Speelgoed van het Jaar 2019 Trends

Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019

Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019 4 juli 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019

Vorig jaar hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de Speelgoed van het Jaar verkiezing en ook dit jaar gaat dat weer gebeuren! De genomineerden voor de Speelgoed van het Jaar 2019 verkiezing zijn inmiddels bekend. Benieuwd wel speelgoed dit jaar kans maakt op de felbegeerde titel? Lees dan snel verder!

Speelgoed van het jaar 2019

De Speelgoed van het Jaar verkiezing is een verkiezing die inmiddels al heel wat jaren wordt georganiseerd! Divers speelgoed wordt beoordeeld door een vakjury, maar ook door jou! Hoe het werkt lees je hieronder!

Hoe werkt het?

Elk jaar wordt er een vakjury samengesteld. Deze jury beoordeelt al het genomineerde speelgoed dat is onderverdeeld in zeven leeftijdscategorieën. De vakjury bestaat uit journalisten, inkopers, speelgoeddeskundigen, een ontwikkelingspsycholoog en een pedagoog. Dit zorgt ervoor dat het speelgoed op verschillende disciplines wordt beoordeeld. Is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesses en hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding? En uiteindelijk is het aan jou! Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar in elke categorie. Welke Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019 krijgen daadwerkelijk deze titel?

Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019

Het speelgoed is onderverdeeld in zeven leeftijdscategorieën. En in elke categorie zijn er drie of meer producten genomineerd! Je vindt de genomineerden producten hieronder:

0 t/m 3 jaar oud

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis
ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis 0 tot 3 jaar

Heb je de kleine Zoomizooz tuimeldiertjes al gezien? Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 24 verschillende varianten. En het Klim Verken Boomhuis biedt deze diertjes een fijn thuis! Ze kunnen hier rollen, tollen en dollen waardoor de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en de 5 jaar wordt gestimuleerd! De tuimeldiertjes maken ook geluid, zo roepen zij grappige zinnetjes en laten ze vrolijke melodietjes horen.

Codi, Mijn RoboDino
 Codi Mijn RoboDino 0 tot 3 jaar

Codi Mijn RoboDino van Vtech laat je kennis maken met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters! Plaats de stekels op de rug van Codi en ontdek wat er gebeurt. Er zijn drie stekels per categorie (muziekstijl, gevoel en karakter) en het is dus mogelijk om 27 verschillende combinaties te maken. Zo laat de Dino dans-toets Codi dansen. Klaar met spelen? Dan berg je de stekels gemakkelijk op in het dino ei.

Brain Train
Brain Train 0 tot 3 jaar

Met de Brain Train van SmartGames zorgt ervoor dat het brein getraind wordt met dit leuke vormenspel. De trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein! Kan jij de vormen in de juiste volgorde plaatsen? De opdrachten worden steeds moeilijker. Het spel bestaat uit 48 opdrachten en is voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

4 & 5 jaar oud

Cubby de Beer
Cubby de Beer 4 & 5 jaar

Cubby de Beer van Hasbro is een levensechte beer die verbazend interactief is. Cubby houdt ervan om gekieteld te worden en speelt graag spelletjes. Blaas op zijn neus voor een verrassende reactie. Verder kan je Cubby eten en drinken geven en zijn zachte vacht borstelen. Met meer dan 100 geluids- en bewegingscombinaties, een slaapmodus en vele bedtijdgeluiden en -liedjes is Cubby het leukste speelmaatje!

Bob Bilnaad
Bob Bilnaad 4 & 5 jaar

Bob Bilnaad is een loodgieter die verstoppingen repareert. Maar wat blijkt, iedereen neemt hem in de maling! En daardoor valt zijn broek soms naar beneden, wat betekent dat iedereen wordt natgespoten. In dit lachwekkende spel met Loodgietersbroeken plunderen spelers om de beurt een gereedschapskist en laden ze het gereedschap op de riem. Maar pas op, valt de broek naar beneden dan wordt de speler natgespoten en is hij af.

