Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

111 Ants, het kaartspel | Review

111 Ants, het kaartspel | Review 22 september 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

111 Ants kaartspel

111 Ants is een nieuw kaartspel van White Goblin Games! En zijn wij gek op kaartspellen, jazeker! Wij konden dan ook niet wachten om dit spel te testen. In dit spel draait het om complete reeksen en zo snel mogelijk 60 jokers verzamelen, lees je mee?

111 Ants van White Goblin Games

White Goblin Games staat bekend om heel veel verschillende spellen, waaronder kaartspellen. Hier in huis zijn de kaartspellen Party Bugs en Mopsen al favoriet, zal 111 Ants aan dit rijtje toegevoegd gaan worden?

111 Ants van White Goblin Games

Het kaartspel 111 Ants draait om mieren en jokers. Verdien zoveel mogelijk jokers door mieren op de juiste manier in te zetten, maar houd hierbij je tegenstanders in de gaten, ook zij willen zo snel mogelijk een reeks vormen.

De inhoud

Tja, wat zal je in het doosje van een kaartspel vinden? Juist, speelkaarten! In het spel 111 Ants draait het allemaal om 110 speelkaarten met getallen tussen de 2 en de 111. Meer dan de speelkaarten en de spelregels heb je dan ook niet nodig om dit spel te spelen.

De inhoud

Hoe werkt het spel?

De regels van 111 Ants zijn in theorie heel eenvoudig. Probeer zo snel mogelijk een compleet oplopende of aflopende reeks van 12 kaarten te maken. En verdien daarmee zoveel mogelijk jokers door hier de juiste mieren voor te gebruiken. De speler die als eerst 60 jokers weet te bemachtigen wint het spel. Maar over welke jokers hebben we het dan?

De jokers

In het spel zitten verschillende kleuren kaarten en deze kleuren kaarten hebben ook allemaal een verschillende aantal jokers. Met een zwarte kaart op hand heb je 1 joker, maar met een rode kaart op hand heb je wel 4 jokers. Denk dus goed na over welke kaarten je straks op hand gaat houden en welke je op tafel legt!

De voorbereiding

De voorbereiding is heel eenvoudig, maar let hierbij goed op. Je schud alle kaarten en geeft elke speler 12 kaarten. De spelers mogen de kaarten pakken en bekijken, maar ze mogen de volgorde van de kaarten niet wijzigen! Vaak wil je ze even sorteren, maar dat is juist wat niet mag bij dit spel! Je houdt de kaarten op hand en besluit voor jezelf of je een oplopende of aflopende reeks gaat maken.

111 Ants speelkaarten

Er worden nog drie kaarten gedekt op tafel gelegd en het spel kan beginnen. De jongste speler mag beginnen en je hebt de volgende spelopties:

  • Je ruilt één kaart uit je hand met een gedekte kaart op tafel
  • Je ruilt één kaart op hand met een open kaart op tafel

Na het ruilen plaats je de gepakte kaart weer terug tussen jouw reeks. Tijdens dit terugplaatsen mag je de andere kaarten niet verplaatsen, je plaatst enkel de kaart die je hebt gepakt tussen de kaarten op hand. Pak nu één van de kaarten die grenst aan de kaart die je op hand hebt genomen en leg deze open terug op tafel.

Dit herhaalt zich tot een speler een oplopende of aflopende reeks heeft. De ronde eindigt en voor elke reeks mag je de jokers tellen. Je speelt net zoveel rondes totdat iemand de 60 jokers bij elkaar heeft gespeeld!

Wat vinden wij van 111 Ants?

Yesss, tijd om de vraag te beantwoorden. Komt 111 Ants van White Goblin Games op ons lijstje met favorieten? En het antwoord daarop is: ja!

Kaartspellen zijn hier favoriet omdat ze eenvoudig zijn mee te nemen, maar vaak ook heel eenvoudig zijn qua manier van spelen. Ook dit spel heeft een aantal simpele regels, maar laat je daar niet door in de maling nemen, dit spel is lastiger dan je denkt!

111 Ants kaartspel

Het maken van een reeks is al lastig genoeg en dan heb je ook nog je medespelers waar je rekening mee moet houden. Maar dat maakt het meteen een heel uitdagend kaartspel, elke ronde is ook weer anders, dus het hele spel blijft een verrassing. De eerste rondes was het even een beetje inkomen, maar al snel probeer je zo tactisch mogelijk te spelen, heerlijk!

Wat ons betreft zeker een aanrader als je van uitdagende en tactische kaartspellen houdt. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar oud en je kan het spelen met 2 tot 5 spelers!

Wat is jullie favoriete kaartspel?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.