hierbij moet je even goed opletten met hoeveel spelers je gaat spelen. Speel je het met twee spelers, dan gebruik je alleen de kaarten met twee vliegen op de achterkant. Speel je met drie spelers dan pak je de kaarten met twee en drie vliegen op de achterkant en speel je met meer spelers dan gebruik je alle speelkaarten!

Speelkaarten met vliegen

Verdeel alle kaarten en het is tijd om het spel te starten! Niemand mag de kaarten bekijken tot er is afgeteld, start het spel dan is het de bedoeling om zo snel mogelijk van al je kaarten af te komen.

Hoe kom je van je kaarten af?

De speelkaarten mag je afleggen in de juiste volgorde. Er zijn kaarten met een drol, een toilet, wc papier en een kaart waarop handen worden gewassen. Maar wat is dan de juiste volgorde? Precies, toilet, drol, toiletpapier en vervolgens handen wassen. Op deze volgorde mogen de kaarten worden afgelegd.

Review - Het Poepspel - Identity Games

Ook leuk om te lezen: Familie Poen van Ravensburger

Maaaaar, er gelden natuurlijk wel een aantal regels. Zo wordt het spel altijd gestart met een oranje toilet. En je moet altijd een kaart met een andere kleur neerleggen. Ligt er een oranje toilet dan mag je hier dus geen oranje drol op plaatsen, etc. Daarnaast speel je dit spel met alle spelers tegelijk, het is dus goed opletten geblazen of niet iemand je voor is.

Heb jij al je kaarten afgelegd dan mag je op het scheetkussen slaan en ben je de winnaar. De speler met de meeste kaarten nog op hand is de verliezer en moet een drol op zijn of haar hoofd plaatsen. Heb jij kaarten in je handen maar kun je die niet meer afleggen, ook dan mag je op het scheetkussen slaan. En wederom is de speler met de meeste kaarten de verliezer. Zorg er dus voor dat je jouw speelkaarten zo snel mogelijk op de aflegstapel legt!

Het Poepspel
Drol op het hoofd

Onze ervaring met het Poepspel

Tja, roep het woord poep en het is lachen, gieren en brullen hier in huis. Dus bij het openen van het Poepspel had Fenna al enorm veel lol. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar ik denk dat kinderen vanaf 5 jaar oud dit ook al prima kunnen. Het spel heeft namelijk een aantal simpele regels die voor veel kinderen goed te onthouden zijn.

Review - Het Poepspel - Identity Games

Doordat het spel heel simpel en snel is opgezet is het hilarisch. Je hoeft niet op je beurt te wachten, je mag meteen kaarten leggen en dat is soms best lastig als iemand je net voor is. Maar ook dat zorgt voor hilariteit! En wacht maar op het plaatsen van een drol op het hoofd, dat is helemaal lachen geblazen! Heel eerlijk gezegd hoefde van mij dit spel niet op het verlanglijstje, maar ik zie er inmiddels de lol wel van in. En als je ziet hoe kinderen genieten van het Poepspel, dan is het zeker het aanschaffen waard!

Wist je trouwens dat er veel meer speelgoed is met poep in de hoofdrol? We hebben het voor je op een rijtje gezet: allemaal speelgoed met poep!

Hebben jullie het Poepspel al eens gespeeld?

Het Poepspel van Identity Games

€14,95
9

Kwaliteit

8.0/10

Speelplezier

10.0/10

Prijs

9.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.