Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Pen Silly, de gekke trillende pen | Review

Pen Silly, de gekke trillende pen | Review 19 september 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pen Silly Tekenspel

Lukt het jouw om een tekening te maken waarvan jouw tegenstander direct ziet wat het is? Dan is het tekenspel Pen Silly iets voor jou! Is het dan zo simpel als het klinkt? Absoluut niet, Pen Silly heeft namelijk een verrassing voor jouw in petto. Benieuwd naar die verrassing, lees dan snel verder!

Het tekenspel Pen Silly

Eigenlijk verklapt de naam van het spel het al, want het draait hier allemaal om de gekke pen. Maar waarom is die pen dan zo gek? Pen Silly heeft zich voorgenomen om het tekenen niet makkelijk te maken, dus heeft Pen Silly besloten om tijdens het tekenen lekker te gaan trillen! Wij hebben de pen getest en delen onze ervaring met jullie!

Pen Silly

De inhoud

De inhoud van dit spel bestaat uiteraard uit de pen: Pen Silly! Daarnaast wordt er een zandloper, 2 uitwisbare stiften en 2 tekentablets bijgeleverd. Evenals 75 onderwerpkaarten en 75 beschrijvingskaarten zodat je weet wat er getekend moet worden. En uiteraard de speluitleg!

De inhoud

Hoe werkt het spel?

Het tekenspel Pen Silly speel je in teamverband. Samen met jouw team probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Het draait allemaal om het testen van je teken- en raadvaardigheden. Werk samen om zoveel mogelijk punten te scoren!

Om te beginnen een kleine voorbereiding! Het spel wordt geleverd zonder batterijen dus je hebt 3 AAA batterijen nodig om de pen werkend te krijgen. Verwijder de rode dop aan de bovenkant van de pen en plaats de batterijen. Nu is het tijd om de spelkaarten te schudden, de tekentablets en de zandloper klaar te zetten. Pak een stift en plaats deze in de pen. Elk team krijgt nu 5 onderwerpkaarten en 5 beschrijvingskaarten.

Pen Silly Tekenspel

Er wordt besloten welk team begint en één van de spelers leest de woorden op de kaartjes. Je pakt altijd één onderwerpkaart en één beschrijvingskaart. De zandloper wordt opgedraaid, de pen wordt aangezet en tekenen maar!

Maar wat teken je dan? Dat is heel verschillend! Zo moest Jamie in zijn eerste beurt een luie drol tekenen!

De eerste tekening

En ook ik deed een poging en probeerde een reizende trommel te tekenen.

Tekening nummer 2

Wat vinden wij van Pen Silly?

Samen met Jamie (8 jaar) besloot ik het spel te testen toen hij door een verkoudheid niet naar school kon. Ik wist al dat de pen zou gaan trillen, maar Jamie had nog geen idee. Dus bij de start van de eerste tekening hadden we direct een hilarisch moment te pakken (zie het filmpje op onze Instagram pagina)! Jamie had de grootste schik en deed zijn best, maar het lukte mij uiteindelijk niet om het te raden.

Pen Silly Tekenspel

Het trillende effect van de Pen Silly maakt dit spel ontzettend leuk. Ook als je goed kan tekenen is dit een extra uitdaging. De pen heeft twee trilstanden dus je kan zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Hoe sneller de pen trilt, hoe lastiger het spel. Wij kijken er naar uit om dit spel te spelen met een groter team, volgens mij wordt het dan nog leuker.

Pen Silly Tekenspel

Pen Silly is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en speel je met minimaal 2 spelers, maar hoe meer hoe leuker! De tekenopdrachten lijken simpel, maar door de combinatie van een ding en een beschrijving is het moeilijker dan je denkt. Wij kunnen overigens niet anders zeggen dan dat het een hilarisch spel is, waar wij nog veel plezier aan gaan beleven!

Ook leuk om te lezen: Alles over Pictionary Air

Hebben jullie het tekenspel Pen Silly al eens geprobeerd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.