Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Review | Escape Room The Game: Jumanji Family Edition 26 oktober 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

Wij vinden Escape Room spellen echt heel erg tof. Toen we Escape Room The Game: Jumanji Family Edition mochten testen, waren we dan ook erg blij! Dit spel is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 10 & 11 jaar, samen met De Kwakzalvers van Kakelenburg en Menara van 999 Games en Pictionary Air van Mattel. Lees vandaag onze review van dit toffe escape room spel!

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Escape Room spellen zijn meestal voor 16 jaar en ouder, maar dit spel kun je al spelen met kinderen vanaf 10 jaar! Met recht een family edition dus. In Escape Room The Game: Jumanji Family Edition moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen die uiteraard iets met Jumanji te maken hebben.

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

In de escape rooms moet je zoals gezegd allerlei raadsels en puzzels oplossen. Het doel is om de juiste code te vinden waarmee je kunt ontsnappen. De gevonden code moet met behulp van vier sleutels in de zogenoemde chrono decoder gecontroleerd worden. De chrono decoder is het kastje dat je op de foto hierboven zit waar ook de tijd op aftikt. Klopt de code? Dan kun je verder. Zo niet? Dan krijg je een minuut straftijd. En zo ga je dus door de drie verschillende escapes door. Je hebt voor allemaal een uur.

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

De escapes komen in afgesloten enveloppen waarin ook al het spelmateriaal voor die ronde zit. Uiteraard moet je niet vooraf spieken! We willen niets verklappen en zullen dus niet uitgebreid op de opdrachten ingaan om het voor jullie ook leuk te houden mochten jullie dit spel willen kopen.

Kom je er niet uit? Niet getreurd, soms geeft de chrono decoder een seintje en dan mag je een hint openmaken.

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

De chrono decoder met sleutels kun je bewaren al heb je Escape Room The Game: Jumanji Family Edition voltooid. Je kunt deze namelijk gebruiken voor andere escape spellen, bijvoorbeeld deze voor twee personen. Dat is natuurlijk erg handig, want het wegtikken van de tijd geeft het extra spanning!

Wat vonden wij van dit spel?

Een goed escape room spel is hier altijd welkom en dit spel viel dus zeker in de smaak. Het is ook leuk om nu de chrono decoder te hebben, want dan kunnen we die weer bij andere escape room spellen gebruiken van deze serie. Er is duidelijk nagedacht over de diversiteit en moeilijkheidsgraad van de puzzels en opdrachten die je moet doen. Hiermee is het spel inderdaad geschikt voor de wat jongere spelers ook. Ook het thema Jumanji is aangepast aan de leeftijd. Zonder al te veel te verklappen; het heeft iets met een videospel te maken…..

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie
Bij de eerste escape hadden we nog ruim 12 minuten over!

Al met al staat dit spel dus zeker garant voor een leuke avond speelplezier. Of meerdere avonden natuurlijk, want je kunt zomaar een uur per escape bezig zijn. Het nadeel van dit soort spellen blijft natuurlijk dat je het maar één keer kunt spelen, maar dat weet je natuurlijk op voorhand bij de aanschaf van een dergelijk spel.

Escape room spellen zijn een trend en wij verwachten dat dit voorlopig niet verandert! Hopelijk komen er nog meer escape room spellen voor de hele familie. Het is echt heel leuk en je traint je hersens er ook nog eens mee!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

  1. Met 2 volwassenen en 2 kinderen zelfs na afloop en veel gepuzzel en gepeins werkelijk geen idee hoe de oplossingscodes passen bij de sleutels. Level 0 dus zelfs niet op te lossen. Kinderen gedesillusioneerd van tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.