Cadeau Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het verlanglijstje van onze 6-jarige!

Het verlanglijstje van onze 6-jarige! 4 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nagellak van Create It!

Hieperdepiep hoera! Vandaag is de dag dat Fenna alweer 6 kaarsjes mag uitblazen. En ook in coronatijd is dat bij ons één groot feest. Geheel coronaproof ontvangen wij al sinds vorig weekend visite. Ook vandaag en aankomend weekend komt er nog visite en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Hieronder een verkorte versie van het verlanglijstje van onze 6-jarige!

Verlanglijstje van een 6-jarige

Het leuke aan dit verlanglijstje vind ik dat het helemaal zelf is samengesteld door Fenna. Elke keer als zij zich iets bedacht heb ik het aan het lijstje toegevoegd. Benieuwd? Het verlanglijstje van onze 6-jarige bestaat uit veel buitenspeelgoed, LEGO bouwsets, puzzels, boekjes, etc.!

1. Houten stelten

Houten Stelten

Zo leuk! Vroeger heb ik mij ook uren vermaakt op stelten. En ook Fenna heeft houten stelten op haar lijstje staan. En lopen op stelten is zo makkelijk nog niet, dus dat wordt nog wel even oefenen. De houten stelten hebben 2 plankjes waardoor je op verschillende hoogtes kunt gaan staan. En lopen maar, als je tenminste je evenwicht kan bewaren!

2. Loop klossen

Loop klossen

En nog meer buitenspeelgoed met een (voor mij) nostalgisch tintje. ‘Mama, ik wil op van die blikken met touwtjes lopen!’ riep Fenna enthousiast. Ik moest even goed nadenken, maar ze bedoelde natuurlijk de loop klossen. Vroeger werden ze gemaakt met blikken, tegenwoordig heb je ze ook van plastic. Hartstikke leuk om buiten op te lopen!

3. T-ball (springbal)

T-Ball (springbal)

Een tijdje geleden kreeg Fenna van onze buurvrouw een zoals zij het noemt ‘springbal’. De bal bleek zacht en bij het oppompen ging het mis, de springbal lek. Zo kwam de T-ball (springbal) ook op het verlanglijstje terecht. En ook weer heerlijk speelgoed voor buiten. De springbal is 92 cm hoog, op dit moment (voorjaar en corona) lastig te verkrijgen, maar het is het zoeken waard!

4. Saturn hopper

Saturn Hopper

En omdat springen blijkbaar helemaal in is, vervolgen we het verlanglijstje met een springbal zonder stang. Ook heerlijk voor buiten en de Saturn Hopper helpt ook om kinderen te leren hun evenwicht te bewaren en tegelijkertijd worden de beenspieren getraind. Deze springbal is makkelijker te verkrijgen en ook erg leuk!

5. Olé Swing

Olé Swing

Laatste buitenspeelgoed! Al zou dit ook binnenshuis kunnen, de vraag is of je dat moet willen. Kennen jullie de Olé Swing al? Plaats de Olé Swing om je enkel begin met draaien en springen maar! En hoe leuk is het dat de bal die draait ook nog eens licht geeft. Ideaal speelgoed waarmee kinderen ook lekker bewegen.

6. LEGO Friends

LEGO Friends Glamping

Over naar het binnen speelgoed! Fenna is helemaal gek van LEGO, dus dat ontbreekt uiteraard niet op het lijstje. Er staan zelfs een heleboel sets op het lijstje. De kleinste set is de LEGO Friends Stephanies Speelkubus, van deze kubussen zijn er nog meer te bestellen en ze zijn erg leuk! Ook de LEGO Friends Vriendschapsbus staat op de lijst evenals de LEGO Friends Glamping in de Natuur. Eigenlijk maakt het onderwerp niet uit, als Fenna maar kan bouwen.

7. Avi Start leesboekjes

K3 AVI Start

Fenna zit in groep 2 en gaat volgend schooljaar naar groep 3. Je merkt dat ze daar erg aan toe is want heeft zelf al wat leesboekjes op haar lijstje gezet om te oefenen. Op het lijstje staan o.a. K3 op de bus AVI Start en Leren lezen AVI start – Kas bijt de zon. Overigens zijn er ontzettend veel AVI Start boekjes te vinden, zowel online als in de boekhandel.

8. Frozen & dierenpuzzels

Frozen puzzel

Door naar de puzzels! Sinds we door corona veel thuis hebben gezeten zijn we aan het puzzelen geslagen. En daar heeft Fenna er een aantal van op haar lijstje gezet. Dit zijn puzzels met meer dan 250 stukjes, die volgens de uitgevers geschikt zijn voor kinderen vanaf 9 jaar oud. Dus let op bij het uitkiezen van een puzzel, vraag even welke puzzels iemand puzzels. Op Fenna haar lijstje staan de Ravensburger puzzel Dierenvriendjes en Ravensburger puzzel Disney Frozen 2.

9. Het Dobble Classic kaartspel

Dobble kaartspel

En ook spelletjes ontbreken niet! Fenna is ook helemaal gek op spelletjes, waaronder bijvoorbeeld kwartetten. Maar ook meer tactische spelletjes zoals het Dobble Classic kaartspel vindt ze ontzettend leuk. Op haar verlanglijstje staan de volgende spelletjes: het Dobble Classic kaartspel, een paarden kwartet en het poepspel!

10. Knutselen, knutselen & knutselen

Zandkunst

Tot slot de knutselpakketten! Schilderen, knippen, plakken of tekenen het maakt niet uit. Alles vindt Fenna leuk, maar helemaal populair is knutselen met zand. En dit is wat lastig te vinden tegenwoordig, maar wel ontzettend leuk. Op een eenvoudige manier maak je de leukste zandkunstwerken. Op haar lijstje staan verschillende sets waaronder Zandkunst met prinsessen en Zandkunst Tropisch Strand!

Wat staat er op het verlanglijstje van jullie 6-jarigen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.