Smart Farmer
Smart Farmer 4 & 5 jaar

Welkom bij de beestenboel op de boerderij van het spel Smart Farmer! Deze boerderijdieren maken er een bende van en moeten gescheiden worden, maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij de boer helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten? En kan je er ook voor zorgen dat de dieren hun eigen drinkbak hebben?

Crocs’ Socks! Krok’s Sokken
Kroks Sokken 4 & 5 jaar

Ojee, de krokodil mist een sok. Wie is het snelst en vindt de bijpassende sokken van Kroko. Het Crocs Socks spel is een gezelschapsspel voor kinderen en ouders. Het is te spelen met 2 tot 4 spelers. Een van de deelnemers draait een kaart om en daarna probeert iedereen zo snel mogelijk de missende sok te vangen met de zogenaamde plopper. Maar let goed op! Heb je een linker- of een rechtersok nodig?

Tropical Zoo
Tropical Zoo 4 & 5 jaar

Met de speelset Tropical Zoo kun je op eenvoudige wijze leuke 3D-dieren maken. De bijgeleverde handleiding laat zien waar de vierkante kralen moeten worden neergelegd. Vervolgens kun je de pixelbeads natspuiten zodat ze aan elkaar hechten.

6 & 7 jaar oud

#Snapstar
Snapstar 6 & 7 jaar

#Snapstar is een verzameling van zes Social Influencer poppen. Deze poppen zijn heel beweeglijk en kunnen o.a. kleding en accessoires wisselen. Daarnaast kan je aan de slag met verschillende haarstijlen! De poppen komen met een zogenaamde ‘green screen’ en een stand, waardoor kinderen een fotoshoot kunnen doen met hun favoriete pop. De #Snapstar Studio-app zorgt ervoord dat je achtergronden, make-up en haarstijlen kunt toevoegen. En de gemaakte foto’s kunnen uiteraard ook gedeeld worden met familie en vrienden.

Blazelets Style Studio
Blazelets Style Studio 6 & 7 jaar

Met de Blazelets Style Studio set kun je armbanden maken met magisch poeder en water! De set wordt geleverd met handige koffer waar je de armbanden in kan ontwerpen, maar ook weer in kunt opbergen. Doe de poeder in een speciale vorm en dompel die in de met water gevulde koffer. Als je ze vervolgens ook nog met glitter versiert, dan steel jij de show met jouw stoere armbanden.

Colour Catch
Colour Catch 6 & 7 jaar

Met Color Catch help je de dieren om hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de salamanders en kikkers dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar let op! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur wanneer zij op de ondergrond geplaatst worden. Dit spel bevat 48 opdrachten en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Turbo Force – Super Racetrack Set
Turbo Force Super Racetrack Set 6 & 7 jaar

Met de Turbo Force Racers wordt jij een stoere racer! Gebruik het touchpad op de polsband om het voertuig op afstand te besturen. Schud met je arm om de turbo-boost op te laden en gebruik de turbo-toets om er vandoor te racen. Wie wordt de beste Turbo Force racer?

Lynx
Lynx 6 & 7 jaar

Met Lynx is het zoeken geblazen! Dit is een zoekspel waarbij je zo snel mogelijk jouw plaatjes moet vinden op het spelbord. Alle afbeeldingen worden in een bakje gestopt en de spelleider geeft alle spelers 3 kaartjes. Vervolgens ga je op zoek naar de afbeeldingen en plaats je er een gekleurd fiche op. Het spel stopt wanneer de eerste speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden.

8 & 9 jaar oud

Newbury Haunted High School
LEGO Newbury Haunted High School 8 & 9 jaar

LEGO Hidden Side is niet zomaar LEGO, nee bij deze bouwset wordt de speelervaring ondersteund door een gratis app. Deze app vertelt een verhaallijn rond twee Youtubers: Jack en Parker. Deze twee vrienden lossen mysteries op in het stadje Newbury en jagen op geesten via hun smartphone. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke LEGO modellen moeten houden en in interactie gaan met de verschillende elementen, brengen ze vittuele spoken tevoorschijn.

