999 Games Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Kaartspel LAMA van 999Games

Review | Kaartspel LAMA van 999Games 5 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LAMA 999Games

Kaartspellen die handig mee zijn te nemen en ook nog eens ontzettend leuk zijn, wij houden ervan! Zo hebben we onlangs Ohanami en Party Bugs aan onze favorieten toegevoegd! En vervolgens hebben we ook het kaartspel LAMA van 999Games uitgetest!

Kaartspel LAMA van 999Games

Het LAMA kaartspel heeft officieel de naam L.A.M.A., wat staat voor Leg Alle Minpunten Af. Het leuke is dat ze de afkorting hebben omgezet en ook daadwerkelijk lama’s op de kaarten hebben gezet!

De inhoud

De inhoud van het spel zit in een klein doosje (heel handig om mee te nemen) en bestaat uit de spelkaarten (getallen 1 t/m 6 en de lama’s), fiches in de kleuren zwart en wit en de spelregels.

Hoe werkt het?

Het kaartspel LAMA van 999Games werkt heel eenvoudig! Je schud alle kaarten en je geeft iedere speler 6 kaarten. Het spel is te spelen met 2 tot 6 spelers en in alle gevallen krijgt iedereen 6 spelkaarten. Van de overige kaarten wordt een stapel gemaakt en er wordt één kaart omgedraaid. Dit kan een getal of een lama zijn en vervolgens start het spel.

LAMA kaartspel

De jongste speler mag beginnen. Hierboven ligt de 6 open op tafel, dit betekent dat dit de startkaart is. In dat geval mag je een 6 of een lama afleggen. Er wordt namelijk de volgende spelvolgorde van kaarten gehanteerd: 1-2-3-4-5-6-lama-1-2-3-4-5-6-lama. Als je aan de beurt bent mag je dezelfde kaart of de opvolgende kaart opleggen. Kan je niet? Dan pak je een kaart! Maar wanneer win je dan? Ben jij de eerste speler die alle kaarten heeft afgelegd dan heb je de rond gewonnen, maar je kan ook gedurende het spel passen. Heb jij alleen nog een kaart met het getal 2 in je handen, maar kan je die niet afleggen? Dan is het soms handiger om de minpunten voor lief te nemen.

Minpunten, hoe zit dat?

Leg Alle Minpunten Af, is natuurlijk de betekenis van het kaartspel LAMA. Het is dus de bedoeling dat je zo min mogelijk punten verdient. Is er een speler uit, dan tellen de overige spelers de punten op hun kaarten. Heb je twee keer een 5 en een 3 in je handen, dan tel je 8 minpunten, getallen tellen maar één keer! De eerste speler met 40 minpunten heeft verloren! Maar goed nieuws, je kan ook van de minpunten afkomen, speel jij al je kaarten uit je handen dan mag je een fiche afleggen. De witte fiches tellen trouwens voor 1 punten de zwarte voor 10 punten. Je zou dus ook zo maar 10 punten kunnen afleggen!

Kaartspel LAMA

Wat vinden wij ervan?

Het kaartspel LAMA is een heel vlot kaartspel en daar houden wij van! Het is de bedoeling dat je elke beurt een kaart aflegt om zo minpunten te voorkomen, maar natuurlijk lukt dat niet altijd. Zeker met meerdere spelers wordt dat steeds lastiger en dus uitdagender! Het leuke aan dit spel is dat het voor kinderen ook heel snel te begrijpen is. LAMA zou geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar, maar zowel onze 5- en 7-jarige snappen het spel en spelen het met ons mee! Sterker nog, zij zeuren het hardst om het LAMA kaartspel als we een spelletje gaan spelen. Conclusie: absoluut een aanrader! Een vlot kaartspel met weinig regels! Wij hebben het de hele vakantie gespeeld met kinderen en zonder kinderen!

Lama kaartspel
Hebben jullie het kaartspel LAMA van 999Games al in huis?

LAMA van 999Games

€11,95
9.3

Kwaliteit

8.5/10

Prijs

9.5/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Vlot kaartspel
  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Verslavend

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.