Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Review | Pictionary Air

Review | Pictionary Air 6 oktober 201914 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pictionary Air spel spelen

Pictionary, wie kent het niet. In het gezelschapsspel draait het om tekenen en het raden wat er getekend wordt! In de klassieke versie gaat dit met potlood en papier, maar Pictionary is in een modern jasje gestoken: Pictionary Air!

Wat is Pictionary Air?

Pictionary in een modern jasje! In dit geval is het namelijk niet tekenen met potlood op papier, maar tekenen met een speciale pen en de tekening wordt zichtbaar op je mobiele telefoon of tablet. Je tekent met de speciale pen in lucht, vandaar de naam Pictionary Air.

De inhoud

De inhoud van de Pictionary Air bestaat uit een digitale pen, een batterij, 112 spelkaarten met een houder en de spelregels.

De inhoud

En hoewel de originele verpakking er niet erg praktisch uitziet, blijk het toch anders. Er zit een handige doos bij om de pen en spelkaarten op te bergen.

Pictionary Air van Mattel

Hoe werkt het?

Om Pictionary Air van Mattel te spelen heb je de Pictionary Air™ app nodig. Deze kan je downloaden op je smartphone of tablet, stel de gewenste speelinstelling in. Plaats de batterij in de pen en zet deze aan. Richt de smartphone of tablet op de pen en begin met tekenen. Je ziet de tekening verschijnen op je smartphone of tablet!

Pictionary Air is een teamspel. Één van de teamleden pakt een kaart en begint te tekenen, terwijl de andere spelers gaan raden. De score wordt bijgehouden in de app, zo kun je altijd zien hoe jouw team ervoor staat.

Pictionary Air speelkaarten

Speel je het spel met volwassenen dan kan je het spel spannender maken door de rondes korter te maken, de tijd is in te stellen in de app. Andersom kan je jonge kinderen dus wat meer tekentijd geven. In de selfiemodus kan je zelfs even oefenen zonder tijdsdruk.

Pictionary Air Mattel review

En het wordt nog leuker als je de tekeningen kan streamen naar je televisie door gebruik te maken van een Chromecast of een Apple TV.

Pictionary streamen via de Chromecast
Pictionary Air streamen via de Chromecast

Wat maakt de Pictionary Air zo leuk?

Of je nu aan het tekenen bent, aan het raden of je kijkt mee, de resultaten zijn komisch. Jouw tekenbeurt wordt helemaal vastgelegd en kan worden teruggekeken! Dit is bij uitstek gewoon een heel geschikt spel voor een feestje of spelletjesavond. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Speelgoed van het Jaar 2019

Pictionary Air is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van Mattel zegt de jury het volgende:

Een luchtig en makkelijk te spelen spel. Laat je creativiteit los in de lucht! De app en het fysieke spel werken goed samen.

Vakjury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij ervan?

Wat een hilarisch spel! We hebben Pictionary Air getest met onze kinderen die eigenlijk nog te jong zijn. Dat mocht absoluut de pret niet drukken, ze vonden het fantastisch. Het was nog even oefenen, want het liefst keken ze op de televisie wat ze aan het doen waren, maar in spiegelbeeld tekenen ging ons geen van allen goed af. En als je dan gaat tekenen en je hebt geen idee wat je aan het doen bent, dan is het lachen geblazen!

Pictionary op je mobiele telefoon of tablet

Alles werkt super eenvoudig. De app downloaden en instellen en vervolgens de pen inschakelen en gebruiken. Geen moeilijk gedoe met synchroniseren, gewoon direct tekenen. Wij kunnen niet wachten Pictionary Air te gaan gebruiken op een spelletjesavond!

Pictionary Air van Mattel

€24,95
9.3

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

 • Werkt heel eenvoudig
 • Te koppelen aan een televisie via Apple TV of Chromecast
 • Lachwekkend!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

14 comments

 1. Oh..ik doe méé..super leuk spel wat de kinderen ,jong en ouder, allemaal leuk gaan vinden. Kan onder de kerstboom en dan met oudjaar gespeeld worden.

 2. Wat een apart spel, zo op je mobiele telefoon of tablet.
  Dat vinden mijn kleinkinderen vast grappig.
  Voor hen doe ik graag mee.
  Ik heb geen Social Media ( priveredenen), maar volg wel op Bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.

 3. Dit spel willen mijn dochters heel graag winnen! Ze zijn gek op spelletjes én op tekenen! Ik trouwens ook! 😉
  Hopelijk kan ik mijn meiden binnkort verrassen met Pictionary Air!

 4. Heel erg leuk voor de kinderen, zou mijn zoon Nicky helemaal geweldig vinden.
  Doe erg graag mee !! 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 5. Als je ons zou kunnen vertellen hoe we kunnen casten via de Chromecast zou ik je heel dankbaar zijn! Wij krijgen het niet geregeld..

  1. Dit zegt de handleiding zelf:

   CASTEN*
   Cast de Pictionary Air™-app vanaf je slimme apparaat naar je tv met een Apple TV, Chromecast of
   vergelijkbaar casting-apparaat en volg de instructies van het compatibele streaming-apparaat om je
   handheld apparaat aan te sluiten. Als het je niet lukt om te casten, kun je gebruikmaken van
   compatibele adapters en accessoires (niet inbegrepen) om je apparaat via HDMI aan je tv te
   koppelen. Zorg dat de Tekenaar naar het slimme apparaat wijst en niet naar de tv.

   *Je hebt een compatibel streaming-apparaat nodig om de game naar je tv te casten.

   Wij hebben onze telefoon geconnect met de Chromecast en vervolgens de Pictionary Air app gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.