Nerf Fortnite AR-L Blaster
Nerf Fortnite AR-L Blaster 8 & 9 jaar

Met de Nerf Fortnit AR-L Blaster speel je Fortnite in het echt! Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om een dart te schieten. De Blaster wordt geleverd met een clip voor 10 darts en 20 officiele Nerf Fortnite Elite darts, voldoende om de hele clip te vullen.

De Schatzoekers van de Kuala-archipel
De Schatzoekers van de Kuala-archipel 8 & 9 jaar

Tijdens het spel De Schatzoekers van de Kuala-archipel is communicatie tussen de spelers onmisbaar. Samen los je raadsels op, verken je gebouwen en moet je andere ingrijpende beslissingen nemen. Elke actie is een beslissing van de groep. Vorm een team en beslis welke kant jullie opgaan.

Atlantis Escape
Atlantis Escape 8 & 9 jaar

In Atalantis Escape is het tijd om te ontsnappen! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze stad voor eeuwig onder water verdwijnt. Zoek de kortste weg naar de haven waar een schip op jouw ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden moet je nog? Kom je op tijd? Atlantis Escape is een puzzelspel voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Grote burcht van de Novelmore ridders
Grote burcht vd Novelmore ridders 8 & 9 jaar

Met de Grote burcht van de Novelmore ridders van Playmobil haal je een grote burcht met ophaalbrug in huis. Maar dat is niet alles! Deze set bevat ook een geïntegreerde katapult, ballista, goederenlift en steenkogelgoten. De kasteelpoort kan op magische wijze worden geopend dankzij een mechanisme bovenaan.

10 & 11 jaar oud

De kwakzalvers van Kakelenburg
De Kwakzalvers van Kakelenburg 10 & 11 jaar

Bij het spel De kwakzalvers van Kakelenburg is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste ingrediënten. Doe je dit niet en komen er knalerwten in jouw drank, dan ontploft de boel. Het is dus een kwestie van op tijd stoppen om zo met de opbrengsten van jouw eerste drank duurdere ingrediënten aan te schaffen voor de tweede drank!

Menara
Menara 10 & 11 jaar

Bij Menara is het de bedoeling dat je gezamelijk een tempel opbouwt. Hiervoor moeten de aanwijzingen op de bouwtekening worden opgevolgd. Gebruik pilaren en tempelvloeren op een slimme manier om stevig te bouwen. Het is belangrijk om de gevolgen van jullie eigen speelbeurten onder ogen te zien, alleen zo kunnen andere spelers de bouwplannen nuttig voortzetten.

Pictionary Air
Pictionary Air 10 & 11 jaar

Met Pictionary Air speel je het klassieke gezelschapsspel op een doldwaze manier. Teken in de lucht en je ziet de tekening op je smart apparaat. Je hebt hier slechts de Pictionairy Air en de Pictionary Air app voor op je smartphone of tablet voor nodig. Of je nu tekent, raadt of kijkt, de resultaten zijn hilarisch!

Slide Quest
Slide Quest 10 & 11 jaar

Slide Quest is een cooperatief bordspel waarbij je probeert een ridder te helpen. Deze ridder moet het einde van de kaart bereiken zonder daarbij in valstrikken te trappen of tegen obstakels aan te lopen. Gebruik de hendels om de ridder te verschuiven. Voor dit spel gebruik je kaarten en hierbij kan je met 5 kaarten spelen of alle 20 kaarten proberen te gebruiken! Hoe meer kaarten hoe moeilijker het wordt!

