Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Familie Poen van Ravensburger | Review

Familie Poen van Ravensburger | Review 12 augustus 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Familie Poen kaartspel

Deze vakantie hebben wij kennis gemaakt met een leuk kaartspel voor kinderen en volwassenen, namelijk: Familie Poen! Zoals de verpakking van het spel al zegt een poenig kaartspel van Ravensburger!

Het Familie Poen kaartspel

Maak kennis met Familie Poen of beter gezegd de mannelijke leden van de familie. Van baby tot overgrootvader iedereen doet mee. Ze zijn gek op snelle kaartspellen en op geld verdienen en dat komt mooi uit. Speel zo snel mogelijk je tegenstanders blut en win het spel!

Familie Poen van Ravensburger

De inhoud

Het spel zit verpakt in een handig pocket formaat doosje en bevat naast 36 kaarten ook nog 56 munten (1,2,5,10,20 en 50) en de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt Familie Poen?

Familie Poen is een heel eenvoudig spel en al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Voordat je begint hoef je enkel het speelgeld te verdelen en iedere speler 5 speelkaarten te geven. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten kwijt te raken en munten te verdienen!

Hoe doe je dat? De spelkaarten bevatten kleuren (rood, geel, groen, blauw, paars en grijs) en getallen (1,2,5,10,20 en 50). Bij de start van het spel wordt één speelkaart open op tafel gelegd en de jongste speler mag beginnen. Ligt er een blauwe kaart met het getal 5, dan mag een speler een andere blauwe kaart of een kaart met het getal 5 neerleggen. Lukt dit dan is de volgende speler aan de beurt, lukt dit niet dan moet er een kaart gepakt worden.

Familie Poen - startopstelling

Wanneer je nog maar één kaart op handen hebt roep je ‘Poen’ en wanneer je je laatste kaart speelt roep je ‘Familie Poen’. Heb je geen kaart meer op handen dan win je de ronde! Alle tegenspelers tellen de waardes van de kaarten bij elkaar op en betalen dit met munten aan de winnaar. Is je geld op? Dan eindigt het spel en wint de speler met het meeste geld.

Familie Poen kaartspel
Speler x moet in dit geval 54 ‘euro’ betalen aan de winnaar.

Onze ervaring met Familie Poen

Een vriendinnetje van Jamie (8 jaar) en Fenna (6 jaar) bracht het spel Familie Poen mee. En al snel was het een succes. Niet alleen Fenna en Jamie wilde het spel spelen maar ook alle andere kinderen op de camping. Dat was soms nog even lastig, want Familie Poen is met maximaal 4 spelers te spelen.

Het Familie Poen kaartspel

Ook leuk om te spelen: Het kaartspel L.A.M.A

Het mocht de pret overigens niet drukken, want ze waren allemaal razend enthousiast. Het is een vlot en eenvoudig spel. Onze 6-jarige kon direct oefenen met rekenen bij het betalen aan de winnaar van de ronde. Eigenlijk alle kinderen begrepen het spel ook direct. En heel stiekem vinden papa en mama het ook erg leuk om te spelen!

Dus ben je op zoek naar een vlot kaartspel voor kinderen vanaf 6 jaar oud dan is Familie Poen zeker een aanrader!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.