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition
Escape Room The Game Jumanji - Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019 Family Edition 10 & 11 jaar

Eerdere edities van de Escape Room The Game spellen zijn enkel geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar oud. Met Escape Room The Game Jumanji Family Edition is daar verandering in gebracht. Dit spel kan gespeeld worden vanaf 10 jaar oud. Het principe is hetzelfde, je hebt een uur de tijd om de codes te kraken en te ontsnappen!

12 t/m 17 jaar oud

Leipe Lama’s
Leipe Lamas 12 tm 17 jaar

Bij het spel Leipe Lama’s krijg je te maken met een echt spuitende lama. Ben je te laat? Buk dan maar snel want anders ben je de sjaak! Lama’s zijn zachtaardige dieren, maar ze houden vooral van rust. Wat je ook doet, maak geen lawaai als je bij ze in de buurt komt! In dit spel moet je zo snel mogelijk op zoek naar de leipe lamakaart.

Exploding Kittens
Exploding Kittens 12 tm 17 jaar

Exploding Kittens is een kaartspel dat een combinatie is van schaken en van Russisch Roulette! Het doel is het spel te overleven tot je de laatste speler bent. Ben je aan de beurt, dan speel je actiekaarten om de Exploding Kittens te ontlopen. Met de ene kaart weer je een aanval af, met een andere kaart kan je een tegenstander vloeren.

Pandemic Rapid Response
Pandemic Rapid Response 12 tm 17 jaar

Lever jij op tijd de levensreddende middelen aan de noodlijdende steden? Dan heb jij een grote kans om de winnaar te worden van het Pandemic Rapid Reponse spel. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel samenwerken om jouw missie te volbrengen.

Rolit
Rolit 12 tm 17 jaar

Rolit is een spel met gekleurde ballen. Het is de bedoeling dat jouw kleur bal aan het eind van het spel het meest zichtbaar is. Vang jij de ballen van jouw tegenstanders tussen jouw ballen? Roll it! Draai ze naar jouw kleur, maar vergeet niet alvast een paar stappen vooruit te denken, want anders zijn jouw ballen zo weer verandert in een andere kleur.

18 jaar en ouder

Escape Room The Game: 2 Players
Escape Room The Game 2-Players 18 jaar en ouder

Bij het spel Escape Room The Game: 2 players speel je slechts met zijn tweeën! Deze Escape Room speel je met je teamgenoot, waarbij jullie samen puzzels moeten oplossen om verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat een introductieavontuur van 15 minuten en twee complete avonturen van een uur.

Clever
Clever 18 jaar en ouder

Clever is een dobbelspel, waarbij je dobbelt en één van je geworpen dobbelsteen in de bijbehorende categorie invult. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen, je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat aan de andere spelers serveren.

Wingspan
Wingspan 18 jaar en ouder

In Wingspan draait het om vogels. Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in jouw opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in zijn leefgebied een ketting van krachtige combinaties uit. Elke beurt speel je een vogel en speel je acties die je in dat leefgebied mag uitvoeren.

What Do You Meme
What Do You MEME 18 jaar en ouder - Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019

Verbeelding en gevoel voor humor wordt gecombineerd in het spel What Do You Meme! Probeer een fotokaart te combineren met een grappige tekstkaart om de grappigste memes te maken. De spelers spelen omstebeurt de jury en oordelen welke speler de beste memes heeft gemaakt.

Breng je stem uit!

Het is nog even geduld hebben, maar uiteindelijk is het aan jullie! Jullie kunnen in elke categorie jullie stem uitbrengen. Welk speelgoed verdient uiteindelijk de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’?

De Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2019 zijn dus bekend, welk speelgoed vinden jullie het leukst?

Bekijk hier de Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2018!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. De allerleukste vind ik zeker de Exploding Kittens, maar dat spel spelen wij al een tijd in de Engelse versie. Het is echt ontzettend grappig en er zijn diverse uitbreidingssets, dus je kunt je lol op. Voor de kleintjes ben ik enorm fan van de SmartGames, dus de nieuwe games ga ik zeker bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.